CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy lehet a baj, ha ekkorát kellett hazudni

2016. október 10. 05:59 - csú

orban_es_nemeth.pngOrbán Viktor és tettestársai, köztük Németh Szilárd, a Fidesz és Csepel ismert figurája, újabb és újabb hazugságokkal takarják el a nagy pofon sajgó szégyenfoltját, az  érvénytelen népszavazással kapcsolatos, a jobboldali médiát ellepő hazugságáradatot. Íme egy gyöngyszem: a Lokál című, Budapesten megjelenő jobboldali lap címoldalán nagy piros-fehér-zöld betűkkel(!) írta : „Nemet mondott Magyarország”. Alatta: „…Ezzel a magyarok végleg elutasították, hogy Brüsszel menekülteket telepítsen Magyarországra.”  

Nagy lehet a baj, ha ekkorát kellett hazudni. Nem csak az a gond, hogy Orbán, a Kedves Vezető népszavazási veresége védhetetlen, vagy, hogy

szerintem a népszavazáson résztvevő 3,6 millió szavazónak a nagy része maga sem hiszi el ezt a szemenszedett hazugságot. Az igazi probléma, hogy egyelőre nem találják az újabb ellenséget, amelyre rámutatva, majd kiátkozva eltakarhatják az ország valódi helyzetét, erősödő elszigetelődését, a gazdaság fellendülésének gátat szabó, rendszerszintű korrupciót, a társadalom megosztottságát, az egészségügy, az oktatás már-már kezelhetetlen tönkretételét, a szociális feszültéségek növekedését vagy a Fideszen és a jobboldalon belül is erősödő bizonytalanságot. Orbán jól tudja, hogy a migránsozás, a nem létező kényszerbetelepítések elleni oktalan háború, nem lesz elegendő 2018-ban. Új ellenséget, új csatateret keres. Ehhez ért. Ebben érzi jól magát. Evvel tudja híveit erősíteni. Ehhez azonban időt kell nyernie, s ezért kiadta az újabb vezéri ukázt: hazudjon mindenki, amit tud, s lehetőleg minél nagyobbat. Például, hogy a 3,3 millió több mint 5 millió.

Itt tartunk. Ha a kormányváltást akaró erők nem értik meg az Orbán vereségét hozó népszavazás adta lehetőségeket, s belemennek az eredménytelen vitába, hogy most ki nyert, s nem tudnak felmutatni valódi kormányváltó erőt, programot, mindegyikük által elfogadható személyeket, akkor nincs miről beszélni.

Azt gondolom, a józanul gondolkodó emberek, politikusok, civilek érzik a veszélyt, s tudják, hogyan lehet legyőzni Orbánt és csapatát. Nem pártjukért, szervezetükért, önmagukért. Az országért. Akkor tegyenek is érte.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5311782531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása