CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak a csepeliek meg ne tudják!? Királyerdő fejére nő a tervezett bevásárló központ? Mi lesz és mikor a busz-pályaudvarral, a volt szülőotthonnal?

2017. augusztus 28. 05:59 - csú

borbely-morovik-abel_vezerkar_2014-tol.PNGCsepel mai vezetői félnek a csepeliektől. Nem juthatunk más következtetésre, ha a hivatalos szócsőben, a csepel.hu - ban  rábukkanunk a ma délután öt órakor kezdődő rendkívüli képviselő-testületi ülés meghívójára. Abban több tízezer csepelit érintő változásokról, építkezésekről van szó. A terveket a Borbély Lénárd polgármester vezette vezérkar mégsem tárja a csepeliek elé könnyen elérhetően. Küzdeni, bányászni kell értük. Igen csak ismernie kell a dörgést annak, aki megtalálja a rég várt királyerdei bevásárlóközpontra és a városközpontban lévő autóbusz-pályaudvar eltávolítására vagy a volt szülőotthon sorsára vonatkozó terveket. Ott vannak a hivatalos weblap, a csepel.hu mélyén, de nem  a vezető hírek, hanem  - eldugva - a furfangosan, profi gyakorlattal elérhető információk között. Csak az tesz ilyen akadályokat a csepeliek tájékozódása elé, aki a törvények mögé bújva el akar rejteni valamit, mert fél a közösség véleményétől, reagálásától, amit nem is kér, mert retteg tőle, fölösleges nyűgnek tartja. A meglévő információk és a kérdéseink  a következők:

Ismét rendkívüli képviselő-testületi ülést tart ma a Csepeli Önkormány képviselő-testülete. Idén már a hatodik alkalommal hívja rendkívüli ülésre Borbély Lénárd polgármester a képviselő-testület tagjait. Mint mindig, most is felvethető, hogy miért nem derül ki a napirendekből a rendkívüli ülés megtartásának szükségessége, illetve, hogy miért kell ilyen súlyú napirendek áttekintésére mindössze 3 napot biztosítani az előkészítéstől távol tartott ellenzéki képviselőknek?

Jelen esetben a rendeletek esetében sem látszik igazolva az SZMSZ-nek megfelelő előkészítés sem, csakúgy, mint a testület munkabizottságainak megfelelő véleményezési lehetősége. Miért nem?

További, a napirendekkel kapcsolatos kérdéseink, remélve, hogy a testületi ülésen válaszokat is kapunk a csepelieket is érdeklő felvetésekre:

Napirend-tervezet 1. pontja: (186. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest, XXI. ker. Csepel Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 6/2002. (III.26.) önkormányzati rendelet (CSVÉSZ) módosításáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A tervezetből kiderül, hogy a szakhatóság a Szent István útra tervezett bevásárló központ és Királyerdei Tájház kapcsán kifogásolta, hogy „a Királyerdő Művelődési Ház telkén maximálisan kialakítható 75 parkoló férőhely szám megfelelősége nincs igazolva.” Miért nincs? Hogyan lesz biztosítva végül a megfelelő parkoló férőhely a létrejövő létesítményhez?

2) A módosító javaslat szerint „zöldtetős kialakítása esetén a megengedett legnagyobb építménymagasság értéke 8,00 m.” Miért vált szükségessé ezen a területen a 8,00 méteres épületmagasság engedélyezése, mennyiben lesz mindez összhangban Királyerdő évtizedek óta kialakult építkezési szokásaival, az eddig engedélyezett épületmagasságokkal? Ki és miért kezdeményezte a változtatást?

3) Tárgyaltak- e terület civil szervezetivel a tervezett beruházásokról, illetve a mostani rendeletmódosításokról?

5) Mikorra várható a közbeszerzési eljárás a beruházással kapcsolatos tervek megvalósítása érdekében, s mikorra valósulhat meg a beruházás?

Napirend-tervezet 2. pontja: (185. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet az önkormányzati köszöntésekről és az általa nyújtott egyes természetbeni juttatásokról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a közelgő választásokon kívül, mi indokolja a 60 év felettiek (kb.15.000 fő) születésnapjuk alkalmából postai levélküldeményben való köszöntését? Nem kellene ezt az összeget (kb. 1,5 millió forintot) inkább a rászoruló nyugdíjasok megsegítésére fordítani?

Napirend-tervezet 3. pontja: (183. sz. előterjesztés)

Javaslat a Szent Imre téri autóbusz-pályaudvar áthelyezésének megtervezéséről szóló, Budapest Közlekedési Központ Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodás aláírására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: mikorra tervezi a polgármester a közlekedési rendszer teljes átszervezésével kapcsolatos terveiről részeletesen tájékoztatni a lakosságot, mikor tart a témában, lakossági fórumot vagy közmeghallgatást?

Napirend-tervezet 4. pontja: (184. sz. előterjesztés)

Javaslat a 1214 Budapest, Vermes Miklós u. 12. sz. alatti, „egykori Szülőotthon” épületére vonatkozó vagyonkezelési szerződés megkötésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Milyen feltételekkel kapjuk meg az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól a vagyonkezelési jogot?

2) Mennyibe fog kerülni az épület teljes üzemeltetése, felszerelése, működtetése, karbantartása?

3) Miből fizeti majd mindezt a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, hiszen az eltelt évek alatt közel 400 millióval csökkentették önkormányzati támogatását, amely miatt a Görgey téri központban sem tudja a szakorvosi szolgáltatások számát, színvonalát tartani?

Hepiend nincs? 

De van! Cikkünk hatására, annak megjelenése után, néhány órával a kt-ülés kezdete előtt az Ábel Attila-féle csepeli fideszes papagájkommandó  a fejéhez kapott, és legalább egy ködös hírt megjelentetett a hivatalos szócsőben. A címéből semmi sem derül ki, nehogy már a csepeliek gyanút fogjanak...

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012783258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása