CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell gyűlölködésben élni még, ki tudja meddig? (A béka és a skorpió)

2016. október 25. 03:15 - csú

beka_es_skorpio.PNGB. Zsolt azt mondta, hogy akik visszaadják kitüntetéseiket, azok írni-olvasni nem tudó senkiházik, mert csak bizonyos kifejezéseket emelnek ki publicisztikáiból, pedig ha tovább olvasnák az írásait, rájönnének, hogy Ő se nem rasszista, se nem antiszemita.

Olyan ez, mint amikor a focista dühében elrúgja a labdát, és a bíró ezért sárga lapot mutat neki. Mire a focista: Te meg már miért nem ... föl azt a jó édes ...anyádat? Erre a bíró piros lapot mutat neki, kiállítja. A focista értetlenkedve kullog le a pályáról és azt mondja: Széééép. Már kérdezni sem szabad???

B. Zsoltnak esze ágában sincs bármit is visszaadni, sőt direkt örül annak, hogy sok tisztességes ember szemében páriává lett. Ő nem akar egyességre jutni azokkal, akiknek elege lett a kormányzati trükközésekből, akik megpróbálják leleplezni hogy Orbánék össze-vissza hadoválnak keresztényi cselekedetről, meg emberségről, miközben magyar emberek millióit is koldusbotra juttatták.

Ugye látták

Mészárost és Mészárost a jachtján, Zadarnál? A felcsúti polgármester a videón a fekete gumicsónakból ugrik épp át a jachtra, kecses balettmozdulattal. A hajó neve Artemy. 35,4 méter hosszú, a népszerű Azimut 116 hajóosztályba tartozik, és 2008-ban építették Stefano Righini tervei alapján. A luxusjacht 12 vendég és 6 fős legénység elszállásolására alkalmas. A középső szint teraszáról nyílik a tágas nappali, abból pedig egy 12 személyes étkező. Az 5 kabin mindegyike fürdőszobával felszerelt. Ezen a szinten egy fitness terem is a vendégek rendelkezésére áll. A felső, napozó szinten BBQ, bárpult, egy újabb étkező és jakuzzi.

Hát ott urizálhatnak a Fidesz nagyurak, és jó nagyokat röhöghetnek azon, hogy milyen egy lúzer társaság az Ő ellenzékük, hogy most sorra adják vissza kitüntetéseiket, amire csak furcsa grimaszokat vágnak a népek. Erre telik nektek, ez a ti csodafegyveretek, ha-ha-ha. Ezt egyébként Habony Árpi jegyezhette meg, miközben nagyokat húzott a Dom Perignon-os üvegből, mert ez ott így dívik. Dívik ott más is, csak azt még nem sikerült lefotózni. Beluga kaviár és tökmag, lazac és gyulai, go-go girlök, hamár homár, legyen kövér...

Azt mondta Kukorelly (Ő is visszaküldte Ádernek a kitüntetését), hogy jó lenne végre abbahagyni a gyűlölködést, elfelejteni ezt az egész snasszerájt, ezt a magunk által létrehozott poklot, és meg kellene próbálni jól kijönni egymással. Csak úgy heccből. De hát éppen a Bayer félék miatt nem megy, vetette közbe Horn Gábor. Mire Kukorelly, szerintem Ő is beláthatja, hogy ebből csak még nagyobb baj lehet, és Ő is képes a humánus, belátó, keresztényi, metamorfózisra. Ki kellene tűzni egy időpontot a csatabárdok elásására, és akkor minden másképp lesz. Miért kell gyűlölködésben élni még, ki tudja meddig?

Tényleg, Viktor! Miért kell gyűlölködésben élni még, ki tudja meddig?

A választ egy tanmese adja meg:

Egy nap a skorpió át akart kelni a folyón. A folyó viszont széles volt, nagy sodrással, a skorpió pedig nem tudott úszni. Hirtelen meglátta a magában békésen üldögélő békát, és elhatározta, hogy szívességet kér tőle.
A béka belement, hogy átviszi a skorpiót a túlpartra a hátán, de csak azzal a feltétellel, hogy a skorpió nem fogja megszúrni. A skorpió, miután átgondolta a dolgot, elfogadta a feltételt, és a szavát adta, hogy nem fogja megszúrni a békát.

Mielőtt még a folyó felét elérték volna, a skorpió belemélyesztette fullánkját a béka hátába. A béka a hátára fordult a folyó vizén, a skorpió szemébe nézett, és könnyekkel telt szemekkel megkérdezte:
- Miért tetted ezt? A szavadat adtad, és mégis megszúrtál.. így most mindketten megfulladunk. A skorpió így felelt:

- Nem tehetek róla. Ilyen a természetem.

Dési János

Forrás: Klubrádió

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2411829349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása