CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hallgatás csepeli ára: titkokat visz magával a kirúgottak serege

2017. július 25. 05:52 - csú

penzhalom.PNGKétmilliárd forint
Ennyibe került régen, - az ezredforduló környékén - a Kwassay közúti híd teljes cseréje, és kétszer kétsávossá történő átépítése. Kettőmilliárd forint, a bruttó kétszázezres havi fizetésű húsz magyar dolgozó egy életen át megdolgozott (negyven éves) teljes keresete!

Kétmilliárdot kellene ma az államnak átutalnia Németh Szilárd lakására bejegyzett magánalapítványnak ahhoz, hogy a kacsalábon forgó birkózó csarnokot a háza elé megépítsék neki.

Ez az az összeg, amit a csepeli mérlegben csak úgy „elkönyveltek”! És ez az a pénz, amit szinte váll rángatva, (mintha semmi sem történt volna) a csepeli fideszes vezetők flegmán vihogva fel nem fognak. Az illetékes ágazatvezetőt Borbély kirúgta, és ezzel szerintük az ügy már nem is létezik. Mindenki ellenség, meg kommunista, aki firtatja a közpénz ilyen slendrián kezelését.

Azt akarják hibásnak bemutatni, aki

a jobbítás szándékával érdeklődik a pénzügyekkel foglalkozó szervezet, és a hozzájuk kapcsolódó belső ellenőr, számvizsgáló stb. hibái iránt. Pedig azok a főbűnösök akik az ellenőrzés elmulasztása, a hibás utasítások kiadása, meg egy rossz pénzügyi rendszer kialakítása miatt azt harsogják pofátlanul az csepeliek arcába, „tudtuk, hogy jók vagyunk, csak nem tudtuk, hogy ennyire”!/?/

Borbély Lénárd majdnem krokodilkönnyeket ejtett amikor azt ecsetelte, mennyire fájt neki elfogadni az illetékes vezető lemondását! Mintha, az elmúlt két évben olyan lágyszívű lett volna az alig több mint harmincas polgármester! Úgy kirúgott zokszó nélkül embereket, úgy tett tönkre karriereket, zúzott szét egzisztenciákat, mint a szél! Úgy látszott, hogy öröme telik benne! Mindjárt megválasztása után kirúgta a választást szakmailag lebonyolító (így valószínűleg a Fidesz csalásait bizonyítani is tudó) aljegyzőt, és hat vezető munkatársát! Arra is gondot fordított hogy utánuk nyúljon, nehogy a többgyerekes családanyák, édesapák elhelyezkedhessenek megfelelő munkakörben. Kirúgta a Vagyonkezelő neki narancsos dzsekiben kampányoló vezérigazgatóját, azért, mert gyanítható, hogy a vállalat kapacitásának és anyagi erejének nagy részét Borbély kampányába talicskázta, ezért terhessé és veszélyessé vált számára. Alig egy évvel később ugyanígy járt az igazgató utóda is! Pedig mindkét (ex)vezér jó messziről járt Csepelre, jó sok pénzért! Ezért, kiemelt jövedelmi, lakhatási, meg luxusautó vásárlási és utazási lehetőséget is biztosítottak a csepeliek pénzén nekik. (Egyiknek még a borát is felvásárolták extra magas áron, hogy „Csepel bora” felirattal osztogassák egymásnak, és igyák a maguk jókedvére.) Az elmúlt években a Szociális ágazat három vezetőjétől szabadult meg Borbély!

Az azonnali kirúgás miatt a képviselő testületnek soha nem volt lehetősége megkérdezni a felmentetteket, hogy ők, hogyan vélekednek a munkakörükből történő felmentés okairól. Pedig voltak jelzések elsikkasztott pénzekről, hanyag gazdálkodásról, jogtalan intézkedésekről. A legtöbb információ, az okokat illetően mégis Németh Szilárd, és Borbély Lénárd „kéréseinek” megtagadásáról szólt! Joggal vetődhet fel így a kérdés: vajon nem voltak olyan vezetői utasítások, követelések, amik az érintett vezetők büntetőjogi felelősségét felvethették volna? Olyan elvárások, amit az érintettek már nem vállaltak? Nem tudhatjuk meg, mert vagy azonnali felmondás, vagy közös megegyezéses távozás okán a képviselő-testület nem kérdezhette meg őket.

A választ a bűnös rendszerben kereshetjük. Megváltoztatására csak akkor lesz alkalom, amikor ezek az emberek a választók akaratából eltávoznak a hivatalból! Borbély Lénárd, a némethi módszerek és utasítások kézi vezérlésével veri át, csapja be, teszi lehetetlenné a testületi tevékenységet, és a csepeli népet! Most is erős a gyanú, hogy a kétmilliárd forint elkönyvelése, nem mehetett előzmények nélkül! Nem igaz, hogy egy profi szervezetben, ahol sok évtizedes jól működő végrehajtó és ellenőrző rendszer működött egyszerre, csak magától, (vagy egy ember butaságából) összedől a koordináta! Sokkal inkább hihető, hogy a kiforgatott rendszerük okozta ezt. A hatalommal bírók 2010 óta a szakemberek eltávolításával fideszesek betelepítésével manipulálják a rendszert.

Pofátlanságukban és gerinctelenségükben megpróbálják ezt a szarvashibát is Dobák Istvánra, a demokratikus baloldal egyetlen bizottsági elnöki tisztségébe engedett vezetőjére tolni. Az igazság meg az, hogy Dobák István mindjárt a megválasztását követően, - és azóta számtalanszor - kérte, jelezte a belső ellenőrzés megteremtésének, és erősítésének fontosságát, mindhiába! Úgy lerázta magáról ezt a követelést a gőgös helyi fideszes mancsaft, mint puli kutya a vizet! De a kétmilliárdot, arroganciájuk, és hazugság rendszerük jelképét, soha le nem rázzák magukról. Legyen ez birkózó csarnok, vagy elkönyvelt tétel, rájuk ég, és mint a billogot viselni fogják Csepelen egy életen keresztül.

Horváth Gyula

Forrás: A szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr912649907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása