CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bezárt egy belosztály a dél-pestiben, mert eladó lett az ápolónőkből

2017. június 21. 10:02 - csú

jahn_ferenc_delpesti_korhaz.PNGLezárták a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. A kórház vezetését telefonon keresték, ám ők írásos megkeresést kértek. A telefonbeszélgetés után a Hír TV azonnal elküldte kérdéseit e-mailben, válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Az Facebookon viszont olyan információ terjed, miszerint a felmondott  nővérek és ápolók többsége a közelben, a Sorkosáron újonnan megnyílt IKEA svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

„Ezeket a jelenségeket a kormány nem akarja észrevenni. A kormány egyszerűen becsukja a szemét, szemellenzős, nem veszi tudomásul, hogy

nagyon nagy baj van az egészségügyben. Nyilván könnyű a kormány politikusainak és az oligarcháiknak, mert meg tudják fizetni magánban az egészségügyi ellátást” – vélekedett Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Az egészségügy sürgős beavatkozást igényel a szocialisták szerint. Bangóné Borbély Ildikó szerint mindenki tudja, hogy milyen rossz a dolgozók és az ágazat helyzete: „az összeomlás szélén áll a magyar egészségügy. Ezt egyvalaki nem akarja tudomásul venni a Fidesz–KDNP, maga a kormány” – mondta az MSZP-s képviselő.

A nagyobbik kormánypárt szerint viszont kellő mennyiségű pénzt tettek az egészségügybe. Kósa Lajos frakcióvezető arról beszélt, számos olyan intézkedésük volt, ami orvosolja ezeket a helyzeteket. „A költségvetés elfogadásánál, minden  egészségügyi dolgozó bérét jelentős mértékben emeltük, ez a 30-70 százalékig terjed, illetőleg azokat a lehetőségeket kinyitottuk az egészségügyi dolgozók előtt is, ami segíti az ő munkavállalásukat.”

Kerestük  a bútoráruházat is, hogy erősítsék meg, hozzájuk mentek-e dolgozni a dél-pesti kórház dolgozói, ám ők válaszukban csak annyit írtak, hogy kollégáik korábbi munkahelyéről nem adhatnak felvilágosítást. (hirtv.hu)

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612610563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása