CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak ezüstérmes lett a gyűlölködési versenyben, de Csepelen már a csapból is Németh Szilárd folyik

2017. augusztus 11. 05:59 - csú

bekepzelt_holyagkent-777_1.pngCsepelen már a csapból is Németh Szilárd folyik. Mármint az önkormányzat csapjából. Még pontosabban az önkormányzat csepel.hu-nak nevezett, közpénzből eltartott,  pártpolitikai szócsövéből. A lap „közéleti” rovatának legutolsó 10 cikkéből hat a fideszes képviselő hülyeségeivel foglalkozik. Az országgyűlési képviselő a nemzetbiztonsági bizottság összehívásával kapcsolatban sorosozik éppen egy sort, Csepelen is, immár sokadszor.

Észre sem veszi, hogy lassan már a kutya sem figyel a szavára. Egyre többen tesznek megjegyzéseket képességeinek korlátaira, szövege színvonalára, lekezelő stílusára. Gúnyneveket ragasztanak rá, mások egyszerűen kinevetik, míg vannak, nem kevesen, akik szégyellik, hogy Csepelről ilyen

pártlistás országgyűlési képviselő jutott be a Parlamentbe.

Az egyik internetes blogon, közvéleménykutatást végeztek: kik az ország leggyűlöltebb politikusai. Magam nem szavaztam, nem értettem egyet a gyűlölet szóval, de megnéztem a végeredményt. Több mint 8.700 szavazat érkezett be. Az első helyet Orbán Viktor „vívta ki” magának, a szavazatok 76,4 százalékával. A minden másképp gondolkodót „lesorosozó” rezsibiztos Németh Szilárdot 37,1 %-kal a második(!) „leggyűlöltebb politikusnak” jelölték a válaszadók. Bár a felmérés nem nevezhető reprezentatívnak, érdemes rajta elgondolkodni. Szerintem sokat tett ezért a másodi helyért Németh Szilárd. Csepeli polgármesterként, de fideszes politikusként is.

Egy kicsit utánanéztem rezsicsökkentéssel kapcsolatos áldásos tevékenységének. A rezsicsökkentés a hazai és nemzetközi szakemberek szerint óriási károkat okozott az államháztartásban, az energiaszektorban, a helyi, közműcégeket is működtető önkormányzatok költségvetésében, az érintett önkormányzati vállalatokban, amelynek árát végül is lakosság fizette, fizeti meg. Az Eurostat szerint például szinte valamennyi mutatóban „jelentősen romlott a hazai lakossági rezsi európai helyezése.” Legutóbb pedig a csepeliek.blog.hu-n jelent meg egy írás, A rezsicsökkentés árnyoldalai: a duma helyett a víz az úr Csepelen is címmel. http://csepeliek.blog.hu/2017/08/08/a_rezsicsokkentes_arnyoldala_a_duma_helyett_a_viz_az_ur_csepelen_is 

A rezsicsökkentés miatt az energia- és közműcégek nagy része nem tudta folyamatosan felújítani, fejleszteni a rendelkezésére álló eszközöket. Ezrek kerültek az utcára, a szakemberek jelentős része kilépett. A szükséges rekonstrukciós munkálatokra nincs pénz, elkerülhetetlenné vált/válik a lakossági szolgáltatások színvonalának visszaesése. Sorra hibásodnak meg a közműhálózatok, amelyek óriási károkat okozhatnak, okoznak.

A cikkben olvasható a Magyar Vízmű Szövetség főtitkárának a nyilatkozata. Elkeserítő. Kiderül, hogy a vezetékes víz negyede elfolyik, a csövek élettartamuk végén járnak. Az azonnal szükséges 1500-3000 milliárd(!) forintra még ígéret sincs. A rekonstrukció mielőbbi megkezdésének elmaradásaként, pedig gondok vannak/lesznek az ivóvíz ellátásban. A szennyvízelvezetés területén is egyre több elöntött utcával kell számolni.

A főtitkár szerint évek óta jelezték a feszültségeket. Senki nem figyelt rájuk. Másokra sem. Korábban lekommunistázták a hibákat feltárókat, most a sorosbérenc jelzőt aggatják rájuk, élen Németh Szilárddal. Megy tovább tehát a rezsicsökkentés, az országot gazdasági romlásba züllesztő fideszes úthenger egyik fontos eleme. Csepelt meg egyre többször önti el a víz. A klímaváltozásból adódó esőzésekkel sajnos már nem nagyon tud megbirkózni az amúgy sem jelentős hosszúságú, elöregedett helyi közmű rendszer. Néhány konkrét példa:

http://index.hu/belfold/2013/12/23/viz_ala_kerult_csepel/

http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/09/13/csepel_szabadkikoto/

https://vs.hu/kozelet/osszes/latvanyos-szokokut-lett-a-csepeli-csotoresbol-video-0111

A közelgő választás miatt, már látom a  rezsicsökkentés élharcosát, a „Nagy Rezsiháború Vezérlő Tábornokát”, amint teli szájjal reklámozza önmagát, a csepeliekért vívott harcát, a rezsicsökkentés óriási hatásait. Közben meg épül valahol a Patyomkin fal, a rendszer hibáinak ideiglenes elfedése érdekében.

A felelősség jelentős részben az Orbán kormányt terheli. Németh Szilárd csak egy előretolt   pártkatona, egy bábú a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, de mint majdnem kormánybiztos rezsibiztos, nem kevés szöget vert és ver jelenleg is a magyar „vízközmű-közműrendszer koporsójába”. Az elszámoltatásnál ezért nem mondhatja majd, hogy ő csak végrehajtotta a parancsot.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9412734130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása