CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eltűnt a Csepeli Hírmondó vezérkara! Gyáva névtelenek kezében a szócső?

2017. június 19. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 15-én megjelent 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

kidobol-2.jpgMásodik alkalommal jelenik meg lapigazgató nélkül a Csepeli Hírmondó. Főszerkesztője vagy felelős  szerkesztője sincs a fideszes szócsőnek. Egyik sem szerepel az impresszumban, ahol a felelős kiadó vezetője sem meri vállalni a saját nevét. Ettől a CSH nem lett jobb,  viszont, Szentesi Zöldi László lapigazgató nélkül is „összejött” a lap újabb száma. Természetes tehát hogy van néhány kérdésünk: mit keresett, csinált itt másfél évig, miért hagyta itt a szerkesztőséget? Elküldték vagy csak elvitték máshova, ahol nagyobb szükség van a kormány és a Fidesz politikájának szervilis kiszolgálására?

Ennél azonban fontosabb számunkra az a sajnálatos tény, hogy a kiadó és az önkormányzat vezetése nem tartja szükségesnek az olvasók tájékoztatását a lap szerkesztésében beállott változásokról. Nem tudhatjuk, hogy jelenleg ki a lap fő- vagy felelős szerkesztője, ami a jogszerű működés szempontjából sem könnyen megkerülhető kérdés. Új, külső „szakembert” hoznak ismét Csepelre? Pénz van bőven. Vagy maga Ábel Attila, a tájékoztatásért felelős alpolgármester veszi kezébe a lap igazgatását, szerkesztését? Könnyű dolga lenne: állítólag eddig is ő döntött minden fontos kérdésben.

Lapigazgató nélkül is maradt azonban a Csepeli Hírmondó, ami volt. Ez a lapszám is a „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!” császári szállóige jegyében készült. A főszereplők is ugyanazok: Németh Szilárd és Borbély Lénárd. A polgármester nevét például tizennégyszer írták le, beosztását és arcképét sem kevesebbszer hozták le. Érthető, hogy nem volt hely annak közlésére, miért távozott az ellenzéket rendre kioktató lapigazgató. Változatlanul nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Kolonics emléke Csepelé marad

A szoboravatásról szóló tájékoztató felsorolja a notabilitásokat, majd idézi avató beszédek néhány mondatát. A tudósítás nem tért ki arra, jelen voltak-e Kolonics egyesülete, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület vezetői, tagjai, az Egyesületet vezető legendás edző, Ludasi Róbert. Vajon miért nem? De nem tudjuk azt sem, képviseltette-e magát a 2009-ben létrehozott Kolonics György Alapítvány vagy megjelent-e az akkori kajak-kenu sport szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán. Ha jelen voltak, de nem fértek bele a cikkbe, az nagy hiba, de még nagyobb, ha esetleg meg sem hívták őket.

2) Nemzeti összetartozás napja

    Csepel új díszpolgárai

A rendezvényen részt vett Czirják Károly helytörténész, a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület elnöke, aki egyben a Hargita Népe és az Új Kelet megyei Lapok tudósítója is. Czirják úr ezen a programon vehette át a Csepel Díszpolgára címet, miközben egy olyan egyesület elnöke, amelynek névadója, Urmánczy Nándor, a hazai irredentizmus egyik vezéralakja volt. Rokonszenvezett a fasizmussal is, ennek legékesebb bizonyítéka, hogy az ő kezdeményezésére készült az 1921-ben felállított Trianon-szoborcsoport a Szabadság téren,  https://hu.wikipedia.org/wiki/Urm%C3%A1nczy_N%C3%A1ndor, amelynek közepén helyezték el az ereklyés országzászlót. Ennek egyik oldalán egy Mussolini idézet állt: „I trattati di pace non sono eterni.” Magyarul: „A békeszerződések nem örökké valók.”

Czirják úr csepeli kitüntetésén még sem csodálkozunk, hiszen a 2013-ban felavatott margitszigeti Urmánczy emlékpadot többek között Németh Szilárd, Csepel akkori polgármestere avatta fel, aki 2012-ben a Szent Imre téren az ereklyés országzászló átadásával szerintünk már bizonyította vonzódását Urmánczy irredenta nézeteihez.

Érdekességként megemlítjük, hogy az 1993-ban alapított Csepel Díszpolgára kitűntetésből 2010-ig 38-at (évente 2,2-t), az azt követő hét évben pedig 47-et (évente 6,7-et) osztottak ki. A fideszes vezetés gyakorlatilag megháromszorozta a díszpolgári kitüntetések számát.

3) Sportcsarnok több funkcióval

Németh Szilárd majd két oldalt kapott a birkózócsarnokkal kapcsolatos botrányának magyarázására. A CSH a PestiSrácok.hu cikkét vette át. A képviselő úr által saját lakáscímére bejegyzett alapítvány, majd a kétmilliárdos állami támogatás ügye körül nagy vircsaft alakult ki. Az ellenzék és a sajtó reagálása is magyarázkodásra késztette Németh Szilárdot. A lap, s maga a képviselő/birkózószövetségi-/alapítványi elnök is elhallgatja, hogy közben eljárás indult ellene. Ezért az alábbi négy írást ajánljuk figyelmükbe:

http://csepeliek.blog.hu/2017/06/09/favagok_elveszik_a_csepeliektol_a_kis-duna-parti_szabadidokozpontot#more12575857

http://csepeliek.blog.hu/2017/06/13/eljaras_indult_nemeth_szilard_maganalapitvanya_ugyeben

http://21ora.hu/2017/06/13/nemeth-szilard-varazsszonyeget-terit-le-maganak-a-kis-duna-partra/

http://21ora.hu/2017/06/17/csepeli-csarnokugy-vallottak-nemeth-szilardra/

Ez utóbbiból kiderül, hogy Németh Szilárd a Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt magánszemélyként jegyeztette be, 200.000 forint alapítói vagyonnal. Ennek, az április 10-én bejegyzett magánalapítványnak utalt át a Magyar Birkózó Szövetség Elnöksége, amelynek Németh Szilárd az elnöke, kétmilliárd forint állami támogatást. Magánalapítvány kapott állami támogatást!! A birkózó szövetség elnöke saját magának utalt át a kétmilliárdot!!

*****

További kimaradt események:

Június:

1.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház előtt hagytak cserben egy epilepsziás rohamot kapott terhes nőt. Több mint 20 percnyi várakozás után jött ki a kórházból az ügyeletes orvos.

Dunai hajókiránduláson látták vendégül csepeli nyugdíjasok egy csoportját az önkormányzat vezetői. 

Nyugdíjas díler nénit fogtak el a csepeli rendőrök. Egy kábítószer-kereső kutya 230 gramm füvet talált a 78 éves nő fáskamrájában.

Nyárköszöntő rendezvényre került sor a csepeli Olajág Otthonokban. A lakókat az intézmények dolgozói műsorral köszöntötték, majd vendégül látták.

5.

Elhunyt Jókai Anna, a Nemzet Művésze, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író és költőnő.

6.

Állampolgári eskütételre került sor a Polgármesteri Hivatalban. Ezúttal hatan kapták meg a magyar állampolgárságot.

7.

Csepelen fogták el azt a 23 éves férfit, aki a pesterzsébeti vasútállomáson késsel kényszerített egy fiatal férfit telefonja átadására.

8.

Megpróbáltak elrabolni egy ovis kisfiút Csepelen. Egy ártatlan nagymamának látszó nő próbálta elrabolni a három éves kisfiút. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd néhány hete, Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> A lap vezetése most sem válaszol a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> A Csepeli Hírmondó, immár 72. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8612604205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása