Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

A tanú feltámadt: az Orbán-kormány szerint az a gyanús, aki nem gyanús

2017.06.17. 04:53 csú

tanu_virag_elvtars_nemzetkozi_helyzet_fokozodik.PNGRöstellem, hogy a jelen rezsim jellemzésére folyton a Tanúhoz kell folyamodnom, és valóban kellemetlen lehet, hogy a szerző, Bacsó Péter minden szava hibátlanul illeszkedik a mai magyar közéleti puzzleba. Pedig a rémes 50-es évekről szól, amit ma élünk újra.

Aktuálisan a „civil” törvényt fogadták el, amely valójában a bornírtság emlékműve, az orbáni paranoia füveskönyve.

„Abból kell kiindulni, hogy Dániel kém, áruló és rendőrspicli. Ebből a nézőpontból sem talál semmi gyanúsat a viselkedésében?” – így faggatta Virág elvtárs Pelikán Józsefet, aki semmi gyanúsat nem talált ebben. És erre jött a mai rezsimben is önazonos mondat: „A kémek sohasem dolgoznak úgy, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg. De épp az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Érti már, Pelikán?

A másik óriási erőfeszítéssel próbálja követni ezt a

gondolatmenetet. – Nem értem. Azt tetszik mondani, hogy az a gyanús benne, hogy nem gyanús. – Erről van szó – mondja mosolyogva Virág. Pelikán agyában őrölnek a nehéz malomkerekek. – De hát én se vagyok gyanús, és mégse vagyok kém... – mondja tétován. – Honnan tudja? – csap le rá Virág. Pelikán kétségbeesetten körülnéz. – Lehetséges, hogy én kém vagyok? – Minden lehetséges – mondja Virág keményen. – Magából még sok minden lehet, Pelikán, ha nem áll keményen a lábán.” Pelikán keményen állt a lábán – a sajátján, ha mond ez ma valamit.

A kedden elfogadott jogszabály alapján a Pelikánok - egyesületek és alapítványok - 15 napon belül kötelesek bejelenteni a bíróságon „amint az általuk kapott tárgyévi támogatások összege eléri a pénzmosás elleni törvényben meghatározott összeg kétszeresét, azaz 7,2 millió forintot”. Fogalmunk sincs, miért 7,2 millió a határ. Semmiféle kerek összeg nem jön ki valutában. Azaz, hogy mégis: 150 ezer rubel. Nem transzferábilis, csak afféle sima. Az ellenzék persze rég jelezte: az orosz mintára alkotott jogszabály elfogadhatatlan, ahogyan a lex CEU is. De kérdezem: ki a lőtéri kutyát érdekli a civil jogszabály? Abban az országban, ahol az egy főre eső bunkó két fő (Hofi). Ahol az utca embere azt mondja a tévés körkérdésben a CEU-ra, hogy ki kéne már lépni belőle.

Mostantól megbillogozott ügynökszervezetnek minősül az ürgebőrbe varrt támogatással élő minden jogvédő, társadalmi jólétet segítő, a korrupció ellen harcoló csoportosulás, amely idegen pénzt fogad el.

Ne forszírozzuk, hogy az idegen pénz miért nem minősül gyűlölségessé, ha Keletről jön, s miért igen, ha Nyugatról. (Más kérdés, hogy a színmagyar átutalásokkal is lehetnek így megkülönböztetett bajok.) Nem kell viszont beszámítani a 7,2 millióba azokat a támogatásokat, amelyeket az Európai Uniótól származó forrásként költségvetési szerven keresztül kapnak – értelmezzük ezt bármiként is.

Tudnak önök latinul? Mindegy. Summa summarum: a 150 ezer rubelen felül gazdálkodó civilek nem civilek, hanem aljas imperialista ügynökök – lásd fentebb.

Ha én Soros György lennék, vagy éppen más jó kedélyű külföldi mogul, már ma átutalnék 7,2 millió forintot a CÖF-nek, hadd legyenek ők is külföldi ügynökök. Oszt magyarázkodjanak onnét, a maguknak ásott veremből.

Veress Jenő

Forrás: Népszava

A bejegyzés trackback címe:

http://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9012594897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.