CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jól ismert lakótárs lett újra a patkány

2017. július 17. 02:46 - csú

patkanyfogo.PNGCsak a legutóbbi hétvégén száz köbméter szemetet gyűjtöttek össze a vállalkozó szellemű közemberek a Tisza medréből, miközben az Élhető Erzsébetvárosért csoport tagjai több kukányi mocskot hordtak el az eufemisztikusan bulinegyednek nevezett belpesti katasztrófaövezet utcáiról.

Nincs ezzel baj, a szabad levegőn hajolgatni már-már sportnak mondható. A polgár legfeljebb azon gondolkodik el, hogy a látványosan romló állagú közterületek takarítására, az illegális szemétlerakás megakadályozására, a szelektív hulladékgyűjtés folytatására tulajdonképpen miért nem futja az államnak. Ha annyi mindenre telik, ha számolatlanul jut a túlárazott sportlétesítményekre meg az undorító plakátkampányokra, akkor innen hová lesz a pénz?

Amikor még az előző kormányzati ciklusban a Fidesz

nekiállt "központosítani" a szemétszállítást, sokan megjósolták, hogy ebből baj lesz. A pénz beszedéséhez ugyanis pompásan ért az állam, elköltéséhez is, másnak adni belőle azonban nem szeret. Márpedig az állam maga nem viszi el a szemetet, nem szedi össze az utcai hulladékot, nem gondoskodik a szelektív gyűjtésről: ő csak a pénzt kasszírozza, a kötelezettséget pedig otthagyta a köztisztasági cégeknél. Amelyek a gyéren visszacsorgatott forintok miatt annak rendje és módja szerint tönkremennek, vagy ha vegetálnak is, egyre silányabb szolgáltatásra képesek.

A szemét meg csak egyre gyűlik, olyannyira, hogy Budapest belvárosában negyven évvel a probléma megoldása után ismét jól ismert lakótárs lett a patkány. Csak el ne jusson odáig, hogy az állam kötelezi a civileket: fogdossák már össze őket.

N. Kósa Judit

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5312660203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.07.17. 23:21:54

Csepelen is igen elterjedt a patkány, volt szerencsénk hozzá tavaly a Kertvárosban. Kertes övezetben találnak élelmet, kutya, macska tányérjában, komposztdombon, kerti termények. Másutt meg a csatornában tanyáznak. Még szerencse hogy a fővárosnak szerződése van a Bábolna Bióval, akinek problémája van forduljon hozzájuk! Nagyon készségesek, s ingyen kihelyezik a speciális méreganyaggal ellátott dobozokat.
süti beállítások módosítása