CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

S. O. S.!!! Óriási bajban van Kovács Attila, a Csepel SC egykori válogatott kapusa, aki elveszítheti otthonát

2016. december 26. 00:03 - csú

kovacs_attila_csepel_sc_kapus.jpgÉlete legnehezebb hónapjait szenvedi Kovács Attila (képünkön) - írja a Blikkben Halas Zoltán, a rangos sportújságíró. A 60 éves egykori válogatott futballkapus sorsa drámai fordulatot vett: felesége, akivel 39 éve kitartanak egymással jóban és rosszban, súlyos agysérüléssel kórházban fekszik, őt pedig hamarosan kilakoltatják csepeli lakásából.

Rajtam már csak a csoda segíthet - mondta Kovács Attila a Blikknek, miközben edzést készült tartani egyik fiatal tanítványának. - Nem tudom, mi vár rám, állandóan ez jár a fejemben.

A nyolcvanas években nagy tehetségnek tartották, hétszer szerepelt a felnőttválogatottban is. Majd belekeveredett az akkori bundabotrányba, és gyakorlatilag vele, a "kis" Csepel kapusával vitették el a balhét, a nagy klubok sztárjai viszont megúszták. Eltiltása után

visszatért, és vissza is fogadta őt a futball.

Pályafutása lezárását követően többfelé edzősködött, de akkor sem ijedt meg, ha másfajta munkát kellett végeznie. Volt utazási irodai munkatárs, grillcsirkeárus és raktári dolgozó, de persze nem szűnt benne a futball iránti szerelem. Most is edzősködik, az MTK női kapusaival dolgozik, s vannak fiatal tanítványai.

Októberben a felesége otthon elesett a fürdőkádban és beütötte a fejét, súlyos agykárosodást szenvedett. A férje azóta sem tud vele kommunikálni. Ráadásul a lakásukat is elveszítik. 1978 óta élnek Csepelen, de nem tudják fizetni a közüzemi számlákat és a hitelt, januárban ki kell költözniük.

"Minden a nyakamba szakadt, nem tudom, mi lesz velünk. Szeretnék Csepelen maradni, a lányom is itt él, egyedül neveli két gyerekét egy egyszobás lakásban. Egyedül a labdarúgó-szövetség nyújtott segítő kezet, a Focisegély Alapítványhoz fordultam, és azonnal támogatáshoz jutottam. Az ismerősök közül többen elfordították az arcukat, ha beszéltünk, és megtudták, hogy bajban vagyok. Még mindig reménykedem, hátha tud valaki segíteni" - tette hozzá Kovács Attila. 

kovacs_attila_lakas_a_pulin.PNGEz a ház, amelyben a sportember lakik, s januárban a kifizetetlen számlák miatt ki kell költöznie /Fotó: Pozsonyi Zita

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7212073483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása