CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi folyik itt Csepelen a vígalmi negyed álcázása közben?

2017. augusztus 16. 05:52 - csú

dagi_csarda_fideszes_tablaval-777_2.pngLátványosan újul meg a Daru-domb - közölte bő terjedelemben a felelős (fő)szerkesztő nélküli Csepeli Hírmondó

Ami a cikkből kimaradt, az a Daru-domb mellett lévő, a Daru-domb jövőjére is kiható, volt Dagi csárda/Bajnokok Klubja felújítása/fejlesztése. Mint ismeretes a Királymajori lakóteleppel szemben, a Duna-parti oldalon lévő épület helyén rövidesen „korszerű étterem, négycsillagos vendégház, parkolórendszer épül”, amelyet az önkormányzat várhatóan bérbe ad egy szívéhez közel álló vállalkozó részére, miután 240 milliós tőkeemelést hajtott végre a Csepeli Városgazda Zrt-nél a beruházás megvalósítása érdekében. dagi_csarda_tabla_olvashato.PNGEzt is eltakarta a Daru-domb látványos megújítása. Már hét éves lett : egy, a sok be nem váltott Németh-Borbély ígéret közül, amit aláírtak. A királymajoriak ezért nem reklamáltak. Félő, hogy most közpénzből mégis csak megvalósítják más, nyugalom megzavarására alkalmas beruházással együtt...

Miért maradt ki ez a fejlesztés a CSH sikerpropagandás beszámolójából?

Nem fért bele a dicshimnuszba az sem, hogy a Daru dombtól nem messze, a Hollandi úton, az Ifjúsági Tábor területén Németh Szilárd rögeszméje

tör utat magának. 

„Németh Szilárd, fideszes listás képviselő, a kormányzó párt alelnöke, birkózó szövetségi elnök, volt csepeli polgármester, stb impozáns terveket mutatott be, hogyan is fog kinézni a Kozma István Birkózó Akadémia. A több szintes, a 2,2 ezer négyzetméteres alapterületű épületben lesz birkózócsarnok, konditerem, 120 fős konferenciaközpont, 5 buszparkoló, továbbá megépítik a Hírességek Csarnokát, a sportolók elszállásolására pedig egy háromcsillagos hotelt. Németh szerint mindez 4-4,5 milliárd forintba fog kerülni a végén.” (https://mno.hu/belfold/nemeth-szilard-nem-is-erti-kinek-mi-baja-a-birkozocsarnokaval-2401347)

Nem fért bele a nem éppen egyértelmű felsorolásból: 130 fős kollégium is lesz, illetve lesznek kiegészítő(?) fejlesztések is, az edzésekhez és a tanulmányokhoz. Az „500 férőhelyes lelátóval” rendelkező birkózócsarnok „háromszintes (!) létesítmény” lesz, alkalmassá teszik  kézilabda mérkőzésre, tollaslabda és  vívó versenyekre, de ezer fős rendezvény lebonyolítására is.

Ki hiszi el, hogy a beruházások eredményeként nem csökken a zöldfelület nagysága, nem vágnak ki egyetlen fát sem? Elhiszik, hogy az Ifjúsági Tábor „1336 m2-es udvarára” elfér az oda tervezett 2,2 ezer négyzetméteres alapterületű birkózócsarnok és a nagy álomhoz szükséges többi létesítmény a szükséges parkolórendszer? Vagy ki hiszi el hogy mindez nem növeli a Hollandi út  közlekedési, környezetvédelmi feszültségeit? Még mindig hiszik, hogy az egész fejlesztést, a Gubacsi híd tervezett felújítását, a szigetszentmiklósiak folyamatosan növekvő autós forgalmát, nem követi a Hollandi út „rávezetése” a Gubacsi hídra, ami csökkenteni fogja a városközpont közlekedési terheit, de tovább növeli majd az ott lakók terheit?

Kinek jó ez? Ki fog ezért pénzzel, egészséggel, megszűnő  nyugalommal fizetni? Tényleg, a lakosság véleményének teljes kizárásával, mi folyik itt Csepelen?

V. - A. 

 

 

http://csepeliek.blog.hu/2017/07/20/alcazott_vigalmi_negyed_epul_ki_csepelen_a_kis-duna_partjan#more12675527

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5812709594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.08.16. 23:29:02

Jobban tette volna Németh Szilárd ha a saját telkén építtet
piramist magának! Az eszement ötletei alapján készült épületek nem fognak fennállni az idők végezetéig, hogy az ő nagyszerűségét hirdessék!

Ellenben legalább a történelembe bekerülne, ha javaslatom alapján, magyar Iliescuként eltakarítaná Orbánt! Ehhez elég az ő szerény képessége/képzettsége, ennyi ésszel és egoval, ez a legtöbb amit elérhet!
süti beállítások módosítása