CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rázós a rezsi restancia Csepelen? Kérdésink a csepeli városatyákhoz a képviselő-testület mai ülésére

2017. május 25. 05:59 - csú

keruletvezetok_2014-tol.PNGCsak a felsőbb utasítást lesik? Nem látják, mi van körülöttük?  A városvezetők  nem akarnak vagy nem mernek szembesülni a csepelieket igazán érdeklő témákkal, problémákkal? Ezért nincsenek napirend előtti kérdések és válaszok a kt ülésén? Miért törölték el az "Egyebek" nevű kibeszélő, elemző, vitára késztető napirendi pontot? A polgármester és a két helyettese fél az ellenzéktől? 

Ismét ülésezik ma délután öt órától a csepeli önkormányzat képviselő-testülete a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. A tanácskozás nyilvános, azon a 14 év feletti érdeklődők korlátozás nélkül részt vehetnek. A múlt hét pénteken nyilvánosságra hozott, s az azóta többször módosított meghívó szerda esti állása szerint várhatóan 26 napirendről tárgyalnak a képviselők.

Az előterjesztések közül az alábbi, a csepelieket is jobban érdeklő napirendekkel kapcsolatosan tesszük fel kérdéseinket a mellébeszélés nélküli, konkrét válaszok reményében:

Napirend-tervezet 2. pontja: (110. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló …/2017.(…) önkormányzati rendelet megalkotásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A tapasztalatok elemzése most is kimaradt a javaslatból. Azaz az elemző munka nem tudta követni a törvény, illetve a helyi rendelet állandó, immár 4. változtatását. Mi indokolja az ilyen „rendeletgyártást, miközben az eltelt hét évben százmilliókat vontak ki a szociális szférából?

2) A rendelettervezetből nem derült ki, hogy az előkészítés során egyeztettek-e a szociális szakma képviselőivel, illetve a szociális érdekvédelmi szervezetekkel. Történt-e egyeztetés, s mi volt a szervezetek véleménye?

3) Miért nem tartalmaz a rendelettervezet kommunikációs tervet a rendeletmódosításból adódó lakossági tájékoztatás sikeres megvalósítása érdekében?

Napirend-tervezet 10. pontja: (116. sz. előterjesztés)

Javaslat különleges meghallgató szoba kialakítására és berendezésére a XXI. kerületi Rendőrkapitányság részére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a javaslatból nem derül ki, hogy a BRFK mennyivel járul hozzá saját létesítményének átalakításához, fejlesztéséhez?

Napirend-tervezet 13. pontja: (118. sz. előterjesztés)

Javaslat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben dolgozó közalkalmazottak jutalmazásának támogatására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: miért nem tartalmaz a javaslat utalást arra nézve, hogy az önkormányzat vezetése a Semmelweis Nap alkalmából a helyi SZTK közalkalmazottjait is jutalmazni kívánja?

Napirend-tervezet 14. pontja: (119. sz. előterjesztés) Javaslat a Csepel Utánpótlás Sportegyesülettel történő Támogatási Szerződés megkötésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: az önkormányzat évek óta tízmilliókat fordít egy sokadik, párhuzamos feladatot ellátó sportegyesület létrehozására, illetve fejlesztésére, miközben nem hajtja végre Borbély Lénárd választási ígéretét, a Csepel SC Béke téri telephelyének fejlesztéséhez való hozzájárulást, illetve ismét meghosszabbította a területre vonatkozó építési tilalmat. Miért?

Napirend-tervezet 19. pontja: (121. sz. előterjesztés)

Javaslat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. 2016. évi követeléskezelési tevékenységéről szóló beszámoló elfogadására

Előterjesztő: Trefán László Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgató

Kérdésünk: az önkormányzati lakások és a nem lakás célra szolgáló ingatlanok önkormányzati bevételeinek hátralékai 2010-hez képest, 2016-ra ~193 %-ra(!) növekedtek. A hátralékok növekedése azért is érdekes, mert a kormányzati propaganda évek óta a rezsicsökkentés sikereitől hangos. Mi az oka az ellentmondásnak?

Reméljük, kérdéseinkre választ  kapunk a képviselő-testület mai ülésén.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6212538415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2017.05.29. 09:57:21

Erőt vettem magamon és elmentem erre az önk. ülésre.A napirendi pontok keltették fel érdeklődésemet. Mit mondjak nem rágtam le a körmömet izgalmamban a napirendi pontok vitája során. Az előterjesztések 85%-t hozzászólás, vita nélkül fogadták el.Volt egy-két téma melyhez kiegészítést adtak az illetékesek Pl:XXI. ker rendőr kapitány, Jáhn F kórház igazgatója.A legnagyobb vitát Németh Szilárd Magán Alapítványának ügye váltotta ki, és az ellenzéki képviselők egyöntetű tiltakozása-kérdései, vitájuk- ellenére az önkormányzat elfogadta az előterjesztést. Az elnöklő polgármester Borbély Lénárd stílusa, hangneme az egész ülés alatt agresszív, személyeskedő, sértő volt az ellenzéki képviselőkkel szemben. Főleg a Németh Sz Magán Alapítványa kapcsán durvult el a stílus. Egy Csepeli kocsmában az ilyen vagy csak hasonló beszólások miatt rég ráborították volna a pultot is. Szerintem a polgármesternek levezető elnökként tudnia kell viselkedni,vezetőként pedig a munkatársak magánügyeit nyílt testületi ülésen szóba hozni bunkoság Igazán nehezemre esett türtőztetnem magam, hogy ne kiabáljak közbe, hogy ez nem egy XXI.sz-i európai normák szerinti vezetői stílus. Na de a stílus maga az ember. Nem irigylem az ellenzéki képviselőket amikor a hatalmával visszaélő polgármesterrel szemben van véleményük. Sok nyugtatót kell bevenni, hogy higgadtak tudjanak maradni. Már csak 10 hónapot kell kibírni.

Tarjányi László 2017.05.29. 22:39:37

@kese 52: Borbély Lénárd azért lett polgármester, mert Németh Szilárd nem lehet egyszerre polgármester és országgyűlési képviselő! Hála a Jobbik álláshalmozás elleni fellépésének, az országgyűlés megszavazta ezt a törvényt! Ezért lényegtelen Borbély képessége a városvezetésre, ő helytartó, Németh Szilárd utasításait hajtja végre.
süti beállítások módosítása