CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepeli Munkásotthon érdekében írt levelet Nagy József kuratóriumi elnök Hoppál Péter államtitkárnak

2017. május 18. 05:34 - csú

csepeli_munkasotthon-nagy_joskaval-777.pngLassan itt az ideje a döntésnek. Jóváhagyásra kerülnek a 2017. évi állami működési pályázatra megítélt összegek. A Csepeli Munkásotthon Alapítvány a kulturális központ működtetése érdekében 21 millió forintra pályázott és hogy elkerüljük az előző évi kálváriát a döntés előtt Nagy József kuratóriumi elnök  levelet írt

hoppal_peter_topreng.jpgHoppál Péter kultúráért felelős államtitkárnak.  Várjuk a választ, várjuk az eredményt!

Nagy József a levelében a következőket írta:

"Tisztelt Államtitkár Úr!

A Csepeli Munkásotthon Alapítvány felelős képviselőjeként a kulturális központ 2017. évi állami működési támogatás pályázata ügyében fordulok Önhöz tájékoztatás céljából. A Területi Művelődési Intézmények Egyesületének elnöksége a szakértői csoport értékelése alapján és az Önnel való egyeztetés után hozza meg döntését az elnyert pályázati összegekről.

2016. évi pályázatunk kapcsán sajnálatos módon Önhöz téves, valótlan állítások jutottak el alapítványunkkal kapcsolatban, így a szakértői csoport által jóváhagyott összegnek kevesebb, mint a felét ítélték meg számunkra. Mellékeljük a TEMI elnöksége által Önhöz írt levelet, melyben az elnökség az alapító és az alapítvány közötti peres eljárásra hivatkozik, bár megjegyezzük, hogy az alapítvány kezelő szervéhez ezzel kapcsolatban nem érkezett megkeresés, így nem tudjuk honnan származik ez a valóságnak nem megfelelő indokolás.

Elkerülvén az esetleges újabb félreértéseket a kulturális központ működésével kapcsolatban kijelentem, hogy Alapítványunk nem áll semmilyen peres eljárás alatt!

Egyszerű változásbejegyzési folyamat zajlik, melyben a bíróság hivatott eldönteni, hogy az alapító jogok gyakorlója által benyújtott változások jogszerűek e vagy sem. Itt kívánjuk kiemelni, hogy az alapítványt kezelő szerv – így kuratórium - működteti, az alapítónak közvetlen befolyása nincs a működésre. A kezelő szerv pedig hosszú évek óta változatlan személyi összetételű, ugyanúgy végzi szakmai munkáját, mint az elmúlt években.

Információink szerint, sajnos arra már nincs mód, hogy a 2016. évi pályázatunkkal kapcsolatban megkaphassuk az elvont összeget, de ezúton kérjük államtitkár urat, hogy a 2017. évi pályázatunkkal kapcsolatban kiemelten figyeljen intézményünkre! Ne fordulhasson elő újból a valóságnak nem megfelelő indokokkal ekkora mértékű elvonás egy olyan intézménynél, mely nyilvánvalóan a TEMI tagintézményei közül alapterületét illetően a legnagyobb és elismert szakmai munkát végez.

Az állami működési támogatás odaítélésének két feltétele van: az épület nagysága és a vállalt szakmai feladat. Úgy érezzük, hogy intézményünk színvonalas szakmai munkájával nagyban hozzájárul a Csepelen és az agglomerációban élő lakosság fizikai és lelki szebbítéséhez.

Amennyiben nem fordítanak kellő figyelmet intézményünkre, könnyen előfordulhat, hogy a változásbejegyzési folyamatok végére tönkre megy ez a híres kulturális központ, illetve szakmai munkájának színvonala jelentősen lecsökken.

Tekintve a 2016. évi több, mint 10 millió forintos elvonást, kérjük, hogy 2017-es pályázatunkban megjelölt teljes pályázati összeget szíveskedjen jóváhagyni!"

Forrás: https://www.facebook.com/csepeliekmunkasotthona/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9212511095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.05.18. 22:10:03

Nagy Józsefről példát vehetnének a csepeli politikusok, a tisztességéről, a becsületességéről! Persze hogy irritálja őket a különbség, ha reggelente a tükörbe néznek!
süti beállítások módosítása