CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Favágók! Elveszik a csepeliektől a Kis-Duna-parti szabadidőközpontot?

2017. június 09. 05:43 - csú

hudak_janos-jo_2.PNGHudák János csepeli önkormányzati képviselő, a Párbeszéd Párt politikusa a saját blogjában a következőket írja:

Egyelőre nem csillapodnak a kedélyek Csepelen a Hollandi útra tervezet Magyar Birkózó Akadémiával kapcsolatban. Bár Németh Szilárd nem rég több mint 1 órás sajtótájékoztatót tartott az ügyben, egyetlen érvet sem tudott mondani, hogy mi indokolja, hogy az általa létrehozott alapítvány legyen a tulajdonosa a több milliárd közpénzből épülő akadémiának. Közben az is kiderült a teljes beruházás mintegy 4,5 milliárd forintot emészthet fel, ráadásul a csepeliek jó eséllyel végleg lemondhatnak a helyszínül szolgáló szabadidőközpontról.

Így egyszerűbb! Reagált Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Fidesz alelnök arra a kérdésre, hogy miért az általa létrehozott alapítvány lesz a tulajdonosa a milliárdokból épülő Magyar Birkózó Akadémiának. Ennél azért kicsit többet vártam volna tőle, mégiscsak 2 milliárd forint közpénzről van szó! Illetve, mint megtudtuk, még többről!

Bár  a rezsibiztos már tájékoztatta a megjelenteket, hogy az egész komplexum 4,5 milliárd forintba fog kerülni, érdekes módon ez a májusi csepeli testületi ülésen nem hangzott el. Jó kérdés, hogy Borbély Lénárd polgármester miért

hallgatta el a képviselők elől ezt a tényt. Talán azért, mert nem csak a költségek duplájára növekedéséről van szó, hanem arról is, hogy a beruházás helyszínéül szolgáló szabadidőközpontot szinte teljes egészében elveszíthetik a csepeliek.

birkozoakademia_terv.jpgA birkózó szövetség honlapján megtalálható előterjesztésből kiderül, hogy a birkózócsarnok mellett 130 fős kollégium, vendégház, étterem és egyéb kiszolgáló épületek is a terv részét képezik. Ezeket az anyagban szereplő kép tanúsága szerint évtizedes fák kivágása árán helyeznék el vagy a nyári időszakban az önkormányzat által napközis táborként funkcionáló területen. Ez pedig azt jelentheti, hogy a csepeliek nem fogják tudni a jövőben használni a területet.

Azt gondolom, hogy az önkormányzati döntés meghozatala előtt ezt is közölni kellett volna a képviselőkkel és a polgármester nem járt el korrektül, amikor elhallgatta ezeket az információkat. Az is erősen kérdéses, hogy ennek ismeretében vajon a csepeliek mennyire örülnek a beruházásnak!

A civil törvény ellen beszélt a rezsibiztos?
Érdekfeszítő része volt a sajtótájékoztatónak, amikor Németh Szilárd azt bizonygatta, hogy ez a konstrukció teljesen rendben van, hosszasan ecsetelte, hogy az alapítványoknak mik a működési feltételeik. Hiszen egy alapítvány a céljától nem térhet el. Elmondta, hogy egy alapítványnak átláthatóan kell működnie, be kell számolnia a kapott támogatásokról és azok felhasználásáról. Meg azt is, hogy a támogatás felhasználását valamennyi erre hivatott állami szervezet ellenőrizheti, illetve a területileg illetékes ügyészég felügyeli az alapítványokat.

Közben pedig párhuzamot vont a Csepeli Munkásotthon Alapítvánnyal és a Csepel SC Alapítvánnyal is. Mint mondta azok is magánalapítványok, ott az mégsem probléma, csak ez probléma. Csak sajnos a felvetése logikailag nincs rendben. A kérdés ugyanis az, hogy ha polgármesterként ő is, illetve utóda is évek óta hadjáratot folytat az említett két alapítvány ellen, el akarja lehetetleníteni őket, akkor miért gondolják, hogy rendben van 4,5 milliárdot rábízni egy harmadikra.

Ha a birkózócsarnokot építő alapítvány esetén garancia a törvényi szabályozás, akkor a többi esetén is elégnek kell lennie. Ha bármi törvénytelenséget észleltek volna, akkor jogi lépéseket kellett vlna tenniük. Ehhez képest azzal kampányolnak, hogy vissza kell szerezni a csepelieknek az intézményeket és mindent elkövetnek, hogy ellehetetlenítsék a működésüket. Ezért is vannak olyan állapotban, mert az önkormányzat hathatós aknamunkája miatt nem jutnak forrásokhoz!

Németh Szilárd mondandója eszünkbe juttathatja az éppen elfogadni tervezett civil törvényt. Az ő mondatai is rávilágítanak, hogy mennyire kilóg a lóláb és mennyire hülyének nézik az embereket. A minap épp Lázár János vádolta meg a civileket azzal, hogy nem tartják be a jogszabályokat és maffiaszerűen működnek. Ha tényleg erről lenne szó, akkor feljelentéseket kellene tenni és jogi úton kikényszeríteni a törvényes működést.

Erről persze szó sincs, a kormányt csak az zavarja, hogy nem tud minden érdemi szereplőt befolyásolni és ezért megbélyegzi ezeket a szervezeteket és törvényt alkot, hogy a működésüket gátolja.

Csepelen is mindenki tudja, aki kicsit is követi az eseményeket, hogy a csepeli alapítványok elleni támadások nem a működésbeli problémák, törvénytelenségek miatt történnek, hanem egyszerűen teljes kontrollt akarnak gyakorolni minden felett a kerületben és csak az érdekli őket, hogy saját megbízható kádereiket ültessék a pozíciókba. A Fidesz alelnök alapítványának adott 4,5 milliárd forint a bizonyíték erre, ami minden ellenkező állítással szemben bizony el fogja veszíteni közpénz jellegét. Ezt akarjuk?

Forrás: Hudák János blogja

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3012575857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása