CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki ne kapjon béremelést Orbán funkcionális analfabétái szerint?

2016. december 01. 03:24 - csú

pedagogus_a_fejet_fogja.PNGBalog Zoltánnak, az embereket puszta erőforrásnak tekintő lelkész-miniszternek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a funkcionális analfabetizmus, tudniillik azt találta mondani pár napja: ha valaki valamit el tud olvasni, az azt jelenti, hogy megérti. A tudósítást a parlamenti kulturális bizottság üléséről a Blog1 tette közzé.)

Ennek hibátlan leképeződései Orbán Viktor közösségi oldala aggálytalan híveinek – és itt a férfiakat és nőket ne válasszuk szét, mint Ásotthalom polgármestere – buzgó szerelmi vallomásai. A kormány feje ugyanis saját képe szerint a hajdúsági Látóképi Csárdában fogyasztotta el pörköltjét. Erre jött egy díszmagyar diszlexi, aki szétkiáltotta az éterben – rajta röhög azóta is a net -: „Szeretem hogy Miniszterelnokunk be tud ulni pl:egy lakotelepi etterembe,holott megtehetne hogy csak osztalyon feluli helyeken etkezzen.Szamomra ez nagyon szimpatikus, emberi ,tiszteletre melto megnylvanulas.” 

„Ha valakire 16 évesen vonzerőt gyakorol a közmunka, akkor miért is ne menjen el rá?” - kérdezte továbbá a miniszter. „Továbbra is alacsony a szakképzés szintje, és a diákok a gimnáziumokat preferálják” – ezt már oktatásovics államtitkár duzzogta, szemére hányva a tanulóifjúságnak, hogy

jövőjét mégsem OKJ-s uborkaválogatóként képzeli el.

Erre jött Lázár, akinek meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények. A kormány szerint ugyanis a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt és jó magyart nevelnek belőle. Ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető, és nem tudni, kiállja-e a következő évszázadok próbáját. Ehhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, ennek rendeli alá az új nemzeti alaptantervet és a magyar oktatáspolitika jövőjét.

Nem bonyolódnék a szekularizáció kényes ügyébe, csak annyit az egészhez, hogy itt minden irányító tényezőnek elment az esze.

Látjuk: az elostobult, műveletlen, ámde helyesen szavazó fiatalság a NER eszménye. Az ilyen nem ismer nyelveket - az édesanyjáét sem -, nem olvas könyveket, nagygyűléseken, okosodik, és főszabályként otromba.

Ebbéli képzéséhez hozzájárul a miniszterelnök már említett Facebookjának fotója, ahol a neveletlenség – ezúttal – asztalbéli alapismeretei is elsajátíthatók. Úgymint: pörkölthöz jobb kézben villa, bal kézben uborka. Gallér mögé tűrt szalvéta, mint a gyagya kamasznak vagy spicces Döbröginek.

A közzétett, iszonyú gáz fényképhez pedig a megjegyzések. (Szigorúan betűhíven.)

„Viktor!te vagy a mi értékünk!Kitartás!hit!győzelem!Isten áldjon!” „Hihetetlen, hogy még ma is milyen alázattal, gyermeki tisztasággal ül le egy terített asztalhoz. Semmi úri gőg, semmi felesleges hacacáré. Jó étvágyat Miniszterelnök Úr!”

„Kérhetném, hogy a bunkó, negatív kommentek írói ne kapjanak béremelést, ne csökkenjen a rezsijük és le legyenek hajtva a déli határt védeni, ha a törökök felbontják az egyezményt?”

„ Jó étvágyat,,lehetett volna az összes miniszterelnökünk ilyen közvetlen.Utoljára Kádár mondta,,ha krumpli leves,akkor legyen krumpli leves.”

„…szerintem mas sem tudna hirtelen szarbol aranyat csinalni ahoz nagyon sok ido kel.”

És még ezrével az ilyesmi. Igaza van Lázáréknak. Minek ennek a népnek iskola?

Veress Jenő

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012007688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása