CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden szentnek és csepeli városvezetőnek maga felé hajlik a keze?

2017. január 26. 05:59 - csú

triumviratus-2019-ig.PNGKérdéseink a ma délután öt órára meghirdetett csepeli képviselő-testületi ülésre – Pénz, paripa, fegyver a vezérkarnak (képünkön), morzsák a legénységnek? ‑  Mi marad a közalkalmazottaknak? – Mi folyik (el) az SZTK-ban? – Lesz beolvasás a kiolvasó miatt? ‑ Befürdés vagy megúszás a Csepeli strandon – A rokkantaknak miért nem jár kedvezmény?

Idei első ülését tartja ma a Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete. A múlt hét végén nyilvánosságra hozott, többször is módosított meghívó-tervezet szerint (szerda délutáni állapot szerint) 26 napirend megtárgyalását javasolja a polgármester a testületnek.

A tárgyalásra javasolt előterjesztések közül az alábbi, valószínűleg a lakosságot is jobban érdeklő napirendekkel kapcsolatosan fogalmazzuk meg kérdéseinket:

Napirend-tervezet 3. pontja: (13. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2015. (III.12.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

Borbély úr szinte panaszként említi meg javaslatában, hogy „a köztisztviselői illetményalap 2008 óta nem változott”. Polgármester úr, 2010 óta miért nem változtatta meg az illetményalap nagyságát? Kin múlott a változtatás?

Ha most rászánta magát, akkor miért nem nagyobb mértékű módosítást javasolt?

Napirend-tervezet 5. pontja: (15. sz. előterjesztés)

Javaslat az alpolgármesterek juttatásainak megállapításáról szóló 484/2014 (X.30.) Kt. számú határozat módosítására 

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A törvénymódosítást követően a polgármester havi illetménye 997.200 forint, a költségtérítése pedig 149.580 forint lett. Havi keresete ezzel 1.146.780 Ft lett. Nem tartja erkölcstelennek ezt a 33,3 %-os növelést, a teljesen ingyenes személygépkocsi használattal együtt, ahhoz képest, hogy a köztisztviselők 8 éve nem emelt illetményalapját csak 8,6 %-kal javasolja növelni?

2) Ugyancsak 133,3 %-kal emelkedett az alpolgármesterek havi keresete. Ön szerint elfogadható a polgármester illetményhez viszonyított 90 %–os arány fenntartása, miközben az alpolgármesterek feladatai az elmúlt években jelentősen csökkentek.

3) Tervezi-e Polgármester úr a közalkalmazottak bérének növelését, ha igen, milyen mértékben és mikor?

( Lásd korábbi, a fenti témához kapcsolódó cikkünk: Hurrá! Végre havonként milliomos lesz Csepel két alpolgármestere)

Napirend-tervezet 6. pontja: (2. sz. előterjesztés)

Javaslat a Nagy Imre Általános Művelődési Központ intézményvezetői megbízására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Miért nem írtak ki pályázatot az intézményvezetői állásra?

2) A megbízatás lejárta, 2017.06.30. után pályázatot kíván kiírni az intézményvezetői állásra az önkormányzat vezetése?

3) Az előterjesztésben olvasható, hogy az előző intézményvezető megbízatásának lejárta előtt áthelyezéssel megszűnt. Kérdés: miért, hova került áthelyezésre és miért éppen most?

Napirend-tervezet 7. pontja: (16. sz. előterjesztés)

Javaslat a Gyermeksziget Tagóvoda, Kádár Katalin Tagóvoda, Hétszínvirág Tagóvoda, Kerek Világ Tagóvoda, a Belvárosi Bölcsőde és az Erdősori Bölcsőde játszóudvarainak felújításához szükséges fedezet elkülönítésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A javaslat szerint a felújításokat felosztják a Városgazda Zrt. és a Városfejlesztési Zrt. között. Miért?

2) A hat intézményi udvar felújítására tervezik-e közbeszerzési eljárás kiírását, ha nem miért nem?

Napirend-tervezet 8. pontja: (17. sz. előterjesztés)

Javaslat a Csepeli Strandfürdőt ingyenesen látogathatók körének meghatározására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink: a javaslat pontosan meghatározza az ingyenes ellátást kaphatók körét. Mi indokolja az ingyenesen látogathatók körének leszűkítését az öregségi nyugdíjasok körére? Miért nem kaphatnak ingyenes látogatási jogot az öregségi jellegű nyugdíjasok vagy például a rokkant nyugdíjasok?

Napirend-tervezet 9. pontja: (3. sz. előterjesztés)

Javaslat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. számára a Csepeli Strand és egyéb saját többletkiadásai finanszírozására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Mennyibe került 2016-ban a Csepeli Strandfürdő fenntartása és működtetése, a Fővárosnak fizetendő valamennyi költséggel együtt?

2) Mennyi telek-és építményadót fizettünk be a strandfürdő után 2012 óta a fővárosi önkormányzatnak?

3) Hogyan alakult a strandlátogatók, ezen belül a nyugdíjasok száma a 2011-2016 közötti időszakban?

