CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Akar ön is a célkeresztbe kerülni?

2017. július 01. 04:24 - csú

mondj_nemet_a_hulyitesre_2017.PNGA kormány szíves közlése szerint 1651164 magyar állampolgár támogatja, hogy "a külföldről pénzelt szervezetek regisztráltassák magukat, vállalva, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából és milyen céllal tevékenykednek", ellenben "15356 állampolgár engedné, hogy ezek a szervezetek továbbra is ellenőrizetlenül tevékenykedhessenek". Mivel a nemzeti konzultációs honlap apróbetűje szerint 21524 állampolgár "érvénytelen" választ adott, feltételezhetjük, hogy ennyi honfitársunk legalább vette magának a fáradságot, és velős tömörséggel avagy esszészerűen kifejtve, de legalább elküldte kormányunkat a bús óperencián is túlra.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a közpénzzel és a polgárok bizalmával való nettó visszaélés, ha egy kormány ostobaságokat irkál a választóknak. Az pedig érdekes

próbaper tárgya is lehetne, megállna-e a rágalmazás mint vád e megfogalmazás esetében: "Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon." Az, hogy egymillió-hatszázötvenezernél több magyar helyesel lelkesen erre az uszításra, fontos tanulság. De a legkevésbé sem ok arra, hogy a törvényességgel visszaélve hozott jogszabály betűjét betartsa, s ezzel minden magyarról levegye óvó kezét az, aki ellen a hadjárat folyik.

A kormány fő baja, hogy a megkérdőjelezhetetlenül hiteles nemzetközi szervezetek hangja messzire elhallatszik, s az Amnesty International vagy a Transparency International őket érintő kritikájával nem tudnak mást szembeállítani, csak a buta tagadást. Erre a tehetetlenségre válasz a sorosozás meg az ügynöközés, ezért kellett az egész idióta konzultáció. És most lehet álságosan csodálkozni, hogy ezek a szervezetek nem varrják önként a mellükre a csillagot, hanem felemelt fejjel állítják: tudjátok, kik vagyunk, tudjátok, mit csinálunk és miből, nem bélyegezhettek meg.

Bő másfél millió ember a kormánnyal van. A legfontosabb kérdés az: a többiek tudják-e, hogy mostantól bármi megtörténhet. Bármelyikünk, bármikor ott találhatja magát a célkeresztben.

N. Kósa Judit

Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6012627165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.07.01. 22:43:56

Az a 1651164 magyar állampolgár legalább eggyel kevesebb, mert az én kérdőívemet az egyik hozzátartozóm az én tudtom és hozzájárulásom nélkül küldte vissza!
süti beállítások módosítása