CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély-blöff a Csepel SC-ről, veszélyes sportot űznek a botrányból

2017. június 08. 05:59 - csú

borbely-nemeth_tuzoltok.PNGBukás ellen büszkén, bukósisakkal, blöffökkel, botrányokkal védekeznek.  Borbély mégis lebukott, Némethet fel(felé) buktatták

Egy oldalt kapott a csepeli sport a Csepeli Hírmondó Félidőben – Csepel sikerre hangolva című mellékletében, ami azért is feltűnő, mert például a gazdaságra csak egyharmadnyi, míg az egészségügyre csak fél oldal jutott. Hiába, ÚJRA LENDÜLETBEN A CSEPELI SPORT. Ebben, Borbély Lénárd polgármester, a sportsikerekről szólva, fontosnak tartotta, hogy megemlítse a műfüves pályákat, a szurkolói arénát, a jégpályát, a valamikor korszerűsödő csepeli kézilabda csarnokot, a Kis-Duna-parton tervezett sport- és szabadidőközpontot. Hosszan lehetne ezekről is vitatkoznunk, helyette viszont nézzük, mi maradt ki a históriából.

Egyrészt valamiért elhallgatták Németh Szilárd birkózócsarnokát, ami azért is figyelemre méltó, mert a lap nyomdába adásakor még teljes volt a csend a tervezett beruházásról. A birkózócsarnok körüli botrány csak

a napokban robbant ki. http://gepnarancs.hu/2017/05/2-milliard-forint-magyar-birkozo-akademiara-nemeth-szilard-alapitvanyanak/  

Mi indokolta akkor a hallgatást?

Másrészt a polgármester, úgy látszik elfelejtette a 2014-es választási ígérete 34. pontját:

Megszűntetjük a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatni fogjuk a terület felújítását és működésének biztonságát.”

Az ígéretből nem lett semmi. Lássuk azért a tényeket:

1) Négyévi, időnként durva, egyoldalú vita és haragszomrád után az önkormányzat vezetése 2014-ben meggondolta magát. Németh Szilárd, az akkori polgármester, a 2014. évi önkormányzati választások előtt hat nappal(!), rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze. Javasolta, hogy kössenek megállapodást a Csepel SC Alapítvánnyal. https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2014/1006/247et_Jav_CsepelSc_megalljovahagy.pdf

Ebben a két fél támogatta „a helyi sportegyesületek által elfogadott sportkoncepció megvalósítását, amelynek megvalósítása során lehetőség nyílik az Alapítvány ingatlanjainak olyan fejlesztésére, ami egyrészt magasabb színvonalú sporttevékenységet tesz lehetővé, másrészt a sportcélokat nem szolgáló ingatlanok, illetve ingatlanrészek egyéb irányú hasznosításával fedezetet nyújt a sportcélok megvalósítására és a sportlétesítmények magas színvonalon történő, hosszú távú fenntartására.”

A testület által elfogadott megállapodást a felek 2014. október 10-én, a választások előtt két nappal, aláírták. Kellett a választási győzelemhez.

2) Az új polgármester, Borbély Lénárd javaslatára a képviselő-testület 2014. december 16-án új sportegyesület létrehozásáról döntött, hogy „minden csepeli gyermek számára biztosítsa a sportolási lehetőséget.” Annak ellenére, hogy a Csepel SC Alapítványban minden feltétel biztosított volt a kitűzött cél megvalósítására és ez az egyesület a 47. lett a csepeli sportegyesületek sorában. Ez első bizonyítéka volt a választások előtt a Csepel SC Alapítvánnyal aláírt megállapodás semmibevételének, a többi sportegyesületben folyó utánpótlásnevelés háttérbeszorításának.   

3) Később, a 2015. június 25-i testületi ülésen kiderült, van „jobb megoldás”: a vezetés megegyezett a Királymajor DSE-vel 29,1 mFt-os támogatásról, illetve Csepel Utánpótlás Sportegyesületként való bejegyzéséről. Ezt követően a bejegyzett Csepel Utánpótlás Sportegyesület 17 m2-es ingatlant kapott, s Borbély megállapodott Csepel SC Alapítvánnyal is: az új egyesület ingyenesen használhatja a Csepel SC Alapítvány Béke-téri ingatlanán lévő nagycsarnokot, pedig már látszott, hogy az Alapítvánnyal kötött megállapodásból semmi sem lesz. Mindezek rendezése után tovább folyt a pénz az alakuló sportegyesületbe, további összesen 45,7 milliós vissza nem térítendő anyagi támogatásról döntöttek a testület ülésein.

4) A választási ígéret ez év január 26-án bukott el végleg. Borbély úr, hivatalosan is feladta ígéretét, meghosszabbíttatta a Béke téri sportingatlanra vonatkozó változtatási tilalmat: https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/01.26/26_1_et_ingatlanokra_valtoztaasi_tilalom.pdf . A testületi döntés értelmében 2020 után lehet csak visszatérni a Csepel SC Alapítvány területének fejlesztésére, az Alapítvány működésének biztonságára!

Szerény véleményünk szerint a fideszes önkormányzati vezetés soha nem akarta támogatni Csepel legrégebbi és legnagyobb, Csepelnek világhírt hozott egyesületének és központi sporttelepének fejlesztését. Blöff volt a választási ígéret.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6012566171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása