CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Demeternek blöffölt Dömötör

2017. június 02. 03:21 - csú

demeter_marta.PNG„Ha valakinek bibéjét érintik, ő pedig erről másra fordítja a beszédet, ezen közmondással szoktak ellene élni: mást beszél, mint Bodóné, mikor a bor árát kérik" - írja Sirisaka Andor százharminc éves közmondásgyűjteménye.

Ez jutott eszembe a Demeter-Dömötör levélváltásról. Tudniillik Demeter Márta azt kérdezte írásban a miniszterelnöktől, van-e az ő, a családja vagy hozzátartozói tulajdonában offshore-cég.

Orbán helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszadás helyett kijelentette, hogy visszautasítja Demeter „kérdésnek álcázott rágalmait”. Mint írta, a képviselő beadványa újabb bizonyítéka annak, hogy

a baloldali pártok saját megosztottságukat és az érdemi mondandó hiányát agresszív lejárató akciókkal próbálják majd ellensúlyozni a választásokig hátralévő időszakban

Azt is írta, hogy amikor az Orbán-kormány hivatalba lépett, még virágzott az offshore-biznisz Magyarországon, a baloldali kormányzás és az offshore cégek szétbogozhatatlan módon fonódtak össze, ennek a gyakorlatnak azonban ők véget vetettek. Ebből persze nem derült ki, van-e Orbán Viktornak, családtagjainak vagy hozzátartozóinak offshore-cége.

Azt most ne is piszkáljuk, hogy a letelepedési biznisz speciel kifejezetten offshore cégekre lett kitalálva, hogy kötvényautomataként működjenek. És persze húzzák a sok tízmilliárdos hasznot – mindannyiunk kárára.

Az egész parlamenti cirkusz egyre jobban hasonlít a halhatatlan Svejkre a részeg Dub hadnaggyal: „a lajtnant úr pontosan úgy beszél, mint a Pokorny bádogos Budejovicében. Ettől, ha az emberek megkérdezték, hogy „Fürdött már az idén a Malsében?” azt felelte: „Nem fürödtem, de viszont az idén sok lesz a szilva.” Vagy ha azt kérdezték: „Evett már az idén vargányát?” ő azt felelte: „Nem ettem, de ez az új marokkói szultán állítólag nagyon rendes ember.”

Veress Jenő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3912557377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása