CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Kiprédikáltatva

2017. augusztus 01. 05:55 - csú

horvath_gyuszi_egyenes_beszed-777_5.pngOrszágos botrányt kavart az, ami a csepeli „rendkívüli” képviselő-testületi ülésen történt. Megdöbbenést keltett, hogy egy fideszes képviselőnő megfenyegette szocialista társát, azzal, hogy, ha nem fogadja el a fideszesek álláspontját és nem támogatja Jerzy Popieluszko újabb csepeli szoborállítást, akkor kiprédikáltatja a katolikus templomokba az ellenzéki képviselőt, azzal a megjegyzéssel, hogy a választások időszakába ne szavazzanak rá a hívek!

A Fideszben az erőt Csepelen is a monolitikus egység jelenti! Ez az, amivel Németh Szilárd még a 2010-es választás előtt megmételyezte társait. Azóta a Fidesznek abszolút többsége van a képviselő-testületben. Az egységes csoport, számára viszont hiányzott az ideológia, amire építve magyarázatot, és okot adhatnak cselekedeteiknek. Mivel azonban a szerzés, a becsapás, és az átverés a választópolgár számára nem eladható, nem vonzó ideológia, hordozó-„eszmére” lett szükségük.

Mi, akik régen ismerjük őket, tudjuk, hogy előéletükben sok minden megtalálható, de a legkevésbé a vallásosság, és főleg nem a keresztényi eszmeiség. Eszmeiségükben nincs is változás, de

érdekeikben, lehetőségeikben annál több! Sikerességüket, magas jövedelmüket, kimagasló juttatásaikat, az ideológiává transzformált érdekegységnek tulajdonítják. Számukra az egységnek nem lehet más célja, hogy leképezze, megalapozza azt az alkalmazott gyakorlatot, amiből nem várt jólétük fakadt. A célhoz alkalmazható eszmeiség megkeresésénél, szinte kínálkoztak a magyarországi katolikusok. Itt összefonódhatott az új fideszes képviselők faék egyszerűségű szerzési vágya, néhány katolikus vezető, hatalmi vágyával. Ők olyan háttérszereplői csoport lettek akik a vallásosság ideológiáját, és a tradicionális egyház még meglévő tömegbázisát adták, a vallásos előéletet nélkülöző indulatembereknek ahhoz, hogy hatalmi rendszerüknek gondolati alapot, stratégiára képes értelmiségi elgondolást kölcsönözzenek. A látszat azt mutatja, hogy ez a két ambíció egybecsatornázása az amiben ma a csepeli fideszes ideológia tetten érhető.

Látszólag ebbe a katolikus egyház nem sokat kockáztatott. A látszat itt is csal, mert a legtöbbet kockáztatta! Erkölcsi tartását, hitelességét tette kockára akkor, amikor szolgálólányává vált egy olyan törekvésnek, mely az önzésre és a kirekesztésre épül. A dominánsok támaszává, a hatalmi elit kiszolgálójává, és cinkosává vált az igazsággal szemben. Eszköz lett, a hatalom oltárán! Az így felkarolt képviselőknek a nyelve már mozog, de az agya még nagy lemaradásban van! Hatalmi gőgjükben úgy gondolták, ha az Isten hatalmat adott, bizonyára észt is ad hozzá! Tévedtek!

Konspirációs gyakorlataik kikotyogása, az önkontroll, és a szövetséges tiszteletének teljes hiánya mutatja jellemességüket. Nem látják, hogy a bevezetőben idézett kijelentésükkel maguknak, - és a szövetségesnek képzelt egyháznak is - jelentős kárt okoznak. Sokkal többet, mint a megsemmisíteni kívánt ellenfeleiknek. Ebből a cselekedetből könnyen levezethető, hogy a prédikációk, és szentbeszédek szakrális privilégiumát a közösen kívánt hatalom eszközévé silányították. Ebbe az igen agresszív rendszerbe, - a magánszemélyek, csoportok, ellenzék - demokratikus, természetes viselkedése nem fér bele.

Ebben a környezetben ugyanis az ideológiájuk, és gondolkodási sémáik elutasítása egyben legitimitásuk megkérdőjelezését is jelenti! A legitimitásuk kikezdése viszont rendszerük bukását is hozhatja. Ezért van, hogy oly ostobán, dühödt gyűlölettel rontanak arra, aki támadni, kritizálni meri ideológiájukat. Szemrebbenés nélkül állítanak valótlanságot embertársaikról. Hazugságok és lejárató valótlanságok szentesítik a hatalomba maradást szolgáló egyetlen céljukat. Az illiberális rendszer természete szerint, az ellenségeik körét folyamatosan bővítik, és mindenki oda kerül, aki nem odaadó híve, vagy szolgája embereiknek, és rendszerüknek.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012690699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása