CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Legyűrték a csepeli fertőzést Gödöllőn

2016. szeptember 30. 04:35 - csú

fertozo-777_1.pngRagályos kórt, a rémület ragályát akarta terjeszteni két fideszes csepeli alpolgármester nem rég, a helyi képviselő-testület ülésén. A bérlakások tulajdonosait riogatták a migráncsok miatti kilakoltatással. Morovik Attila és Ábel Attila nem a kisújjából szopta a hazugságot. A fertőző kór a Fidesz agytrösztjéből indult, de Csepelt szánták az előörsnek. Gödöllőn meghátrálásra kényszerültek. Miért? Mert emberükre találtak:

Gödöllő polgármestere 1500 menekültet akar a városba betelepíteni – állítólag ezzel riogatta a napokban a helybelieket egy kampányrendezvényen Vécsey László, a körzet fideszes országgyűlési képviselője. Gémesi György független polgármester közleményében utasította vissza a kormánypárti politikus állítását, és egyenesen hazugságnak minősítette azt.

Vécsey azonban visszavágott: „Gödöllő az ország egyetlen települése, amely másodszor sem fogadta el az uniós kötelező betelepítési kvótát elutasító önkormányzati határozatot, vagyis nem utasította el a magyar településeket egyre fenyegetőbb kényszerbetelepítést” – fogalmazott.

Nagy bátorság kell ekkora hazugsághoz, és

az sem világos, a politikus miért gondolta, hogy az emberek ezt el is hiszik – jelentette ki kérdésünkre a polgármester. Hozzátette: Vécseynek parlamenti képviselők pontosan tudnia kell, hogy az önkormányzatoknak feladatot csak a parlament és a kormány szabhat meg, és egy helyhatóság Brüsszellel nem tud semmiben megállapodni.

Így egyetlen település sem fogadhat be, és nem telepíthet le menekülteket, de Gödöllő önkormányzata nem is tervez ilyen lépést – szögezte le Gémesi. A képviselő-testület tagjainak többsége azonban nem kíván a kompetenciáján kívül eső ügyben folyó, egyértelműen pártpolitikai célokat szolgáló kormányzati kampányhoz csatlakozni – hangsúlyozta –, ezért nem adták a nevüket a kötelező kvótát elutasító határozattervezethez.

Gémesi kiemelte: neki polgármesterként az a feladata, hogy nyugalmat és békességet teremtsen az általa vezetett városban. Emiatt sem gondolja úgy, hogy támogatnia kellene bármilyen kezdeményezést, amely a félelemkeltésre alapoz, indulatokat, feszültséget kelt, s az emberek közötti gyűlölködést erősíti.

Forrás: Lencsés Károly (NOL)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2711747001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása