CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pánikreakció plakáttal

2017. február 24. 03:16 - csú

stop_lepedosarnnyal_3.jpgVan itt valami különös és megmagyarázhatatlan.

Tele a város hirdetményekkel. Tömegközlekedési járművekről, toronyházakról, óriásplakátokról szeretik az ötkarikás játékokat rokonszenves fiatal bajnokok, kiérdemesült, de érdemdús kapitányok.

És épp itt mutatkozik meg a zavar az erőben. Szerda este kiderült: Orbán Viktor úgy döntött, hogy Tarlósnak vissza kell vonnia az olimpiai pályázatot.

Legyen: egy autokráciában ez így működik. De arra már nem terjedt ki a figyelem, hogy a hirdetmények – elvileg – nem politikai termékek. Azokra szerződéseket kötnek, határidőkkel, teljesítésekkel, satöbbi. Fogalmunk sincsen, hány hétre, hónapra szólnak a megállapodások, mennyit

költöttek rájuk, és mennyit lehet ebből visszaszerezni a visszalépés után. Gyanítható: semmit.

Pánikreakcióban persze lehet plakátokat tépkedni, lefesteni, leragasztani, csak éppen aligha jogszerű üzletileg – meg aztán plusz költség is. Másfelől meg az is érdekelt volna bennünket, hogy a Budapest 2024 nevű cég eddig mennyit költött a kormánybuktatta pályázatra, meddig fizetnék a villamosok oldalán, házak falán, mindenütt hirdetett hajrát.

Nem lepődik meg senki, ha elmondom: eddig egyáltalán nem reagáltak megkeresésünkre. Pedig mostantól minden forintnyi olimpiára költött hirdetmény hűtlen kezelésnek számít, minden forint bűncselekmény. Mondom: bűncselekmény. Mintha ez bárkit is érdekelne...

Veress Jenő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7412286123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása