CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd megnyit, Németh Szilárd avat, Wittner Mária beszél Csepelen október 22-én és 23-án

2016. október 22. 03:34 - csú

wittner_maria-2.PNGOktóber 22-én és 23-án vagyis ma és holnap a csepeli önkormányzat vezetői kétnapos ünnepséget rendeznek 1956. hatvanadik évfordulója alkalmából.

A rendezvények között, a címben említett események mellett, lesz kiállítás, filmbemutató, ökumenikus Istentisztelet, színielőadás, kitüntetés és ‑ vasárnap este hét órától Karthago koncert a Szent Imre téren.

A kétnapos 1956-os megemlékezés részletes programja itt olvasható

Képünkön Wittner Mária, Csepel díszpolgára

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6311828439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.10.22. 22:16:15

A Csepeli Hírmondó írta 2016. október 13-i számában:

9-dik oldal, Csepeli Hősök 1956 - dokumentumfilm

"A riportfilm az 1956-os forradalom emberi arcait és ismeretlen eseményeit mutatja be. A történet a Csepelen lakó Fráter Bélával kezdődik, aki jelen volt és tevékenyen részt vett a Sztálin szobor ledöntésében és szétdarabolásában a Felvonulási téren, majd néhai Kovács Sándorral folytatódik, aki a csepeli utcai harcokban vett részt tevékenyen."

Ehhez képest én Tarjányi László, az 1956-os forradalom 50-dik évfordulós bizottságának tagja, Kovács Sándorral egybehangzóan állítom, Kovács Sándor nem vett részt a csepeli utcai harcokban, hanem a királyerdei helyzetet stabilizálta! Ezért is kapott másodfokon a halálbüntetés helyett életfogytiglani fegyházbüntetést.

"Amikor Kovács Sándor fiatalemberként, nem sokkal a világháború befejezése előtt Csepelre költözött, a jobb és könnyebb élet reménye hajtotta. A Kossuth Lajos Szakközépiskolában géplakatosnak tanult, aztán katonai pályára lépett. Az 1956 október 23-án kitört forradalom eseményeiben játszott szerepéről így vallott egy riportunkban: „Nagy Imre hívó szavára álltam a nemzetőrség tagjai közé november 4-én, amikor a rádióban elhangzott a miniszterelnöknek a nemzethez intézett ismert szózata, hogy ’csapataink harcban állnak…’ A Királyerdőben alakult meg egy csoport, amelynek a parancsnokságát vettem át. Feladatunk volt a fegyverek begyűjtése, a jogtalan használatuk megakadályozása, a folyamatos járőrözés, a rend fenntartása. A lakosságot akartuk megóvni, mert tudtam, hogy az oroszok szétvernek bennünket, ha ellenállunk.”
Forrás többek között:
csepel.info/?p=52185
Gyász: Elhunyt Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagy, Csepel díszpolgára

9-dik oldal, 1956-os Csepeli Büszkeségpont

"A Büszkeségpont elnevezés az 1956-os Emlékbizottság kezdeményezésére utal, melynek célja, hogy a települések emléket állíthassanak saját, 1956-os hőseik számára. Nemcsak maga a tárlat nagyon izgalmas, rendkívül érdekes annak helyszíne is: a Tamariska-domb alatt húzódó légoltalmi óvóhely egy része. Miért itt? Mert 1956-ban a királyerdeiek közül sokan a bunkerben vészelték át a szabadságharc néhány napját."

RÖHEJ! Attól hősök hogy elbújtak a bunkerben, ahelyett hogy a Szent Imre téren harcoltak volna? ERRE KELL MA BÜSZKÉNEK LENNI? Lehet hogy a csepeli fideszesek felmenői voltak? ;) :D :P

4-dik oldal, 1956-ról lengyel testvérvárosunkban

Auschwitzt többször meglátogató Németh Szilárd vajon jól választott-e testvérvárost Kielce esetében? Vajon tudott-e az 1946. július 4-én történt kielcei pogromról (SIC!), amelyben 37 zsidót öltek meg, 35 zsidó megsebesült.

6-dik oldal, Németh Szilárd: a kommunizmus kísértete járja be Pesterzsébetet

Vajon az is a kommunizmus kísértete volt, amikor Németh Szilárd és a csepeli Fidesz összefeküdt Tóth Mihállyal és a csepeli MSZP-vel 2000. november 7-én (SIC!) a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés pamlagján?
Kedves Alelnök úr, remélem ezzel is eldicsekedett Orbán Viktornak!

Tarjányi László 2016.10.22. 22:26:32

Az előző hozzászólást elolvashatja a Csepelinfó Adminja is, a fideszes cenzúra folytán a többi olvasó nem élhet a szabad tájékozódás jogával! Fiúk, remélem 2019-ben fordul a kocka, s ti kerültök az elhallgattatás állapotába!

csepel.info/?p=54004#comment-287678
“Meghívó – Október 23. alkalmából tartandó rendezvénysorozat”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. október 22., szombat - 22:19 csepeliek.blog.hu/2016/10/22/borbely_lenard_megnyit_nemeth_szilard_avat_wittner_maria_beszel_csepelen_oktober_22-en_es_23-an#comment-form
Tarjányi László 2016.10.22. 22:16:15
süti beállítások módosítása