CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli patkányveszély az illegális hulladéklerakó miatt

2017. augusztus 06. 05:52 - csú

patkanyfeszek.PNGPatkányok, szemét és állandó, éjszaka sem csillapodó zajongás – erre panaszkodnak a csepeli lakók, akik állítják, a szomszédjukban illegális hulladéklerakó van. A terület országgyűlési képviselője tehetetlen az ügyben – a lakók feljelentései rendre süket fülekre találnak.

„Ne legyen ez, hogy részegen dolgoznak a gépeken, hogy por legyen. Végre csend legyen, ne legyenek patkányok” – egy csepeli lakó panaszkodik egy – állításuk szerint köztudomásúan – illegális szeméttelep működése miatt. A telep mellett – ahova szinte lehetetlen az utcáról belátni – egy autósiskola gyakorlópályája van, a másik oldalán viszont egy családi ház. Gál Andrea szerint az éjszakák is elviselhetetlenek.

 

 

„Éjszakánként nem lehet tőlük aludni, ugyanis dajdajoznak, ricsajoznak, káromkodnak, a szomszédnak szemetet dobálnak át. A román munkások védőfelszerelés nélkül kotorásznak a szemétben, amit leöntenek” – mondta el Gál Andrea.

A környéken élők közül többen azt állították, hogy a telepre szállított szemét és sitt egy részét tovább értékesítik.

Rejtett kamerával megpróbáltunk mi is bejutni, azonban csak alultáplált kutyákat és egy munkást találtunk, aki a főnökhöz irányított minket.

„Valóban szoktak elvinni építési anyagot a telepről” – ezt már a főnök erősítette meg telefonon, azt ajánlva, egy-két hét múlva keressük újra, akkor jobb áruja lesz.

„Hát nézze, most majd fogok bontani egy házat, itt vannak ilyen érdekes ajtótokok, nagyon szépek, azt oda tudom adni, hogyha kell például” – mondta Samu László.

A rendszerváltás és a Csepel Művek szétesése óta az ipari tevékenység a lakóövezetbe került, mondja a terület független országgyűlési képviselője.

„Ez a példa extrémnek számít, ez azért Csepelen nem jellemző, hogy ennyire lepusztult, ilyen rossz állapotokat mutató ipari tevékenység ékelődne be gyakorlatilag a lakófunkcióba” – Szabó Szabolcs tud a telep körül kialakult helyzetről, azonban nincs törvényi felhatalmazása közbelépni.

„Ilyen esetben például egyrészt a jegyzőnél kell ezt bejelenteni. A jegyzőnek kutya kötelessége lenne vele foglalkozni, mert egyrészt a telep engedélyét neki kell kiadni bármilyen ipari tevékenységhez, másrészt meg nyilván, ha egy ilyen telephelyen még élnek is emberek, akkor neki föl kell tárnia az ottani körülményeket” – tette hozzá a képviselő.

A környéken élők szerint a telepre szállított szemétben elszaporodtak a patkányok, így fennáll a közegészségügyi kockázat is.

Forrás: Hír tv.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr612722752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kese 52 2017.08.06. 11:31:44

Ez a bénázás magas iskolája. Amennyiben igazak a leírtak akkor videó felvételt lehet készíteni a szomszédos házból, ill az ÁNTSZ-hez kell bejelentést tenni. A bizonyítékok- videó, hang felvétek- benyújtása lépésre kényszeríti a hatóságot. Az önkormányzatot fel kell jelenteni - Szabó Szabolcs tuja hol-és kérni a sürgős kivizsgálást. Sajnos a csepeli emberek ügyeinek az intézése a fideszes önkormányzatok alatt így történik. Szégyen gyalázat. Oda kellene költöztetni Rezsi Szilárddal együtt Borbély L polgármestertis. Hátha a patkányok megéheznének.
süti beállítások módosítása