CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek pénzéből fizettette ki a fideszes közvéleménykutatást Borbély Lénárd

2017. szeptember 17. 05:07 - csú

penzcsapbol_omlik_a_penz_2.pngA csepelhirek.blog.hu írja:

Ha emlékeznek még olvasóink, akkor májusban jeleztük, hogy olvasóink beszámolói alapján pártpolitikai kérdéseket felvonultató közvéleménykutatás zajlik Csepelen. A KÓD Kft nevében hívták a csepelieket, és a beszámolók szerint a kérdések részben a Fidesz által folytatott Soros György elleni politikai kampányra, részben a helyi politikusok, főleg a 2014-es választásokat Csepelen megnyerő dr. Szabó Szabolcs, valamint a 2014-es választásokon megbukott Németh Szilárd megítélésére vonatkoznak. Magyarul egyértelműen a Fidesz politikáját segítő véleménykutatás zajlott. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, ha a Fidesz maga fizette volna, vagy éppen a saját zsebükből készíttették volna. De nem ez történt. Munkatársunk a Csepeli Önkormányzat szerződései között megtalálta a KÓD Kft-ve kötött szerződést. E szerint a KÓD Kft. 2017. május 31-ig kell elvégezni egy 1000 fős mintára épülő közvéleménykutatást, melynek a díja 2.500.000 forint + ÁFA, vagyis 3.175.000 forint.

Megjegyzés: májusi írásunkban a felmérés költségét a minta nagyságától függően 2-10 millió forint körüli összegben határoztuk meg, így a most megtalált szerződésben szereplő 3,175 millió forint alapján jó volt a becslésünk. Arra akkor nem gondoltunk, hogy ezt a csepeli adófizetők pénzéből rendezik.

Persze ilyen kutatást végeztetni az önkormányzat pénzén nem lehetne, így

a szerződés tárgyaként sem pártpolitikai felmérés szerepel, hanem az önkormányzati fejlesztések lakossági megítélésének a lekérdezése. Magyarul a szerződés valótlan adatokat tartalmaz, ami felveti a hivatali visszaélés gyanúját.

Összefoglalva: Borbély Lénárd a csepeli adófizetők pénzéből, 3.175.000 forintért mérettette meg, hogy mennyire hatékony Csepelen Németh Szilárd Sorosozása, illetve milyen Németh Szilárd megítélése. Erre mondják azt, hogy pofátlanság! Ennyi pénzből például 150 rászoruló csepeli családnak adhattak volna 20.000 forintos iskolakezdési támogatást.

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mit kell tudni a KÓD KFT-ről?

A Kód néven futó közvéleménykutató cégről tudni kell, hogy azt még az 1990-es évek közepén alapították, és főleg a 2010-es kormányváltás után került hozzá sok állami megrendelés a Századvégen keresztül. A cég tulajdonosa Fűrész Gábor, aki Habony hű fegyverhordozója, és részben ezzel céggel végeztetik el a több milliárdos állami megrendeléseket. Habonyék mindent lemérnek, minden fontosabb témában fókuszcsoportos beszélgetéseket szerveznek. Így írt erről a minap a 444.hu:

 

"G. Fodor mellett fontos feladat jut Fűrész Gábornak, aki a cikkíráson túl a Kód közvéleménykutató tulajdonosaként és kutatásvezetőjeként 2009-2010 óta felügyeli a Századvégnek készülő méréseket is. A stáb telefonos, kérdőíves és fókuszcsoportos felmérések alapján tervezi meg az újabb médiakampányokat is.

„Az utolsó buzizásig mindent mérnek”

– mondta a Kód munkájáról egy közvéleménykutató. Nem csak előzetesen monitorozzák az állampolgárok „igényeit” és a kívánatos szókapcsolatokat, de figyelik a reakciókat is. Két éve például, amikor a Fidesz az elszivárgó bérből- és fizetésből élő választókat próbálta visszaédesgetni magához, a Kód háttérmunkája nyomán dobták be a közbeszédbe a Tony Blairtől kölcsönvett „keményen dolgozó kisemberek” szlogent. 2015-ös évértékelőjében ezt a panelt is Orbán vezette be, Rogán később papagájként ismételgette, heteken át forgatta a fideszes média, de mérések szerint nem rezonált rá a szavazóbázis, ezért inkább elvetették (és a migrációs tematikára tették át a fókuszt)."

Forrás: csepelhirek.blog.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6912825082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.09.17. 11:08:59

„Az utolsó buzizásig mindent mérnek” Akkor mérjék a saját tagjaik által végzett buzizást is! Amióta képviselő Szabó Szabolcs, azóta folyamatosan sértegetik a csepeli fideszes kommentelők, Ábel Attila meg nem tesz semmit!

csepel.info/?p=60865#comment-313523 “Szelényi Zsuzsannával kampányol a “beszari forradalmár””
Tóth kati szerint:
2017. szeptember 09., szombat - 10:51
Ha a kisbuzi szabó ismét bejut csepelről az tényleg nagy szégyen lenne ránk csepeliekre nézve.

csepel.info/?p=60865#comment-313525 “Szelényi Zsuzsannával kampányol a “beszari forradalmár””
Tóth kati szerint:
2017. szeptember 09., szombat - 10:53
Egyébként a kisbuzi tudja,hogy hol van Csepelen mondjuk a Kossuth Lajos utca?

csepel.info/?p=60865#comment-313591 “Szelényi Zsuzsannával kampányol a “beszari forradalmár””
Kopasz Jány szerint:
2017. szeptember 09., szombat - 22:23
A szexuális orientáció szigorúan védett személyes adat, Ön Tóth kati sorozatosan megsérti Szabó Szabolcs jogait! Nagy szégyen ránk nézve csepeliekre, hogy ezt Ábel Attila, a Csepelinfó domain tulajdonosa évek óta elnézi!

Tarjányi László 2017.09.17. 11:18:45

Megtudhatnánk a közvéleménykutatás eredményét, ha már nekünk csepeli adófizetőknek kellett kifizetnünk? Tisztelt Csepelhírek, tisztelt Csepel Újság szerkesztők, szíveskedjenek már kikérni az adatokat és megjelentetni, ha már Borbély Lénárd ezt nem tartja magától értetődőnek!

Azt meg még mindig nem tudjuk, hogyan zajlott le a csepeli Fidesz közgyűlése szeptember 6-án, kik lettek a tisztségviselők! Lehet hogy Ábel Attila megbukott, s azért is tiltotta ki mérgében Kopasz Jányt? Fideszes kibeszélők kerestetnek, az első "amnesztiát" kap!
süti beállítások módosítása