CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kihúzzák a gyufát a csepelieknél a padokat irtó csepeli városvezetők

2017. augusztus 18. 05:34 - csú

borbely-morovik-abel_vezerkar_2014-tol.PNGLassan, de biztosan kihúzza a gyufát a csepelieknél a városvezetés a padpolitikai lépéseivel.

Városszerte megfigyelhető jelenség, hogy a hatóságok úgy kezelnek egy problémát, hogy nem a problémát magát, hanem annak csak egy-egy tünetét kezelik. Számos példa van erre, mi vegyük most a Boráros téri kőhordós közkút esetét: a tomboló kánikulában elég jó lenne, ha a város egyik legforgalmasabb csomópontján fel lehetne frissülni, mondjuk a fullasztóan forró csepeli hévre való felszállás előtt.

De nem lehet

mert a ferencvárosi önkormányzat közteresei pár éve megelégelték, hogy a kőkút környéke, mit szépítsük: akkora csövestanya, mint ide Újdelhi, úgyhogy há’ nehogy má’ alapon szépen elzárták azt. Ahelyett, hogy arrébb tessékelték volna a hajléktalanokat, uram bocsá’ megoldást kínáltak volna a hajléktalanságukra, inkább a mindenki elől is elzárták a közcsapot.

Hasonló logikával számolta fel nemrég a padokat a Sétáló utcában a csepeli városvezetés.

Nincs pad, nincs csöves, nincs gond – gondolhatták, majd ezzel a lendülettel le is cserélték a többszemélyes utcabútorzatot. Ami azt eredményezte, hogy a lecsúszott lakosok újabban az egy személyes székek mellett foglalnak helyet.

Csepeliek Facebook-csoportba került ki az alábbi bejegyzés, amiben már a Csepel Pláza körüli padok eltüntetése miatt

megy a háborgás. Egy-két „ezeknek a finnyás csepeli lakosoknak már semmise jó”-típusú kommentet leszámítva lényegében mindenki úgy van vele, hogy a megoldás nem a padok, hanem mondjuk a hajléktalanság megszűntetése volna.

Tegnap a lányommal és a pici unokámmal szerettünk volna valahol leülni, mivel a pici aludt de a padoknak hűlt helye volt

írja az egyik hozzászóló, hozzátéve, hogy ez „felháborító”. Valaki azért hiányolja a padokat, mert sokan nem tudnak messzebb menni levegőzni, itt a fák alatt kellemes volt megpihenni.

Egy másik hozzászóló szerint pedig ilyen alapon

„a sörözőket is be kéne záratni, mert járnak oda alkoholisták is. Sőt, ha a boltok is zárva tartanának, bolti lopások sem lennének.”

Hasonló logikával élt az a tag, aki a „járdát is felszedik, mert néha ott alszanak a hajléktalanok?”-kérdést teszi fel. Egy Zsolt nevű tag azt írja, felesleges volt kiszedni a padokat, mert a hajléktalanok az egyszemélyeseken is kényelmesen el tudnak aludni.

„Kicsit már vicces a helyzet nagyon”

foglalja össze. Nehéz vitatkozni vele. Ahogy azzal is, hogy szigorúan rövidtávon a megoldás nyilván a szó szoros értelmében vett közterület-felügyelet lenne. Ahogy egy másik kommentelő írja: „Vegyük hasznát a túljogosított köztereseknek és lássuk ott téblábolni őket, nem kell nekik a polgi parkolóhelyét őrizni a tantéren.” A kedvencünk ebben a tárgykörben egyébként a „közteresek mire vannak? A zászlót őrizni? Bravó.”

Végezetül, az eddigiektől kissé eltérő, ám a mai Magyarországon nem szokatlan megvilágításba helyezi az esetet egy Attila nevű hozzászóló, aki úgy véli, azzal is jól járt valaki, hogy eltüntették a padokat (szerinte elképzelhető, hogy leszámláztak több 10 milliót az elbontásért) és abból még több haszna lesz valakinek, hogy most majd újakat kell beszerezni.

Hogy mennyibe kerülhet egy komplett utcabútorzat-csere, azt a 21ora.hu nem tudja és nem is kívánja megsaccolni. Ellenben ígérjük, megpróbáljuk kideríteni, hány forintjába kerül a csepelieknek a kerületi padtalanítás. Amint megtudunk valamit, jelentkezünk.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr312702587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása