CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy bajban vannak a budapesti Fidesz-vezérek és vazallusaik

2016. október 05. 05:57 - csú

borbely-nemeth_tuzoltok-333.pngNémeth Szilárdot és Borbély Lénárdot (képünkön) a bukósisak sem védi meg Orbán Viktor kokijától, nyaklevesétől vagy tockosától, amit a kudarccal végződött migránsos, gyűlölködő, EU-ellenes népszavazás kudarcáért oszt ki nekik. A többi fővárosi Fidesz-vezér sem ússza meg.

A választókerületi elnökök és polgármesterek legutóbbi zártkörű értekezletén Orbán Viktor érzékeltette: a népszavazási eredmény az ő munkájukat minősíti. Magyarán, a kvótareferendum sikertelensége veszélybe sodorhatja a rosszul teljesítők indulását a következő országgyűlési vagy önkormányzati választáson.

Márpedig jó néhány budapesti kerületben messze elmaradt a részvétel a kormánypártok várakozásaitól, a VII. és a VIII. kerületben még a 30 százalékot sem érte el az érvényesen voksolók aránya. A fővárosban összesen 530 ezren adták le a szavazatukat, de közülük 63 ezren (csaknem 12 százalék) érvénytelenül. Mindez azért is lényeges, mert

Budapesten rendre magas a választási kedv, most viszont a XVI. kerületet kivéve mindenhol alacsonyabb volt az érvényesen szavazók aránya a 40,41 százalékos országos átlagnál.

Nagy a szórás azonban akkor, ha a nem szavazatok számát azzal vetjük össze, hogy a 2014. áprilisi parlamenti választáson hányan szavaztak a jobboldalra, azaz a most a betelepítési kvótával szemben kampányoló Fideszre és Jobbikra. Ebből az látszik, hogy több városrészben – Óbudán, Újpesten, Kispesten, Csepelen – az alacsonyabb részvétel ellenére is sikerült hozni a két évvel ezelőtti szavazatarányt, a belső kerületekben viszont messze elmaradtak tőle. Erzsébetvárosban 1819-cel, a Belvárosban – ami Rogán Antal választókerületéhez tartozik – 1667-tel, a XII. kerületben, ahol Pokorni Zoltán a polgármester, 1678-cal kevesebben utasították el a betelepítési kvótát, mint ahányan két éve a Fideszt és a Jobbikot választották. Nem lehet elégedett Kocsis Máté sem: Budapesten az általa igazgatott Józsefvárosban volt a legalacsonyabb a részvétel. Igaz, ez két évvel ezelőtt is így volt.

A budapesti fideszes kudarcban az ellenzék bojkottfelhívása mellett az is közrejátszott, hogy a Kétfarkú Kutya Párt és a civil szervezetek kampánya az érvénytelen szavazatokért leginkább a fővárosiak fantáziáját mozgatta meg. Az ötlet négy belvárosi kerületben (V., VI., VII. és XIII.), illetve a II. kerületben szólt nagyot: az ott voksolók 15 százaléka adott le érvénytelen szavazólapot. A baloldal egyik utolsó bástyájának számító Újlipótváros és Angyalföld ellenállása érthető, a Terézvárosról és Erzsébetvárosról pedig elmondható, hogy a baloldal és az LMP bázisa is erős ott.

Az viszont meglepő, hogy a Belvárosban és a II. kerületben is magas volt a protestszavazók aránya, Rogánnak tehát nemcsak azt kell megmagyaráznia, hogy szavazói miért nem vettek részt kellő számban a népszavazáson – illetve hogy propagandaminiszterként miként engedhette, hogy családja a szavazás napjának közepén helikopterrel térjen vissza egy vidéki esküvőről –, de azt is, hogy az V. kerületben 1300-an érvénytelen szavazattal tiltakoztak a kormány menekültpolitikája ellen. (Forrás: nol.hu)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5911768899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.10.05. 21:24:22

SZENZÁCIÓS HÍRÜNK VAN!!!

csepel.info/?p=53609#comment-285866
“Fidesz: A nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki a SIM-kártyák ügyét!”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. október 05., szerda - 21:19

Fidesz: A nemzetbiztonsági kabinet vizsgálja ki a SIM-kártyák ügyét!
Magyar Idők

A Magyar Idők szerdai számában írt arról, hogy egy hajléktalan nevére mintegy kétszázezer feltöltős SIM-kártyát vásároltak magyarországi szervezett bűnözői körök a Magyar Telekomtól, a kártyák egy része A FIDESZ NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYCSAPATÁNAK tagjaihoz vándorolhatott.

Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek és nemzetbiztonságilag rendkívül kockázatosnak nevezte a hír KISZIVÁRGÁSÁt.

„Biztonsági rés” van a rendszeren, amit meg kell szüntetni – mondta a tömeges kártyavásárlásról a kormánypárti politikus, aki vizsgálatra, majd a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tájékoztatására kérte a nemzetbiztonsági kabinetet, HOGY MIÉRT NEM SIKERÜLT A FIDESZES AKTIVISTÁKNAK MÉGSEM BIZTOSÍTANIUK AZ ÉRVÉNYES NÉPSZAVAZÁSHOZ SZÜKSÉGES VÁLASZTÓI RÉSZVÉTELT.

Hihetetlen veszélyes ügyről van szó – mondta -, legalább olyan veszélyes, mint a TRAFIKOK, és AZ ÁLLAMI FÖLDEK, felső korlát nélküli szétosztására vonatkozó ORBÁNi terv.

FORRÁS: TPA (TARJÁNYI PRESS AGENCY)

Tarjányi László 2016.10.05. 23:57:32

csepel.info/?p=53566#comment-285767
“Ezért hozott áttörést a népszavazás”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. október 04., kedd - 21:01

Ábel Attila magyarázza, miért nem kellene Orbánnak menesztenie a választókerületi elnököt és polgármester a következő választásról! Nem teljesítették Csepelen sem hogy hozniuk kell az érvényes népszavazást!
Magatoknak köszönhetitek! Két hónapja azt szajkózzátok, aki NEM-mel szavaz, az ti szavazótok jelenleg is, vagy az lesz 2018-ban! Tehát ti egy próbaválasztásnak tekintettétek a népszavazást, hogy nyerni fogtok-e 2018-ban, vagy újabb szövetségest kell keresnetek a nyeréshez! Én szívem szerint NEM-mel szavaztam volna, de hát titeket utállak, Vonának sem vagyok a haverja, hogy kövessem az “utasításait”! A szavazó egy pártnak sem a tulajdona, főleg az olyannak nem, mint amilyen korrupt a Fidesz meg az Orbán-rezsim! Így aztán érvénytelenül szavaztam, az még nagyobb pofán csapás nektek mint az otthon maradás! Jelzés hogy szerettünk volna NEM-mel szavazni a magyar nép érdekében, de nem a szarházi politikusok “parancsára”!

Tarjányi László 2016.10.06. 00:28:07

Tisztelt Csepeliek.blog.hu olvasók!

Amennyiben Önök szoktak kommentelni a Csepelinfón, szíveskedjenek fghfjhgkjhk tudomására hozni, hogy Tarjányi László a Csepeliek blogon keseríti tovább a csepeli fideszes vezetők életét! Továbbá, ha sikerül közösen megbuktatni ezt a garnitúrát, akkor Csepel lakossága újból tájékozódhat a Csepel Újságból! A Csepeli Hírmondó pedig legfeljebb a fideszesek eltárolt, összelopott pénzéből jelenhet meg print kiadásban!
LE A CENZÚRÁVAL!

csepel.info/?p=53566#comment-285885
“Ezért hozott áttörést a népszavazás”
fghfjhgkjhk szerint:
2016. október 05., szerda - 23:21
Admin!
Van itt egy iciri-piciri kettős mérce.
Annak idején Tarjányi László és még sokak ki lettek innen tiltva, napokig én is, de ahogy nézem Tóth kati is a Csepeli Fidesz értékrendjét képviseli a hozzászólásaival, mert máshonnan már rég kirakták volna, mint a macskát üríteni.

csepel.info/?p=53566#comment-285858
“Ezért hozott áttörést a népszavazás”
Tóth kati szerint:
2016. október 05., szerda - 20:24
Kis buzi szabó szabolcs!a ti fajtátok Thürmer Gyula cipőtalpáig nem ér fel.Te hazaáruló mocskos állat!

csepel.info/?p=53614#comment-285856
“Szabó Szabolcs törvényt sértett”
Tóth kati szerint:
2016. október 05., szerda - 20:19
“Egytál lencsét”osztogatott ez a kis buzi?

csú 2016.10.06. 10:45:13

@Tarjányi László: Tisztelt Tarjányi úr! Már régóta kitltott bennünket az info, de lázasan olvasnak bennünket. Az Ön itt megjelenő hozzászólásait is, ezt bizonyára tudja. Az Ön szavai ezért célba érnek. Megjegyzésének további részeivel egyetértünk, és ami tőlünk telik, meg is teszünk azért, hogy valóság legyen belőle. Már csak azért is, hogy Ön és a közélet iránt érdeklődő csepeliek méltó körülmények között folytathassák gondolataik megosztást, cseréjét és ha kell, akkor a vitát is...

Tarjányi László 2016.10.06. 20:11:51

@csú: Tisztelt Szerkesztőség! Én elégedett vagyok az Önök munkájával, remélem a leendő új összetételű önkormányzat majd ismét finanszírozza a csepeliek által kedvelt Csepel Újságot!

Én már többször kértem olvasótársaimat, hozzászólásaikkal támogassák a csepeli "második nyilvánosságot", mert az elsőt szégyentelenül cenzúrázzák, illetve a csepel.hu-n még lehetőség sincs hozzászólásra.

Azt a hozzászólásomat biztosan olvasták a csepeli városvezetők, amiben bíráltam a Dagi Vendéglő 240 milliós átalakítását négylakosztályos fideszes örömtanyává, mert azóta mélyen hallgatnak róla!

A kitiltásomnak többek között az az oka, hogy én robbantottam ki a METRANS ügyet. Közéleti tevékenységemet mindaddig folytatni kívánom, amíg ez a slepp kormányozza Csepelt illetve Magyarországot!

Szeretném ha megint egy nép lennénk, mind a "rendszerváltás" előtt! Az hogy különféle hátterű családokban nevelkedtünk, s más elveket vallunk, nem ok a másik megbélyegzésére, kiközösítésére! Nekem minden magyar testvérem aki becsületesen él, s megvetem azokat akik a közöst fosztogatják! Ebből következően a jelenlegi politikai rendszerről nagyon rossz a véleményem! Szívem szerint az eddigi politikai osztály minden tagját eltiltanám a közélettől, vagy mert fosztogatták a közkasszát, vagy mert végzetesen megosztották a nemzetet!
süti beállítások módosítása