CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelieknek is: bútorértékesítés belgyógyászati kezeléssel

2017. június 25. 05:43 - csú

ikea_belgyogyaszat-2.PNGA Hír Tv számolt be arról a Facebookon terjedő híresztelésről, miszerint a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház 3-as számú belgyógyászati osztályán felmondó ápolók, nővérek közül többen a közelben nyílt új IKEA-ba mentek dolgozni, mert ott jobb fizetést kaptak. (Soroksáron június 14-én nyílt a bútoráruház 3. magyarországi üzlete.) A hír szerint a felmondások miatt be is kellett zárni az érintett osztályt, mert fenntarthatatlanná vált a működése.

A Hvg pedig azt írja, hogy “a kórház működését ismerő forrásaink szerint többről van szó, mint pletykáról és nem is újdonság a dolog; az elmúlt 1-2 évben vált igazán kritikussá a munkaerőhiány az osztályon, sokan mondtak fel vagy kérték áthelyezésüket egy másik osztályra. Túlterheltség, ki nem fizetett túlórák – legtöbbször ez állt a távozás mögött. A kórház vezetése úgy próbálta orvosolni a súlyos munkaerőhiányt, hogy bérnővéreket vett fel az osztályra.

Magyarországon amúgy, az

elmúlt 4 évben, több mint 5000 nyugdíjas korú orvos kapott mentességet a Fidesz 2013-as „munka vagy nyugdíj” törvénye alól és ment vissza a nyugdíj mellett dolgozni, a súlyos munkaerőhiány miatt. ÖTEZER!!! Most gondoljuk végig egy percig, hogy mi lesz tíz év múlva. Már azon kívül, hogy lesz egy millióval több kivándorolt honfitársunk…

Vissza Térve a Jahn Ferenc Kórházra, azok néhányan, akik itt maradtak dolgozni, most mondtak fel, és úgy tűnik egyszerre jelentették be felmondásukat a kórház vezetésének és felvételiztek az IKEA-ba – ahol 30-40%-al többet keresnek és a nyolc órás munkaidő, az nem tizenkettő, és nincs éjszakázás. Amúgy a soroksári bútoráruházban most is van sok-sok nyitott pozi, keresnek varrónőt, raktárost, kisegítő munkatársat, büfést stb… Nem túl jó jel, ez a dél-pesti betegeknek. Szemét svédek!

A felmondásokról szóló hír másnapján Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a kedvencünk, a Facebook-oldalán cáfolta, hogy bezárt a Jahn Ferenc belgyógyászati osztálya, csak felújítás miatt nem üzemel ideiglenesen. Ezt onnan tudja, hogy vette a fáradtságot és FELHÍVTA őket!!! Itt a poszt a Tufától, ki szépen kúszik felfele a 2017-es Vastagbőr kúl-listán.

Ashampoo_Snap_0001

Nem kell parázni, megszólalt az egészségügyért felelős államtitkár, aki kénytelen volt a csupajóhír-mindenrendben-nincsittsemmilátnivaló sajtótájékoztatóján (“220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban“) kitérni a Jahn Ferenc kórházra:
“Az államtitkár arra a sajtóhírre, hogy a tömegével mondanak fel az ápolók a dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban, és emiatt egy belgyógyászati osztályt be is zártak, az államtitkár elmondta: a kórház vezetője cáfolta ezt a hírt. Mint mondta, a kórházigazgatók jellemzően nyárra időzítik a festéseket, és valószínűleg most is a szokásos nyári festés zajlik az intézményben. Hozzátette: nem tud osztálybezárásról beszámolni, a dolgozói fluktuáció pedig nem haladja meg a szokásosat.”
“Ilyenkor a betegek is nyaralni mennek, ezért zárnak le kórházak egész osztályokat felújítás miatt a nyári hónapokra”.

Tök nagy szerencsénk amúgy, hogy vannak nekünk Sorosos és Simicskás hazugsággyáraink (ATV, HírTV), akik tényleg nem elégszenek meg egy telefonnal, hanem kimennek a helyszínre, hogy megnézzék, hogy is áll az a felújítás a kórházban. Hát… még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdték  (értsd: lfsz van itt, nem felújítás)

 A HVG forrásai is határozottan állítják, hogy az osztály nem működik; hivatalosan ugyan nem zárták be, de nem fogad betegeket. Sőt, elmondásuk szerint szó sincs semmilyen felújításról – legalábbis a 3-as számú belgyógyászati osztályon biztosan nem. A “felújítás” feliratú tábla is csak kedden, a Hír Tv riportja után került ki az osztály bejáratára. Nyilván!

A Jahn Ferenc Kórháznak nem túl jó a PR-ja mostanában, nyár elején egyik éjjel több mint 20 percig nem kapott segítséget egy terhes nő, aki a kórház előtt kapott epilepsziás rohamot. Az intézmény főbejárata zárva volt, se a világítás, se a csengő nem működött, a portás nem reagált a dörömbölésre és a dudálásra sem, a mentők nem akartak(?) kocsit küldeni érte, így csak a taxisok és egy buszsofőr önzetlen segítségén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.
Ugyanez a kórház volt az, ahol tavaly novemberben többnapos hullát találtak az egyik mosdóban, persze a Tények és az intézmény vezetése szerint NEM HIBÁZOTT SENKI!
Mindezek mellett, nemrég az is előfordult itt, hogy ágyi poloskák miatt kellett fertőtleníteni az egyik osztályt, de hát az már tényleg semmiség nálunk.

Ashampoo_Snap_0005

Most pedig a demagógia-vonat behúzza ide random, a vizes vb – vas csövekből és fóliából álló – három milliárdos ugrótornyát. Azért pont ezt, mert a kórházak (mármint az összes) 2018-ban, pont három milliárd forint értékben tudnak majd pályázni működést javító fejlesztésekre.
Juhuuu…Jövőre azért szavazzatok a Fideszre, mert Soros…

Forrás: Eric (vastagbor.atlatszo.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9712614899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása