CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jön! Jön! Jön az elektronikus jegy! Nyugdíjasoknak is kötelező lesz!

2017. március 28. 02:28 - csú

rigo.PNGÚj rendszert vezetnek be a tömegközlekedésben, ez lesz a RIGO!
Mi a RIGO?

A RIGO-nak köszönhetően kényelmesen, gyorsan, egyszerűen vehetők igénybe majd a budapesti közösségi közlekedési szolgáltatások. Bevezetésével Magyarország legnagyobb, legtöbbek által igénybe vett közlekedési hálózatához kapcsolódóan megvalósul egy korszerű, könnyen és egyszerűen használható jegy- és bérletrendszer, amely az ügyfelek igényeihez rugalmasan és innovatívan alkalmazkodik. Ezt ígéri a BKK.

Az elektronikus jegyrendszer elindulásával  a papírra nyomtatott jegyek és bérletek

fokozatosan megszűnnek, a BKK a termékeket és az utazási egyenleget elektronikusan, a RIGO központi elszámoló rendszerében fogja nyilvántartani. Az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét a rendszer elektronikusan vonja le a kártyához tartozó számláról.

A papíralapú bérletigazolványt egy névvel és fényképpel ellátott, nem átruházható utazási kártya váltja fel. Ennek kiváltásához a RIGO rendszerében szükséges regisztrálni. A különböző bérlettermékek vásárlása, valamint bármilyen utazási kedvezmény igénybevétele (díjmentes, nyugdíjas stb.) is ezzel a megszemélyesített közlekedési kártyával lesz lehetséges.

Ingyenes utazásra vagyok jogosult. Ez megváltozik a RIGO bevezetésével?
Nem. A jelenleg érvényben lévő kedvezmények a RIGO elektronikus jegyrendszertől és az utazási kártyák bevezetésétől függetlenek.

A 65 év felettiek díjmentes utazása esetében annyi változás történik, hogy ellenőrzéskor 2018. január 1- étől. a jogosultságot érvényes közlekedési kártyával kell igazolni. A közlekedési kártyát az elektronikus jegyrendszer indulásáig (2018. január 1.) mindenkinek ki kell váltania. Erre a jelenlegi tervek szerint 2017. májusától folyamatosan lehetőség lesz. Ettől az időponttól már mindkét érvényesítési módot elfogadjuk.

Kedvezménnyel és díjmentesen utazóknak

A RIGO kártya bevezetésével a jelenlegi utazási kedvezmények nem változnak.

Változást jelent ugyanakkor, hogy az utazási kedvezményeket az arra jogosult (nyugdíjasok, diákok, 65 éven felüliek, stb.) ügyfelek kizárólag fényképpel és névvel ellátott új közlekedési kártyával vehetik majd igénybe. Az elektronikus jegyrendszer elindulásakor ezt a kártyát regisztráció ellenében kell kiváltani, és onnantól ezzel lehet igénybe venni a budapesti közösségi közlekedés szolgáltatásait. A regisztrációkor a rendszer ellenőrzi azt is, hogy milyen kedvezményre jogosult az ügyfél.

Mennyibe kerül a RIGO kártya kiváltása?
Az első kártya kiváltása minden budapesti lakosnak ingyenes lesz.

Forrás : rigo.bkk.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9712375957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása