CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Németh Szilárd nevű kisértetnek visszaszóltak a pesterzsébetiek

2016. október 14. 11:57 - csú

nemeth_szilard_konyec.jpgPesterzsébet elítélte a hamisítást címmel Mach Péter pesterzsébeti önkormányzati képviselő számolt be a következőkről:

Pesterzsébet nem fél! Nemet mondott a kormányközeli fenyegetésre, és ennek ellenére foglalkozott a kerületben csak választási csalásnak nevezett, „választási értesítőnek” álcázott fideszes kampánylevéllel.

Pesterzsébeten, aki megtéveszti a neki bizalmat szavazókat, annak vállalnia kell a felelősséget! Juhász Lajosné fideszes alpolgármester asszony, a választók megtévesztésére irányuló eljárását Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete etikátlannak tartja és ezért elítélte. A megtévesztő kampánylevelet szignáló politikus

nem ismeri el hibáját és nem mond le. A hatályos jogszabályok szerint nem lehet méltatlansági eljárást indítani vele szemben, ezért a továbbikban a választókkal és saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

A történetet a tegnap elfogadott határozattal és ezzel a bejegyzéssel a magam részéről le szeretném zárni. Közös felelősségünk ugyanis ezek után helyreállítani a politika és a közéleti szereplők iránti bizalmat a kerületben. 

nemeth_szilard_konyec_1.PNGA "kommunizmus újsütetű kísértete" járta be Pesterzsébetet, ", ahogy Németh Szilárd rezsibiztos jellemezte tűpontosan hétvégi látogatását a kerületben. A FIDESZ moszkovita politikusa tartott sajtótájékoztatót ugyanis a Kosutiban, az Önkormányzat épülete előtt és próbált ráijeszteni a kerületi képviselő-testületre.

Ahogy a Tátra téri piacon mesélték: az emberfia ilyenkor hazasiet, elzárja az evőeszközkészletet és a családi ezüstöt, nehogy ellopják azt is, mint az ESMTK birkózó aranyait, majd utánaolvas miért is jött el közénk a FIDESZ alelnöke személyesen. Németh Szilárd egyrészt azért jött, hogy bejelentse "épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság váratlanul", másrészt erőt demonstrálni érkezett: az eredménytelen népszavazás kampányhajrában választási csalással próbálkozó fideszes vezérkart biztosította védelméről.

Történt ugyanis, hogy pesterzsébeti lakosok tömegesen jelezték, hogy 2016. szeptember 29. és október 1. között postaládájukban találtak „Választási értesítő” tárgyú, fejlécében Pesterzsébet címerét tartalmazó „Juhász Lajosné alpolgármester asszony aláírásával kiküldött levelet.

A megtévesztés tömeges méretű volt, s ezáltal befolyásolhatta a választópolgároknak a népszavazással kapcsolatos álláspontját és választói magatartását. A népszavazás napján, október 2-án a választókörök környékén sok olyan emberrel lehetett találkozni, aki a választókör felé tartott és kezében tartotta a kifogásolt levelet. E tény alátámasztja azt, hogy a választópolgárok e levelet hivatalos választási értesítőnek vélhették, ezáltal a benne foglaltakat az Önkormányzat hivatalos álláspontjának tekinthették. Ez megalapozza azt a gyanút, hogy Juhász Lajosné tömegesen megtévesztette a választópolgárokat.

A Nemzeti Választási Bizottság álláspontja szerint a „Választási értesítő október 2.” című levél tartalma alapján alkalmas lehetett a választópolgároknak a 2016. október 2-i népszavazáson kifejtett akaratuk befolyásolására. Fentieket figyelembe véve a választási értesítőként megküldött levél megtévesztette, nagy valószínűséggel befolyásolta a választópolgároknak a népszavazással kapcsolatos álláspontját és választói magatartását: részvételét és szavazásának tartalmát. Bár sikertelen volt a megtévesztő levél, az álnépszavazás elbukott, Juhász Lajosnénak el kell számolnia a választói, a képviselő-testület és munkáltatója, a polgármester felé!

Tudta ezt a FIDESZ országos vezetése, de a hiba elismerése helyett egyik vezetőjét küldte el, hogy megfenyegesse a kerületi városvezetést.

  • A FIDESZ-nek ugyanis nem számít hogy nehezen mozgó, segítségre szoruló idős embereket csapnak be, mennek rossz irányba szavazni és kénytelenek nagy távolságokat értelmetlenül gyalogolni.
  • A FIDESZ-nek ugyanis nem számít, ha egy választott politikus megtéveszti a választóit, a neki bizalmat szavazókat.
  • A FIDESZ-nek ugyanis nem számít, ha ez a megtévesztés befolyásolja a választások eredményét.

Pesterzsébet azonban nem az Alkotmány utca, nem az 5. kerület, itt nem a helikopteres bulibáró maffiatörvényei számítanak. Pesterzsébeten, aki megtéveszti a neki bizalmat szavazókat, aki szégyent hoz a kerületre, annak vállalnia kell a felelősséget!

A felelősen gondolkodó és politizáló képviselők feladata az, hogy a választások tisztaságának, jogszerűségének megtartását, a tisztességes politikai versengést biztosító feltételeket teremtsen a kerületben. Közös felelősségünk helyreállítani a politika és a közéleti szereplők iránti bizalmat a kerületben. A képviselő-testület ideiglenes bizottságot hozott létre, hogy segítse helyreállítani a politika és a közéleti szereplők iránti bizalmat a kerületben, s az országgyűlési és önkormányzati választások és a népszavazások során az elmúlt években Pesterzsébeten felmerült problémák megvizsgálására és megoldására. A bizottság feladata lesz, hogy a választások tisztaságának, jogszerűségének megtartását, a tisztességes politikai versengést biztosító feltételeket teremtsen a kerületben, hogy a szeptember végi történtek ne ismétlődhessenek meg.

Amúgy pedig van feladat és probléma elég a kerületben, foglalkozzunk ezentúl a testületi üléseken inkább azzal!

Forrás: Mach Pétrer blogja

Pesterzsébet Önkormányzatának hivatalos nyilatkozata:cimer.jpg

Juhász Lajosné alpolgármester 2016. szeptember végén felhatalmazás nélkül küldött, „választási értesítő”-ként levelet a pesterzsébeti lakosoknak.

Juhász Lajosné alpolgármester nem kapott felhatalmazást sem a Polgármestertől, sem a Képviselő-testülettől e levél elkészítésére és terjesztésére. Juhász Lajosné alpolgármester hatáskörébe és feladatkörébe nem tartozik választási értesítő levél elkészítése és terjesztése. A hivatalos választási értesítőre hasonlító, fejlécében Pesterzsébet logóját is tartalmazó levél megtéveszthette a választókat, tartalma alapján pedig alkalmas lehetett a választópolgároknak a 2016. október 2-i népszavazáson kifejtett akaratuk befolyásolására.

A fentiek ismeretében Juhász Lajosné eljárását Pesterzsébet Önkormányzatának képviselő-testülete etikátlannak tartja és elítéli.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7911806995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása