CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel az életminőség 80-as listáján a 78.helyen áll

2017. július 28. 05:57 - csú

borvely_-nemeth_lehajtott_fejjel_szegyenkezik.PNGNémeth Szilárd és Borbély Lénárd. Tudnak még szégyenkezni?

Csak a tények nem érdeklik Borbély Lénárd polgármestert. Kapásból mond nagyokat, a kerületben élők helyzetével vagy a városrész egészének fejlődésével kapcsolatos témákban egyaránt. Igaz-ez a csepeli munkanélküliséggel, vagy az egészségügy helyzetével összefüggő kérdések esetében is. A Csepeli Hírmondó május 18-án megjelent Csepel: sikerre hangolva című három oldalas riportban a következőket nyilatkozta: „Csepelt ma már a prosperáló, fejlődő, sikeresnek mondható kerületek között említik.”

A kerület első embere szerintem nem ismeri a valóságot, nincs tisztában az ország, közte a  csepeli emberek valós helyzetével, mintha nem is a csepeliek között élne. Elefántcsonttornyából, a polgármesteri hivatal őrökkel őrzött, műszaki zárral eltorlaszolt, mindennapi halandó számára megközelíthetetlen első emeleti irodájából, csak a hivatal udvarára lát ki. Azt nem tudom, hogy kormánylapon kívül olvas-e más lapokat, figyelemmel kíséri-e az internetes hírportálokat, de kijelentései, mint például a fentiekben idézett mondat, kétségeket ébreszt olvasottságával kapcsolatban is. Véleményem szerint nem olvasta a Blikk „Most kiderült: hol rosszabb élni, Csepelen vagy Ózdon?” című írást sem. (http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ozdon-jobb-lakni-mint- csepelen/9d668k1?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso)

A cikk szerzője egy,

az Otthon Centrum által végzett országos szintű, 80 településre kiterjedő kutatás eredményeiről ad rövid összefoglalót. A felmérés azt vizsgálta, hol a legjobb ma élni Magyarországon. Választ kerestek és kaptak például arra is, „hogy mennyit kell utazniuk­ az embereknek az otthonuk és munkahelyük között, mennyit kell várakozniuk az orvosnál, és azt is, hogy hányan tanulnak a helyi gimnáziumban. Az életminőség kiszámításába az is belekerült, hogy mennyien költöznek az adott településre”. A vizsgálat alapján négy fővárosi kerület Soroksár, Rákoskeresztúr, Pestszentlőrinc és Csepel áll a sor végén. A 76. helyezett Ózd is megelőzi ezeket a helyeket.

A kutatásból megtudtuk azt is, hogy „a legjobban élhető helyeken többe kerülnek az ingatlanok.” Budapesten például a budai kerületek egy részében, az V. és a VI. kerületben az ingatlan árak átlagban majdnem háromszor magasabbak, mint Csepelen, ahol a lakásárak „a vidéki városi lakások szintjén vannak.”

A felmérés sajnálatos következtetése: Csepel „az életminőség listáján hátul kullog.” A nyolcvanas lista 78. helyén!

Lehet persze, hogy mindez Soros műve. Mert ma Magyarországon mindenért ő a felelős. Holnap pedig, aki mindezt le meri írni, holnapután az is, aki elolvassa. Borbély úr pedig azt mond, azt hazudik, amit akar. Vajon meddig?

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212693209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.07.28. 23:14:03

Javította volna a csepeli vásárlóerőt, ha Borbély Lénárd teljesítette volna a választási ígéretét, az 5000 új csepeli munkahelyet! Ehelyett lett 200 a Metransnál, amely beruházás tovább nehezítette a Corvin-csomópont helyzetét!
süti beállítások módosítása