CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borzalmas dolog történt Csepelen! Ellenzékiek megzavarták Borbély Lénárd polgármester nyugalmát

2017. március 24. 05:59 - csú

borbely_kerdojellel-777_4.pngRettenetes események zajlottak nem rég Csepelen, a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Értesüléseim, több beszámoló és egy hitelt érdemlő dokumentum  szerint a csepeli önkormányzat 2016. évi költségvetésének már idei, februári módosításáról és a 2017. évi költségvetési tervezetről készült, a polgármester által jegyzett rendelettervezetek kapcsán több ellenzéki képviselő tett fel Borbély Lénárd nyugalmát megzavaró kérdéseket.

A kérdések az önkormányzat kamatozó kincstárjegy vásárlására, az alapfeladatokon túl felvállalt feladatok támogatására, az SZTK támogatásának többszázmilliós csökkenésére, illetve az építményadóra korlátozódtak. Borbély úr válasz helyett segítségül hívta a

városgazdálkodási ágazatvezetőt, akinek  a polgármester – eljátszva a jól értesültet –, rögtön felhívta a figyelmét: „amennyiben megnyitja az MSZP által üzemeltetett BLOG újságot, egy Anzágo újságíró név alatt futó cikkben szó szerint megtalálja ezeket a leiratokat.” A polgármester mondandójával csak a következő gondjaim vannak:

> az MSZP nem üzemeltet BLOG újságot;

> a cikk, amelyre utalhatott Borbély Lénárd, a csepeliek.blog.hu-n olvasható. http://csepeliek.blog.hu/2017/02/23/feltrancsirozzak_a_csepeli_amk-t_kerdesek_a_kerulet_koltsegeveteserol#more12283531   

> A csepeliek.blog.hu című blog-ot sem az MSZP üzemelteti.

> a cikket nem Anzágó jegyzi, mert az a csepeliek.blog.hu szerkesztőségi cikke.

Azaz, a polgármester valamikor olvasott valamit valahol, azt sem tudja, ki írta, miről szólt, de rögtön az MSZP jutott az eszébe. Ami nem lenne baj, ha nem a párt mindenáron való lejáratására gondolna állandóan. Ebben meg már ott tart, hogy csak a tények nem érdeklik.

A polgármesteri útmutató azonban másra is figyelmeztette az ágazatvezető asszonyt: „…az államháztartáson kívülre eső támogatásokról részletesebben számoljon be, nehogy valaki azt gondolja, hogy az önkormányzati feladatokon, a Csepel közösségét érintő feladatokon túl több milliárd forintot más célokra juttatnak.”

A városgazdálkodási ágazat vezetőjének válasza igyekezett megfelelni a polgármesteri utasításnak. Az ágazatvezető asszony állítása szerint a támogatásokban „túlnyomó részt az önkormányzat társaságainak támogatása szerepel.”  A kérdés csak az, hogy miért kellett korábban a Csepeli Városgazda Zrt. kettéválasztásával újabb gazdasági társaságot létrehozni? Mi indokolja, hogy a két társaság működési kiadásaira immár 2,2 milliárdos támogatást adjon az önkormányzat, amelynek több mint 76 %-a bérköltség? Mikor lesz legalább a működési költségeit valamiyen mértékben „megtermelő” társaság a két gazdasági társaság? (A Csepeli Városgazda Zrt. 2015-ben -10,614 millió eredmény veszteséggel zárta az üzemi/üzleti/ tevékenységet.)

Persze, tudom, hogy „erre a jogszabály lehetőséget ad”, azonban a feladatok ilyen mértékű kiszervezése a gazdasági társaságokba nehezebbé tette a felhasználás ellenőrzését. Ráadásul a polgármesteri hivatal évek óta nem hozta létre a törvény által előírt belső ellenőrzési csoportot – állítólag azért, mert nem tudják megfizetni a szakembereket. A gazdasági társaságokra jut, a törvényileg szabályozott alapfeladatok ellátására nem mindig.

A vita tárgyát képező alaptevékenységen kívüli támogatásokkal kapcsolatos ágazatvezetői válasz arra sem tért ki, hogy mi indokolja egy második birkózócsarnok megépítését a csepeli Kis-Duna parton, a volt Dagi csárda helyén étterem, vendégház és a hozzátartozó parkolók kialakítását, egy kézilabdacsarnok létrehozását az ÁMK tornacsarnokának felújítása mellett. Ezek a fejlesztések egyrészt nem önkormányzati feladatok, másrészt a Csepel SC Alapítvány meglévő lehetőségeinek ismeretében feleslegesek, messze vannak „Csepel közösségét érintő” feladatoktól.

Ami pedig az SZTK önkormányzati támogatásának 68 %-ra való csökkentését firtató képviselői kérdés kapcsán elhangzott, az már felháborító volt. Az ágazatvezető azt mondta, hogy az SZTK „működésével kapcsolatban működési, likviditási, finanszírozási problémák nem merültek fel”, illetve az intézmény „annyit kap,… amennyit az adott évben ellátandó feladatok indokolnak.” Elképesztő hozzáállás. Az eltelt hat év alatt közel 400 millióval csökkentették az SZTK támogatását, miközben a járóbetegellátás az önkormányzati alapfeladatok közé tartozik. Eredményeként többször kellett módosítani az SZTK szakellátási feladatait. Megszűnt a mammográfia, egyes területeken csökkent az orvosok száma, esetenként órákat kellett és kell várakozni a csepeli betegeknek. Lehet, hogy a főigazgató/főorvos úr nem is jelezte ezeket a gondokat? Ha a főigazgató  maszek rendelései miatti leterheltsége nem teszi lehetővé a tisztánlátást, a kiállást az intézmény nagyobb támogatásáért, akkor az önkormányzat szakemberei és tisztségviselői vezetői sem veszik észre a gondokat? Hol élnek a kerület vezetői?

Az építményadó bevételének 2017-re tervezett 10 %-os csökkentését az adóügyi iroda vezetője azzal indokolta, hogy tavaly „nagyon sok adózót tártak fel, akik önként nem teljesítették az adóbevallási és adóbefizetési kötelezettségüket és ezeknek az adózóknak az elmúlt öt évre…vetették ki az adót. …Idén pedig csak egy évvel „tudták megnövelni az adóbevételt.” Értik!? Öt évig nem néztek utána pontosan az adózóknak. Ki ezért a felelős?

A 2016.évi költségvetés módosítását és az idei költségvetési rendeletet csak a fideszesek fogadták el. Az ellenzék egyiket sem szavazta meg. Igazuk volt.

vox

  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512365897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.03.24. 22:14:02

Borbély úr, szíveskedjék már válaszolni az Önhöz címzett, március 21-én kelt nyílt levelemre, ha már a Csepeliek.blog.hu-ra hivatkozik! Ezek szerint munkaideje egy részét ennek olvasásával tölti! Ez örömmel tölt el, nem falra hányt borsó az amit ott írnak/írok! Szíveskedjék már intézkedni a Csepelinfóban alkalmazott kitiltás megszüntetéséről, mert az felháborító hogy Ábel Attila kommunikációért felelős alpolgármester a munkaidejében a mi pénzünkön a saját magánblogját írogatja!

Ami meg a csepeliek pénzéből létrehozandó második birkózócsarnokot, meg a Dagi Csárda átépítését illeti, feleslegesen költi ezekre a pénzt! Hatalomváltás esetén ezek működtetésére egy fillért sem fogunk adni, ha nem lesznek képesek önfenntartóan működni, akkor bizony be fognak zárni! Mi pedig kiteszünk rájuk egy-egy táblát, hogy Önök ezekre fecsérelték a csepeliek adóforintjait!

Ezek a beruházások Németh Szilárd mániái, élje már ki azokat a saját költségén! A vendégház négy luxusapartmannal legfeljebb fideszes örömtanya lehet, de azt is a saját költségükön tegyék!

Tarjányi László 2017.03.24. 22:31:00

csepel.info/?p=57905#comment-297670
“A szomszéd országokba üldözné az MSZP a sikeres magyarokat”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. március 24., péntek - 21:49

Az állami megrendeléseket és az uniós beruházásokat kellene visszamenőleg átvizsgálni tételesen! Szokásos fideszes köz- és uniós pénz ellopási trükk a túlszámlázás!

Ezenkívül a tanulmányok és egyéb papírmunkákra kifizetett százmilliók és milliárdok, közte az Út a munka világába program költéseit is tételesen kell átvizsgálni, mert legtöbbször teljesen feleslegesen költötték el a pénz, csókosoknak és azok családtagjainak, haverjainak kifizetve!

Továbbá át kell vizsgálni az összes turisztikai célú uniós és állami pénzköltéseket! Azt kell vizsgálni, utána milyen bevételek illetve adóbevételek keletkeztek! Ha semmilyen vagy nagyon ráfizetéses, akkor egyértelműen magáncélra lettek ellopva, mint például az izsáki polgármester vadászházai, amelyek a saját lakhatóságát szolgálják uniós pénzből!

Ennyire egyszerű, nem mindenkit kell eljárás alá vonni, hanem a sok léhűtő, képzetlen fideszes senkiházit, aki azelőtt nem vitte semmire, utána meg milliárdos lett meg földbirtokos!
Például Mészáros Lőrinc, aki azelőtt egy 3 milliós veszteséget produkáló gázszerelő volt, 2011 óta meg tízmilliárdok őrzője, azaz stróman!

A legrosszabb az egészben hogy leépítik a versenyképes kis és középvállalkozókat, mert nem a szaktudás, az elvégzett munka minősége számít, hanem hogy benne van-e a Fidesz klientúrában! Például Mészáros Lőrinc hitvány munkát végzett a szilvásváradi lovascentrum építésén, s még sem őt vonták felelősségre, hanem azt a lovasszövetségi vezetőt, aki ezt szóvá merte tenni!

Orbán egy hitvány diktátor, hitvány sleppel, akik tönkre vágják Magyarországot!

Tarjányi László 2017.03.24. 23:11:01

Nincs mese, ezeket forradalommal vagy választással, de el kell űzni a hatalomból!

A legalapvetőbb emberi vagy ha úgy tetszik, állati jogunktól, az ivóvízhez jutástól is meg akarnak bennünket fosztani!

Toroczkai: a Jobbik nem hagyja a fúrt kutak tulajdonosainak megsarcolását
kuruc.info/r/34/170888/
süti beállítások módosítása