CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Agyrém! Jobban megéri amputálni, mint gyógyítani Magyarországon

2016. október 26. 05:50 - csú

mutet_3.PNGEgy combközépi amputációért többet fizet az OEP, mint a végtag megmentését célzó műtétért.

Még mindig háromszor több amputációt végeznek el Magyarországon, mint az EU-ban, az arány pedig nem változik. Az ok az, hogy ez éri meg a rendszernek. A rekonstrukciós érműtétekért a kórházak nem kapnak annyi támogatást, mint az amputációért.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete hívta fel arra a figyelmet: egy combközépi amputációért többet fizet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mint a végtag megmentését célzó, az elzáródott verőeret áthidaló műér beültetéséért vagy saját érből elkészített áthidalás elvégzéséért. A 2016. augusztus 1-jén megjelent új HBCS (homogén betegségcsoportok) finanszírozás változása nem vette figyelembe az érsebészeti-angiológiai radiológiai szakmai közösség elmúlt években beadott javaslatait. (VG)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1111836191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása