CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd aljas, kártékony hajszája a Csepeli Munkásotthonért

2017. június 22. 05:59 - csú

Egy csepeli  vélemény a 97 éves intézmény megőrzéséről

Ki a nagyobb kiskirály a kultúra területén e hazában, Hoppál Péter az EMMI kultúráért felelős államtitkára vagy Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke? Az elmúlt évek tapasztalatai alapján véleményem egyértelmű:

nemeth_szilard_mandineres.jpgNémeth Szilárd pártalelnök, országgyűlési képviselő, birkózószövetségi elnök, hírhedt rezsikommandós parancsnok, újabban pedig egy általa létrehozott, majd kétmilliárd forint állami pénzzel kitömött birkózó alapítvány feje.

Németh 2010 óta próbálja megszerezni a Csepeli Munkásotthont, úgymond a csepelieknek. Kudarcai miatt feldühödve, 2015-ben elfogadtatta a parlamentben az elhíresült Lex Munkásotthon törvényt. Törvény ide, törvény oda, a bíróság rendre elutasította az ezt követő jogtalan kéréseket, így Németh nem tudta megszerezni a Munkásotthont. Ekkor határozhatta el, hogy pénzügyileg teszi tönkre.

Addig járhatott az államtitkár nyakára, amíg elérte, hogy az elébb megfelezze a Csepeli Munkásotthon Alapítványnak pályázat útján járó állami támogatást, idén pedig, indoklás nélkül teljesen elvonta. Mivel Németh nem is írhatta volna alá az elvonásról szóló levelet, rosszakarói szerint lediktálta az államtitkár titkárnőjének, aki aláíratta azt a kultúra felkent szolgálójával. Mindegy is hogyan történt, a lényeg, hogy Hoppál úr ezzel a nevét adta egy Németh Szilárdot hájjal kenegető, otromba döntéshez. Lehet, hogy ennyi, s nem több egy kulturális államtitkár szerepe napjainkban, Orbán Viktor illiberális államában? Vélem, a fideszes csinovnyikoknak ez is óriási szerep, nem is érdekli őket, hogy csak marionett figurák a párt és a frakció gépezetében.

Felháborodásom azonban nemcsak a fentiekben megnevezett uraknak szól. Aljas játszmájukhoz sokan asszisztáltak/asszisztálnak. Így például a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete is, amelynek elődjét, a Szakszervezeti és Munkahelyi Művelődési Intézmények Egyesületét a rendszerváltáskor hozták létre, többek között azért, hogy a szakszervezeti és munkahelyi művelődési intézményeket „tömörítse, egységbe szervezze és ellássa kulturális érdekvédelmüket.”  Hatvan tagja van az egyesületnek, köztük a Csepeli Munkásotthon Alapítvány, amely egyike a legnagyobbaknak. A kulturális tárca az évenkénti költségvetésében közművelődésre jóváhagyott összeg felosztását a TEMI-re bízta/bízza. Hivatalosan tehát mindig az egyesület döntött a művelődési intézmények támogatásról, a tárca a döntés után fizette ki a jóváhagyott összegeket.

Kivéve a Csepeli Munkásotthon Alapítványt Németh Szilárd 2010-es színrelépése óta. Az egyesület meg sem szólal. Vezetői tehetetlenek, nem mernek ellenkezni, nehogy valamilyen retorzió érje saját intézményüket. Hosszú a keze a fideszes vazallusoknak, kiskirályoknak, így Németh Szilárdnak is. A helyi vazallusokon keresztül mindenkit meg tudnak zsarolni. Mindez nem menti a TEMI vezetőinek és tagjainak felelősségét. Az emberi tisztesség, a felelősség vállalása, a szolidaritás nem lehet hiánycikk azoknál, akik érdekvédelemre szövetkeztek. A TEMI évek óta tűri a Munkásotthon vegzálását, most meg az állami támogatás teljes megvonását.

Vannak azonban további támogatói is Németh ámokfutásának, a Munkásotthon mindenáron való megszerzésérét folytatott elvtelen harcának. Borbély Lénárd, a csepeli önkormányzat polgármestere, tisztségviselő-társai és a képviselő-testület fideszes frakciója. Az urak gyakorlatilag szó nélkül támogatták Németh Szilárd ámokfutását, témával kapcsolatos hazug offshorozását, az intézmény vezetőinek és munkatársainak folyamatos megsértését, a Munkásotthon közel 100 éves munkásságának lebecsülését. Nem számítottak a tények, a nyilvánosan is olvasható dokumentumok, a bírósági döntések, állásfoglalások, az Alapítvány vezetőinek korrekt, együttműködést szorgalmazó kezdeményezései. Borbély úr 2014-es választási ígérete is semmisnek bizonyult – a főnök, Németh Szilárd szava mindent felülírt.

Nem hagyható ki a Csepeli Hírmondó szerepe sem. Ezirányú „munkássága” iskolapéldája az újságírói tevékenységet lejárató lapkiadásnak és szerkesztésnek. Szervilis lapszerkesztési felfogásuk jellemző példája: tavaly év elején felkérték az Alapítvány vezetését válaszoljanak kérdéseikre, a választ azóta sem jelentették meg.

Németh Szilárd és mamelukjai hét esztendeje példátlan és aljas harcot folytatnak a Csepeli Munkásotthon megszerzéséért. Pénz, paripa, fegyver, minden a kezükben van. Az igazság és a jog azonban odaát van. Ezért bízom magam is az összefogásban. Az összefogásban, amelyből 97 éve született meg a csepelieket szolgáló Munkásotthon.

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212612317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása