CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hol fog felépülni Csepelen ötmilliárdért a hitéleti stadion?

2017. augusztus 30. 05:52 - csú

focizo_papok.PNGNem kérnek stadiont Csepelre, így is jól érzik magukat

Csak a botrány biztos. Csepelen már sokan eltévednek stadion ügyben. Napjainkban három stadionról és két hatalmas beruházásról van szó.

A békebeli Béke téri stadion változatlanul a helyén van. A csepeli önkormányzat fideszes vezetői mindent elkövetnek azért, hogy - akár csak a Csepeli Munkásotthont - megkaparintsák a legendás sportlétesítményt, de ha ez nem lehetséges, akkor lassan, de biztosan pusztuljon el. Németh Szilárd a saját nevére és lakcímére bejegyeztetett alapítványhoz terelt kétezer millió forint felhasználásával több célú birkózó stadiont akar építeni. Már azt is tudjuk, hogy a gigantikus gépkocsiforgalmat generáló beruházás a Hollandi úti ifjúsági tábor területén fog létrejönni fákat irtva, zöld területet elfoglalva.  

Alig ocsúdtunk fel Németh úr lázálmából, már szembesülhettünk is az újabb  agyrémmel: Ötmilliárd forintos csepeli stadionépítést tüntet fel a kormány hitéleti célú beruházásként. Erről a hibridről azonban egyelőre senki sem hajlandó elárulni, hogy Csepel melyik részét akarják boldogítani vele.

Az Orbán-kormánynak mindenről ugyanaz, vagyis

a stadionépítés jut eszébe. A Ferenc pápa döntése alapján 2020. szeptember 13. és 20. között Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (NEK) kapcsolódó állami támogatásról szóló – a nyár miatt visszhangtalanul maradt – júniusi határozatában a kabinet megerősítette azt a korábbi döntését, hogy ötmilliárd forinttal támogatja egy „sport- és kulturális rendezvények lebonyolítására alkalmas, multifunkcionális” csarnok megépítését. A csepeli létesítményre idén 700 millió, jövőre 1,3 milliárd, 2019-ben pedig 3 milliárd forintot folyósítanak a kedvezményezettként megjelölt Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének.

Csakhogy a katolikusoknak valójában semmi szükségük ilyen „stadiontemplomra”. A HVG információi szerint az építkezés gondolata nem is egyházi körökben fogalmazódott meg. Még a 2024-es olimpiai pályázat előkészítése idején merült fel, hogy ha a 2020-as vallási rendezvényre hivatkozva állami támogatásból felépülne a sportcsarnok, akkor azt az ötkarikás játékok budapesti megrendezése esetén kölcsön lehet kérni a katolikusoktól. Így az építkezés költsége – papíron legalábbis – nem az olimpiai büdzsét terhelte volna. Bár a kormány időközben elállt az olimpiai pályázattól, a tervezett létesítmények megépítéséről nem mondott le. Most például arra pályázik, hogy Magyarország rendezhesse meg 2023-ban az atlétikai világbajnokságot, amelynek több versenyszámát Csepelen tartanák meg. E célból 15 ezer férőhelyes stadion építésére írtak ki a napokban pályázatot; s ennek a „kistestvére” lehetne a katolikusok csarnoka, amely edzőpályaként szolgálna a vb idején.

Forrás: HVG.HU és CSÚ

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1312781416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.08.30. 23:10:28

csepel.info/?p=60757#comment-312108 “Szabó Szabolcs lesz a jelölt: hatalmasat bukik a csepeli MSZP”
xxxxx yyyyy szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. augusztus 30., szerda - 00:00
Megismétlem, Németh Szilárd nem mer elindulni Csepelen 2018-ban! Nagy esélye van hogy akkor is veszíteni fog, már pedig ez a politikai karrierjének a végét jelentené! Helyette inkább választ egy biztosan nyerhető körzetet, hacsak Orbán fel nem menti az egyéni indulás kötelezettsége alól! Orbán maga sem szokott indulni egyéni jelöltként, mert az esetleges vesztés esetén, hiába listavezető, ő akkor is egy bukott politikus lenne!
Orbán szemében nincsen nélkülözhetetlen politikus, bármelyik emberét cseréli, ha úgy látja jónak. Egy naponta szereplő, a legnagyobb hülyeségeket is készséggel elmondó alvezér hamar lejáratódik, s akkor cserélendő lesz. Hogy hálából utólag kap-e valamit, ez eleve rossz kérdés, a hála nem politikai kategória, a Fidesznél meg pláne nem!
Orbánnál semmire nincs garancia, Németh Szilárd listás befutó helyére sem! Ki gondolta volna, hogy a Fidesz alapítását kitaláló Simicska Lajos lapátra kerül! Pedig mindent neki köszönhet Orbán! Ő alapozta meg a Fidesz gazdasági hátterét, amire építve tudott hatalomra jutni a Fidesz. Meg persze az Orbán család kőbányájához is ő teremtette elő a pénzt az MDF-fel közös székház eladásából, mert azt bizony nem magára a pártra költötték! Simicskával az volt a baj, mindent tud s a nagyfőnöknek hálát kellene feléje mutatni, már pedig Orbán erre senkivel szemben sem hajlandó! Machiavelli szerint a fejedelemnek le kell számolni az őt hatalomra juttatókkal, mert előbb-utóbb egyenlőnek érzik magukat a közös múlt miatt, s részesedni is akarnak a hatalomból meg a belőle származó gazdagságból! Orbán maga mondta egy hajdani videóban, Simicska volt köztünk a legokosabb! Mészáros Lőrincre ez nem vonatkozik, bár saját magát többre tartja Zuckenbergnél, ő valóban csak egy stróman! Simicska a rendszerváltás óta szárnyal, Mészáros meg miért is volt 2011-ig csak egy 3 milliós vesztességű kis kft tulajdonosa? Talán azért mert okosabb mint Zuckenberg?
A 2018-as választást Simicska fogja eldönteni, hiába is csicskázza Orbán Vonát!

Tarjányi László 2017.08.30. 23:11:09

www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/1799796856700564?comment_id=1800302699983313&notif_t=like&notif_id=1504124755304934
László Tarjányi Nem értem Borbély Lénárdot, intelligens ember s nem tudja hogy cenzúrával semmire sem mennek! Már 1848. március 15-én is a nép a cenzúra eltörlését követelte, s ő meg ránk szabadítja Ábel Attilát cenzorként? Aki annyira gyáva, hogy nem is érdemli meg az alpolgármesteri címet és posztot, mert nem mer kiállni vitatkozni! Nem álltak ki sem a Metrans, sem a Csepeli HÉV ügyében sem, most meg lapulnak a birkózócsarnok meg az ötmilliárdos "hitéleti" sportcsarnok ügyében! Tisztelt Polgármester úr, komolyan gondolja hogy ezen beruházásokat a csepeliek megkérdezése nélkül, fű alatt megvalósíthatja? Ön Csepel vezetője, Önnek kell kiállnia csepeli emberek elé! Németh Szilárd egy listán Parlamentbe jutott képviselő, itt nem választottuk meg semminek! Így aztán ő álmodozhat szabadon, de az minket semmire sem kötelez! Az meg hogy ő Fidesz-alelnök meg Orbán szóvivője, az minket nem hat meg! Ne tessenek rendkívüli testületi ülések mögé elbújni, hanem tessenek nyílt, tiszta politizálást folytatni! Elvégre honfitársak vagyunk, magyarok! Vagy Ön nem így gondolja és bennünket ellenségnek/ellenfélnek tart? Minket pártonkívüli, dolgos, becsületes csepelieket?
süti beállítások módosítása