5) Borbély úr azt írja, hogy „a XXI. kerület és agglomerációjában a fürdő társadalom-egészségpolitikai jelentősége most már megkérdőjelezhetetlen”. Ezt azonban semmilyen összehasonlító adattal nem bizonyítja. Miért nem?

Napirend-tervezet 17. pontja: (20. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tulajdonát képező, 208524 helyrajzi szám alatt nyilvántartott ingatlanban elhelyezkedő, 1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8. sz. alatt lévő, 172,1 nm alapterületű helyiségek bérbeadására egynapos sebészeti szaktevékenység folytatására

Előterjesztő: dr. Juhász György főigazgató főorvos

Kérdéseink:

1) A céget, amelyre bíznák az egynapos sebészetnek biztosított helyiségek átépítését, majd a sebészet működtetését, 2016. november 30-án(!) alapították, mindössze 3-5 mFt közötti nagyságú tőkével. Milyen alapon választották ki éppen ezt a céget?

2) Miért nem ismerheti meg a testület és a nyilvánosság a cég konkrét  javaslatát, azokat a garanciákat, amelyek bizonyíthatják a vállalt feladat megvalósításának anyagi, személyi feltételeit?

3) Mennyibe fog kerülni az épületrész átalakítása, s miből fizeti a cég ennek költségeit, illetve a későbbi bérleti és rezsidíjakat?

4) Kikkel, milyen orvosi gárdával fogja a feladatot ellátni a cég?

Napirend-tervezet 19. pontja: (8. sz. előterjesztés)

Javaslat a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat részére eszközbeszerzés jóváhagyására

Előterjesztő: dr. Juhász György főigazgató főorvos

Javasolt kérdés: Juhász úr szerint a mammográf készülék esetében a „helyette beállított berendezés” új kiolvasót igényel. Mi az a helyette beállított berendezés, honnan vették, miért kell hozzá új kiolvasó?

Reméljük kérdéseinkre választ is kapunk a képviselő-testület mai rendes ülésén.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6012156083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.27. 00:27:23

Ki építi át és működteti az egynapos sebészetet? Valószínüleg az aki ledesítette a Kis-Dunapartot, gondolom Tiborcz István! Hát végül is a nejével nem a saját lábukon állnak, hanem a MI SAJÁT LÁBUNKON!

Kik fognak ott dolgozni, gondolom hát a mi kedves jelenlegi csepeli sebészeink, még egy újabb műszakban, még jobban leterhelve magukat!

Miért titkos? Mert kilóg a fideszes lóláb! Bocsánat, ördögpata!

Tarjányi László 2017.01.27. 00:34:32

csepel.info/?p=56667#comment-295234 “Leszámolás a DK-ban: MSZP-vel nem lehet különalku”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. január 27., péntek - 00:11

Ábel Attila, felejtsd már el ezt a dumát, Horváth Gyula nem vezetett semmit a METRANS-ügyben, csak kaserolta magát! Menj már vissza a január 8-i csepelinfós írásaitokhoz, mégpedig a Wass Albert-estről tudósítóhoz, ahol megtalálod az én első hozzászólásomat a METRANS-ügyhöz. Azután sorba nézheted a következő napokat egészen az ominózus lakossági tájékoztatóig. Ahogy leírtam, én tájékoztattam Pákozdi Józsefet, a “baloldalnak” meg Gergely Istvánon keresztül üzentem. Ugyanis senki nem foglalkozott a témával, még az előző év augusztusi bejelentéskor sem!

De hát én nektek nem vagyok ellenfél, Horváth Gyulát kell démonizálnotok! Megértem, nem vagyok egy súlycsoportban veletek, sem testileg, sem szellemileg! Ez a ti bajotok, ezért is vagytok Németh Szilárd bábjai, azt képviselitek amit ő kiad nektek!

Annyira gyávák vagytok mindannyian, hogy nem mertek vitatkozni velem, inkább kitiltottatok a csepelinfóról!

Te meg különösen az vagy, arra sem mertél válaszolni, hogy miután a csepelinfó linkelte a kurucinfó cikkét, hozzátéve hogy a Jobbik náci lapja, én analóg módon a te csepelinfódat neveztem náci lapnak! Menj bíróságra, hátha jobban alszol!

24.hu/belfold/2017/01/26/szmogriado-kemoterapiara-hoztak-a-negyeves-kislanyt-megbuntettek-az-apat/
15 ezer forintra büntettek egy apát, mert 4 éves kislányát kemoterápiára hozta Budapestre a 20 éves autójával! SIC!
csepel.info/?p=56665#comment-295235 “Szmogriadó – nem teljesültek a riasztási fokozat megszűnésének feltételei”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. január 27., péntek - 00:18

Dögöljön meg rákban aki ezt a szabályt hozta! Én kívánhatom, mert én meggyógyultam az áttétes rákból is! Azért mert az Istennek még terve van velem! Ez a bánata Németh Szilárdnak meg a csepeli Fidesznek!
süti beállítások módosítása