CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nincs többé hazugság

2017. január 30. 03:42 - csú

papagaj-kommando.pngEddig abban a tudatban éltem, hogy amikor az orbáni szóvivők mindenféle badarságot mondtak, összehordtak hetet-havat, egyszerűen megvontuk a vállunkat és tudomásul vettük, hogy megint hazudtak egy jó nagyot. De kénytelen vagyok megkövetni mindenkit Selmeczitől Hollikig. Nem hazudtak, csak…

A minap bejárta a világsajtót a hír, hogy a Trump kormányzat zseniálisat újított. A politikai inkorrektség új perspektívát nyitott, Amerikában ezentúl, ha valamelyik kormánytisztviselő valami valótlant nyilatkozik, a kollégája megmagyarázza: szó sincs hazugságról, pusztán a tényeket „alternatív módon” közölte.

Ilyen alapon persze tökéletesen rendben van a mi kormányunk összes hazugsága, vagyis

 minden korábbi és jelenlegi propaganda akciója is. „Magyarország jobban teljesít!”, mondták, amiből csak az volt igaz, hogy „Magyarország”, a kijelentés másik fele alternatív igazság. „Üzenjük meg Brüsszelnek" hirdették, amiből a "Brüsszel" teljesen korrekt, de nem üzentünk semmit. „Magyarország erősödik!” – mondják most a plakátok, amelyek szerint többet keresnek az egészségügyiek, a szakmunkások, a tanárok, és tulajdonképpen mindenki, egészen a nyuggerekig bezárólag. Ez is igaz, a maga „alternatív” módján, de természetesen egyénenként változóan.

A 444.hu internetes portál Timothy Snyder történészt idézi, aki azt mondja: „Higgy az igazságban. Ha elengeded a tényeket, akkor elengeded a szabadságot. Ha semmi sem igaz, akkor senki sem kritizálhatja a hatalmat, mert nincs semmi alapja. Ha semmi sem igaz, akkor minden csak látszat."

Ebben az illiberális, inkorrekt világunkban, ha még az igazság is átkerül az „alternatív” térbe, félek, semmink sem marad. 

Somfai Péter (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612167359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása