CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Dél-pesti Kórház előtt hagyták cserben az epilepsziás terhes nőt

2017. június 02. 10:43 - csú

jahn_ferenc_delpesti_korhaz_1.PNGA Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot tegnap egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő. Több mint húsz percig feküdt az utcán, mert hiába kérték, nem küldtek hozzá mentőt, a főbejárat pedig zárva volt – tudta meg lapunk a nő segítségére siető taxisofőrtől. Bozai János szerint hiába volt ott mellettük az intézmény, és hívtak szakszerű segítséget, egy buszvezetőn és egy másik nőn kívül sokáig senkit nem érdekelt a várandós nő sorsa.

A sofőr elmondta, hogy

hajnali 1.48-kor érkezett a kórház főbejárata elé, ahol ketten álltak. – Egyikük, egy mosolygós, kedves nő be akart szállni az autóba, de hirtelen elkezdett rángatózni, és összeesett. A taxit egy másik hölgy rendelte, aki szintén ekkor jött ki a sürgősségi osztályról, és azonnal a segítségére sietett. Tudta, hogy a másiknak epilepsziás rohama van. Fogta a fejét, míg én azonnal telefonáltam a mentőknek. A telefonban azonban annyit mondott a diszpécser, vigyázzunk a nő fejére, és menjek be a kórházba segítségért, mert kocsit nem tud küldeni. Közben a kórházból kihajtó mentőből kinézett ugyan egy férfi, de nem állt meg segíteni – fejtette ki lapunknak Bozai János.

A kórház főbejárata zárva volt, nem működött a világítás és a csengő sem. A portás nem reagált semmire, hiába rúgta a taxis az ajtót és dudált. Ezután ismét telefonáltak a mentőknek, a sofőr akkor már indulatosabban közölte, hogy ha nem jön segítség, és az utcán hal meg a nő, azt nem hagyja annyiban. Ennek ellenére ugyanaz a kezelő közölte, hogy nem küld mentőt, menjen a taxis segítségért. A kórháznak a férfi szerint körülbelül 800 méterrel odébb van az éjszaka használható mentőbejárata, de nem tudtak elmenni oda, mert nem hagyhatták ott a várandós nőt.

– A beteget egyik kezemmel lefogtam, a másikkal telefonáltam, miközben a másik hölgy a fejét tartotta. Az akkor érkező éjszakai 123-as busz vezetője megállt, és megkérdezte, hogy tud-e valamit segíteni. Végül vagy ő, vagy a mentő szólt be telefonon a kórház sürgősségi osztályára – idézte fel a történteket Bozai János.

Akkor kinyitották a főkaput, és kijött az osztály egyik ápolója és orvosa is. Nem sokkal korábban egyébként utóbbi bocsátotta el az intézményből a kórház előtt rohamot kapó nőt, aki éppen betegsége miatt ment be az intézménybe.

A férfi beszámolt arról is, hogy a hölgy, aki a magatehetetlen nő fejét tartotta, adott neki a gyermeke szintén epilepsziára kapott gyógyszeréből, ettől jobban lett. Az orvos egyébként később ezt úgy kommentálta: ez probléma lehet, mert tőlük is kapott már egy adag gyógyszert.

Bozai János szerint nemcsak az a baj, hogy milyen állapotok vannak az egészségügyben, hanem az is, hogy a dolgozóknak milyen a betegekhez való hozzáállása. Az eset kapcsán kerestük a mentőszolgálatot, hogy megtudjuk, miért nem küldtek autót a helyszínre, és miért nem állt meg az elhaladó mentőautók egyike sem, de nem reagált.

Kérdésekkel fordultunk a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházhoz is, azt tudakoltuk, hogy miért nem lehet bejutni ilyen súlyos helyzetben, és miért kellett több mint húsz percig a földön feküdnie a nőnek epilepsziás rohammal, mire végül kijött segíteni az ügyeletes orvos. Kérdéseinkre lapzártáig nem érkezett válasz.

Kuslits Szonja

Forrás: Magyar Nemzet - mno.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr212559107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása