CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mégsem lesz stadiontemplom Csepelen?

2017. szeptember 14. 10:07 - csú

erdo_peter-156.pngMégsem épül katolikus stadion Csepelen - írja a 24.hu. 

A kormány mát kétszer is áldását adta egy “multifunkcionális sportcsarnok” megépítésére, amire 5 milliárd forintot irányzott elő, de a kedvezményezettként megjelölt – Erdő Péter (képünkön) által vezetett – Esztergom-Budapest Főegyházmegye nem kér a csepeli “stadiontemplomból”.

A HVG úgy tudja, a katolikusok tárgyalni szeretnének a kormánnyal, hogy a

támogatást vagy annak egy részét más, például műemlék védettségű egyházi ingatlanok rendbetételére csoportosítsák át.

A sportcsarnok építése sem az egyház ötlete volt, de a kormánynak jól jött, hogy 2020. szeptember 13-a és 20-a között Budapesten lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az egyhetes rendezvény helyszíne azonban a Hungexpo és a Puskás Stadion lesz, Csepel pedig egyházjogilag nem a rendezés jogát Ferenc pápától elnyerő egyházmegyéhez tartozik, hanem Székesfehérvárhoz. (24.hu)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9312827928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.09.14. 21:11:57

Szerkesztő úr, az előzően küldött hozzászólásomat szíveskedjék megjelentetni! Nem jelent meg, mert több linkben hivatkoztam ebben a témában eddig megjelent hozzászólásaimra!

csú 2017.09.15. 11:25:05

@Tarjányi László: Tarjányi Úr! Kérjük, küldje el a linkjét annak a hozzászólásának, amelyiknek CIKKÉNTI megjelentetésére gondolt. Várjuk, és ha lehet, közöljük. elnézést a késlekedésért, köszönet a figyelméért.

Tarjányi László 2017.09.16. 00:27:52

Nem tudom a 24.hu milyen információkból dolgozik, illetve a csepeli illetve országos döntéshozók mi alapján döntenek így, hónapok múlva meg amúgy. Viszont én már jó tíz hónapja leírtam a hitéleti csarnok elképzelés marhaságát, illetve augusztus végén osztottam ki Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot a hitéleti csarnok kapcsán! Ezt írtam meg e hó 14-én, csak a blog.hu rendszere a több hivatkozás miatt ugyan nyugtázta a hozzászólás vételét, azonban nem jelenítette meg. Ezért most http-ket kitöröltem a hivatkozások elejéről. Nem cikkénti megjelenésre gondoltam, hanem arra hogy Önök a fogadott, de meg nem jelenített hozzászólást elő tudják varázsolni a csepeliek.blog.hu adatállományából. Már többször előfordult velem, hogy egy-egy hosszabb hozzászólás elveszett az elküldés után, mert a blog.hu-t működtető rendszer nem támogatja több link beírását. Jól ismerem az összes csepeli egyházi személyt, nem kértem ki a véleményüket, viszont gyakorló katolikusként fogalmaztam meg a többi hívő nevében is az álláspontomat a hitéleti csarnokkal kapcsolatban. Ahogy írom, mi katolikusok ellenezzük a rongyrázást, fennhéjázást, s mérsékletre intjük a politikusokat is! Örömmel tapasztalom, hogy a hivatalos katolikus egyház ugyanerre az álláspontra helyezkedett az Eucharisztikus Kongresszus ügyében. Ettől függetlenül helyeslem, ha a Csepel Újság a saját nevében is bővebben kifejti ezt a témát! Köszönettel, Tarjányi László.

://csepeliek.blog.hu/2016/11/20/csepelre_jon_ferenc_papa_otmilliardert_epitenek_itt_csarnokot#comment-form
Tarjányi László 2016.11.20. 22:06:11
://csepel.info/?p=54731#comment-290250 “Világeseményt rendez Budapest – Csepel lehet a nyertese”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. november 13., vasárnap - 20:59
Csepel a Székesfehérvári Egyházmegyéhez tartozik! A pénzt meg költik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye létesítményeire. Amúgy meg Ferenc pápa nem túl népszerű Magyarországon! Bár ki tudja, 2020-ig még sok idő van, addigra akár új pápája is lehet a világegyháznak!

://csepel.info/?p=60757#comment-312234
://www.facebook.com/csepel.ujsag/
://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/
://csepeliek.blog.hu/2017/08/30/hol_fog_felepulni_csepelen_otmilliardert_a_hiteleti_stadion#more12781416
László Tarjányi · Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
A volt ministráns Németh Szilárd azt sem tudja hogy Csepel és maga a Csepel-sziget is a Fehérvári Egyházmegyéhez tartozik! Az Eucharisztikus Kongresszus rendezője a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye, az "kapja" az ötmilliárd forintos támogatást.

1. Amennyiben a Főegyházmegye valóban kap 5 milliárdot az Eucharisztikus Kongresszusra, akkor ne a kormány szabja meg, mire költi! Lenne sok intézmény amelyre ráférne a felújítás! Ne szabják meg kik legyenek a kivitelezők (Orbán haverok)! Az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus is megvolt "hitéleti stadion" nélkül! Egyáltalán, bár a kormány támogathat nemzetközi vonatkozású rendezvényt, de milyen alapon szól bele annak megrendezésébe!

2. Ki kérte Csepelen hogy itt bármilyen eseményt is rendezzenek, nem tartozunk a Budapest-Esztergom Főegyházmegyéhez?! S ezen, mi csepeli katolikusok nem is kívánunk változtatni, nekünk megfelel az első magyar fővároshoz, Székesfehérvárhoz tartozás!

3. A Magyar Katolikus Egyház nem támogat semmilyen fennhéjázást és pénzpazarlást! Nem adja a nevét olyan beruházáshoz sem, amely előre lejátszott szereplőkkel megy és korrupció lehetőségét hordozza magában!
VII. parancsolat: Ne lopj!

://csepel.info/?p=60757#comment-312233
://www.facebook.com/csepel.ujsag/
://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/1799796856700564?comment_id=1800302699983313&notif_t=like&notif_id=1504124755304934
László Tarjányi Nem értem Borbély Lénárdot, intelligens ember s nem tudja hogy cenzúrával semmire sem mennek! Már 1848. március 15-én is a nép a cenzúra eltörlését követelte, s ő meg ránk szabadítja Ábel Attilát cenzorként? Aki annyira gyáva, hogy nem is érdemli meg az alpolgármesteri címet és posztot, mert nem mer kiállni vitatkozni! Nem álltak ki sem a Metrans, sem a Csepeli HÉV ügyében sem, most meg lapulnak a birkózócsarnok meg az ötmilliárdos "hitéleti" sportcsarnok ügyében! Tisztelt Polgármester úr, komolyan gondolja hogy ezen beruházásokat a csepeliek megkérdezése nélkül, fű alatt megvalósíthatja? Ön Csepel vezetője, Önnek kell kiállnia csepeli emberek elé! Németh Szilárd egy listán Parlamentbe jutott képviselő, itt nem választottuk meg semminek! Így aztán ő álmodozhat szabadon, de az minket semmire sem kötelez! Az meg hogy ő Fidesz-alelnök meg Orbán szóvivője, az minket nem hat meg! Ne tessenek rendkívüli testületi ülések mögé elbújni, hanem tessenek nyílt, tiszta politizálást folytatni! Elvégre honfitársak vagyunk, magyarok! Vagy Ön nem így gondolja és bennünket ellenségnek/ellenfélnek tart? Minket pártonkívüli, dolgos, becsületes csepelieket?
süti beállítások módosítása