CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leszámolásra készülve belső ellenséget jelöl ki az Orbán-kormány

2017. augusztus 19. 05:59 - csú

orban_es_rakosi.PNGAz elmúlt hetven év: Orbán Viktor (balról) fölzárkózott Rákosi Mátyás mögé - Percekig tartó, lelkes taps! A hallgatók felállva kiáltották: Viktor! Viktor! Éljen Rákosi! Éljen a Párt!

„Nem csak Szent István korában voltak belső ellenségek” – olvasható a kormány augusztus 20-i iránymutató levelében, amelyet a nagykövetségeknek küldtek ki, mint az  ünnepi beszédek tartalmát meghatározó kommunikációs sorvezetőt. 

Egyértelmű! A kommunikációs „sorvezető” elkészítése és kiküldése a nagykövetségekre, meg az idézett mondat is. Arról viszont már nem írt a sorvezető szerzője, hogy mi vár a belső ellenségekre. Szent István korában megcsonkították, lefejezték, felnégyelték őket….

Nem folytatom, inkább maradok az eredeti idézetnél. Ha ez a mondat egy fideszes nagygyűlésen hangzik el, akkor most a kormánylapokban olvashatnám a Rákosi korszak nagygyűlései utáni tudósításokban sokszor leírtakat: kitört a „percekig tartó, lelkes taps! A hallgatók felállva kiáltották: Éljen Rákosi! Éljen a Párt!”

Orbán harcának végső állomásához érkezett. A kommunisták, az offshore lovagok, a multik, Brüsszel, a civilek, a CEU, majd Soros György (aki már egész „Európa identitását” akarja lerombolni) után és mellett új ellenséget jelölt meg az illiberális állam legfőbb vezetője: a belső ellenséget. Szerintem már nem a „hadiállapot fenntartásáról” van szó. Megkezdődött a leszámolás előkészítése, majd

az újabb törvénymódosítások, például a bíróságokról szóló törvény újabb módosítása után, még a következő évi választások előtti végrehajtása. Gyakorlatilag minden feltétel biztosított a diktatúra teljes kiépüléséhez. A NER teljes rendszere, az állam- és közigazgatás valamennyi intézménye, hivatala, az állami vállalatok, rendvédelmi szervezetek rajtra készek. Az anyagai, technikai és személyi feltételek, az informatikai háttér egésze, a közvetlen „K” vonalon történő irányítással együtt, december 31-ig elkészül. Befejeződött a média teljes meghódítása. A megyei lapok legutóbbi hetekben történt bedarálásával már minden megyében uralják a helyi médiát is.

A „belső ellenség”- hez tartozók köre még csak részben lett kijelölve. Nem lehetnek azonban kétségeink. Ha a Kedves Vezető hatalmának megtartása megkívánja, mindenkire sor kerül. Nem marad ki a tisztogatásból a ma már csak néhány, független, kritikus hangot is megütő média egyetlen eleme, szereplője sem. Ellehetetlenítésük, mindenáron való lejáratásuk, soros-bérencként való megbélyegzésük már megkezdődött.

Rövidesen a renitens civil szervezetek, az ellenzéki pártok is „megkapják” a belső ellenséghez való besorolást. Néhány civil szervezettel már elkezdték. A törvényekre hivatkozó NAV-os , majd rendőrségi eljárások megindítása azonban még előttünk áll. Megszaporodhatnak az ellenzéki pártok elleni nyílt fellépések. A bejelentésektől, vádaktól, ügyészségi eljárásoktól, rendőrségi nyomozásokról, letartóztatásokról lesz hangos a teljes kormányzati média. A cél valamennyi ellenzéki erő ellehetetlenítése, az ellenzéki politikai erők, közte a baloldal teljes szétforgácsolása, ha szükséges elnémítása. Közben folyik tovább – újabb és újabb választási pártok létrehozásával, közreműködésével is –, a változást akaró milliók, a ma még közömbösök hatalmas táborának további megosztása, politikától, választástól való elriasztása, Orbán legyőzhetetlenségének hirdetése.

Ráadásul Orbánnak és csapatának a választási vereségtől és következményeitől való félelme felerősítheti ezeket a már látható, érzékelhető diktatórikus folyamatokat, amelyek az ellenzék gyengesége, a magyar társadalom állapota miatt könnyen beteljesíthetik Orbán álmát: a 2018-as választások megnyerését. Ami előrevetíti az ország „kivezetését” is az Európai Unióból.

Szerintem erről, a belső ellenség elleni beláthatatlan következményekkel járó harcról fog szólni a következő nyolc hónap. Orbán vagy Európa – ez lesz a fő kérdés. Nem látok utat középen. Számomra Európa. Ehhez azonban le kell győzni Orbán Viktort. A teljes baloldal még mindig képes erre. Úgy látom, a célban egyetértés van. A többit meg össze kell hozni, mert nincs más út. A baloldal veresége az ország jövőjét teheti kilátástalanná. Ideje van tehát az ország sorsát előtérbe helyező felelősebb gondolkodásnak és cselekvésnek.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9912761974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása