CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a fideszes képviselő megfenyegette a szocialista képviselőt, hogy kiprédikáltatja a papokkal, mert más a véleménye

2017. július 17. 05:55 - csú

czibulyane_szonday_szilvia.jpgBotrány nélkül Csepelen nem tud működni a fideszes többségű képviselő-testület, élén Borbély Lénárd ittas vezetésért elítélt polgármesterrel, a háttérben Németh Szilárddal, ahogy a kerületben nevezik, a Fidesz vasökrével. Most viszont Czibulyáné Szonday Szilvia (képünkön) fideszes önkormányzati képviselő, civil tanácsnok játszott csúfos, tragikomikus epizódszerepet.

Dobák István, a szocialisták önkormányzati képviselője a saját facebook oldalán számolt be az újabb botrányról. Írását változtatás nélkül közöljük:

A csepeli képviselő testület ülése tényleg "rendkívüli" volt!

Július 14-én immár harmadszor ebben az időszakbann ismét összehívta a képviselő testület ülését a polgármester. Az eredetileg három napirend az ülés kezdetéig hatra növekedett. Talán kettő volt olyan előterjesztés, ami igazán halaszthatatlan volt. Sok hiányzóval, de 16 képviselő biztosította a határozatképességet.

Igazán nagy értetlenséget egy újabb Jerzy Popieluszko emlék, a lengyel római katolikus pap szobrának felállítása váltott ki. Elmondtam, hogy teljesen értelmetlen egy újabb immáron harmadik emlék felállítása most szobor formájában 4,5 millió forintért. Köztudomású a csepeliek előtt, hogy már két emlékhelye van a lengyel mártírnak, egy harangláb és egy utca elnevezése formájában. Kitértem arra, hogy nincs magyar példakép, csepeli ember, csepeli sportoló akiről szobrot, példaképet lehet állítani egy fiatalok által látogatott Sport és Szabadidő Rendezvény Központban.

Borbély polgármester mindjárt a napirend elején lekommunistázta az ellenzéket, a miheztartás végett. Sajátos logikával kifejtve, hogy

a mi „lengyel elvtársaink" ölték meg a papot. Erre a fantasztikus lehetőséget átlátva, Czibulyáné fideszes képviselő, megfenyegetett, hogy kikéri a szégyenteljes szó szerinti hozzászólásomat és eljuttatja kapcsolatain keresztül és személyesen is a csepeli plébániákra, hogy megismerjenek. Majd kiprédikáltatja a csepeli katolikus templomokban, - hogy mivel nem támogatom a harmadik emléket a szoborállítást - ne szavazzanak rám a következő választáson a hívek. A vita színvonala nem csak miattunk továbbra sem tudott emelkedni, tény maradt, hogy az ellenzék is megszavazta a tüdőszürő renbehozatalát, támogatás nyújtását, és a német kisebbség gyors anyagi segítségét. A tényleges jegyzőkönyv és megfenyegetésem „igaz története” Czibulyánétól a Fidesz "párt öklétől", majd három hét múlva olvasható a testületi jegyzőkönyvek, fül alatt

Forrás: Dobák István Facebook bejegyzése

*****

Ugyanerről a képviselő-testületi ülésről Horváth Gyula DK-s önkormányzati képviselő ezt írta a Facebookon:

Péntek este hatra újabb "rendkívüli" képviselő-testületi ülést hívtak össze, hat napirenddel. Egy sem volt olyan ami miatt a rendkívüli kiállta volna a korrekt jogértelmezés próbáját.Most is az igazi ok, inkább az lehetett, hogy a képviselők minél kisebb számban és minél tájékozatlanabbul vegyenek részt rajta. Az ellenzéki képviselők és a lakosság értetlenségét váltotta ki, hogy a kormányzók valamilyen rejtélyes okból, és sok millió forintból, Csepelt akarják Jerzy Popieluszko kultuszhelyévé tenni. Borbély mindjárt a napirend elején lekommunistázta az érdeklődő ellenzéket, kifejtve, hogy az ő /csepeli ellenzék/ "elvtársaik" ölték meg a papot. Erre rátett Czibulyáné fideszes képviselőtársa, és megfenyegette a tájékozódni akaró Dobák Istvánt, hogy kiprédikáltatja a csepeli katolikus templomokban, - hogy mivel nem támogatja a szoborállítást - ne szavazzanak rá a következő választáson a hívek. Pintérné fideszes képviselő pedig a pápa migráns támogató magatartását illette "elég baj" jelzővel!

A színvonalat tovább "emelte" a volt (munkásőr)orvos szokásos politikai szemináriuma. Elhangzott, hogy a csepeli egészségügy szárnyal: ilyen jó még sose volt! Legalább is Juhász doktor szerint. Öt pszichiáter dolgozik itt addig míg a Dél pestiben csak egy! (felvetette ezen a területen a VIP. alkalmazás lehetőségét is) Azt azonban kérte, hogy a sebészetről, ne beszéljenek! A Tüdőszűrő Állomással kapcsolatban is valami érthetetlen és zavaros monológot adott elő, amiből csak az világlott, hogy a dolgot sokkal inkább kipipálni sem mint megnyugtatóan megoldani akarják.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012666663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.07.17. 23:11:33

Sokszor megírtam, Németh Szilárd nála különbet nem tűr meg a csepeli Fidesz szervezetben, ő meg tudjuk milyen! A beosztottak alulválasztása most is bebizonyosodott! Nála felülválasztás sohasem képzelhető el, pedig egy jó vezető magánál jobb képességűeket is választhat, ha van magabiztossága és tekintélye! Némethnek nincs, meg tisztában van azzal, hogy ő maga milyen módon került a csepeli szervezet élére! Az SZDSZ-ből lépett Fideszbe, 98 őszén még csak egyszerű önkormányzati képviselő, majd beléptetett 17 új tagot, akikkel megválaszttatta magát a régi elnök, Tóth János helyére! Azóta mindenkit kiszorított, aki veszélyeztetné a pozícióját!

Nos, Czibulyáné Szonday Szilvia fenyegetőzésére meg annyit, én járok minden vasárnap misére illetve istentiszteletre, felváltva a katolikus és református templomba. Ismerem az összes csepeli egyházi személyt, s nem eszik olyan forrón a kását! Egy sem hülye közülük hogy ilyen fenyegetőzésnek segítője/eszköze legyen! Sőt kedves Czibulyáné, azt kell mondanom, Ön hülye! Ha úgy tetszik, pereljen be!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.07.18. 11:46:06

Most már a jogos haragtól vörös Csepel? ;-)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.07.18. 13:15:43

Innen is látszik hogy az ellenzék sokkal alkalmasabb az ország vezetésére, mert a Csepeli ballibek nem kiprédikálással fenyegetőztek, hanem nemes egyszerűséggel agyonlövették az iskolaigazgatót, mikor az teríteni akarta a szennyest.

GzsakSam 2017.07.18. 14:44:10

@Ballib cenzúrázók réme 25: Dietmar Clodo (és PS) like-olja ezt.
Esetleg egy jó emútnyócév gyurcsányahibás nincs valahol raktáron nertárs?

Mr. Waszabi 2017.07.18. 14:46:06

A szobor valóban fontosabb a lerohadt tüdőszűrű állomásnál. És ezek képzelik magukról, hogy van eszük? És még a pofájuk is akkora , mint a bécsi kapu? Innen szép felemelkedni.

lavór 2017.07.18. 15:40:08

"kiprédikáltatja"

Bexarás. Középkor.

con-troll 2017.07.19. 00:50:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerintem meg építsünk belőle hidat. :)
süti beállítások módosítása