CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd két vállra fektette a jogot és a csepeliek bizalmát?

2017. június 15. 05:07 - csú

nemeth_szilard_meretes_igerettel.PNGMekkora lehetőséget fogott ki  ? 

Az MSZP csepeli képviselője szerint Németh Szilárd (képünkön) már a Fidesz bukása utánra készülve terítene le akadémiai birkózószőnyegeket a saját címére bejegyzett magánalapítvánnyal.

Németh Szilárd már a kormányváltás után időkre készülve vágott bele ebbe a 4,4 milliárdos bizniszbe.

Ezt a véleményt Takács Krisztián csepeli szocialista képviselő osztotta meg a 21ora.hu-val, aki már az országos botrány kirobbanása előtt, a május végi kerületi képviselőtestületi ülésen is élesen bírálta a tervet.

Azon az ülésen is azt mondta: meg kell értenie az önkormányzatnak és a birkózóknak is, hogy amennyiben Németh Szilárd, illetve egy közvetlen munkatársa kezébe adják az alapítványt, és vele a leendő sportcsarnok kulcsát, akkor alakulhat bárhogy a politika vagy a sportág helyzete, sem az önkormányzatnak, sem a birkózószövetségnek nem lesz ráhatása többé.

Az MSZP csepeli önkormányzati képviselője szerint a fideszes politikusok is pontosan tudják, hogy a társadalom többsége torkig van már velük és a kormányzásukkal. Már 2014-ben is csak a választási törvény átírásával és egyéb trükkökkel sikerült egy relatív többséget összehozniuk, így a kormánypárti politikusok jó részének komolyan kell számolniuk azzal a lehetőséggel, hogy jövőre elküldik őket – mondja.

Szerinte különösen igaz ez Németh Szilárdra, aki bár jelenleg a Fidesz alelnöke, de már a legutóbbi válaszatáson is épphogy csak átugrotta a parlament küszöbét. (Németh 2014-ben csupán a Fidesz pártlistájának legvégéről jutott be, miután Csepel-Soroksáron kikapott a baloldali pártok akkori jelöltjétől, a politikában ismeretlen Szabó Szabolcstól.)

Neki a birkózószövetség lesz a menekülőpályája 2018 után – véli Takács Krisztián. Azért jegyezte be saját maga a Magyar Birkózó Alapítványt a saját címére, mert

amíg az ő kezében van az alapítvány, addig az akadémia, és a persze a Kis-Duna partra tervezett létesítmény felett is ő rendelkezik, így biztosan nem váltják le a birkózószövetség éléről, akármilyen katasztrofálisan teljesít is a sportág a jövőbeli világversenyeken.

Ez a csarnok, benne a három birkózószőnyeggel tulajdonképpen nem más Németh Szilárdnak, mint egy varázsszőnyeg a Fidesz politikai bukása utáni életéhez – foglalta össze.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a Fidesz alelnöke május 31-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy két év múlva már kulcsra kész lehet a Kozma István nevét viselő Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka, amelyet 2,4 milliárd forintból építenek fel Csepelen, de az egész projekt mindennel együtt 4,4 milliárd forintba kerülhet.

Németh a májusi végi tájékoztatóján aljas, politikai támadásokról beszélt, és többek közt azt ígérte, hogy minden a lehető legátláthatóbb lesz a csepeli birkózócsarnok körül és az általa alapított magánalapítványnak az általa vezetett birkózószövetségtől kapott kétmilliárd forintnyi közpénz körül is.

A szocialisták viszont hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést ígértek, amit azóta meg is tettek, az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda pedig feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Forrás: 21ora.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5012591679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.06.15. 22:47:20

Megy a helyezkedés Németh Szilárdnak! Először az SZDSZ, majd a Fidesz. Hithű, friss fideszes kerületi elnökként, ahová úgy jutott hogy az általa beléptetett 17 új taggal magát szavaztatta meg az addigi elnök helyére, rögtön összebútorozott a kerületi MSZP-vel, s annak elnökével, Tóth Mihály polgármesterrel (Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés). Iskolaigazgató is Tóth Mihály kegyéből lett, "hatalmas" pedagógiai tudományát képesítésnélküli napközis tanárként alapozta meg.
Sőt a sportügyi tanácsnokságot is Tóth Mihálynak köszönhette.

Ugyan mi tarthatná vissza, hogy a Fidesz bukása után ne akarjon bárkivel összeállni, legfeljebb az hogy mások nála finnyásabbak!
süti beállítások módosítása