CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel megússza? Leállítják a Galvani híd tervezését! Az Abertfalvai hídra volna szüksége a szigetnek

2017. szeptember 21. 05:59 - csú

galvani_hid_albertfalvai_hid_-nyomvonalterv_iho.jpgPesterzsébet, Csepel és Budafok központjainak NEM A GALVANI HÍDRA, hanem az ALBERTFALVAI HÍDRA van szüksége, annak érdekében, hogy Budapest déli kerületeinek intergrációja, együttműködése erősödjön. Bizonyára bonyolultabb dolog az Albertfalvai-hídhoz kapcsolódó hálózat kialakítása, mint a senkiföldjén a Galvani híddal jó nagy kapacitásokat létrehozni. - Részlet egy korábbi szakmai tanulmányból, amit eddig figyelmen kívül hagytak, de most váratlanul TÖRTÉNT VALAMI:

Tenczer Gábor, az index.hu hírportálon erről így számolt be: "A kormánybiztossal közösen felszólítottuk a Galvani hidat és kapcsolódó útrendszerét építtető céget, hogy állítsa le a beruházás előkészítését" - mondta Tarlós István főpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatóján. A tervezett Illatos úti levezetés ugyanis hátrányosan befolyásolja a fővárosi településszerkezetet és a fejlesztési lehetőségeket.

Tarlós elmondta, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. nem vette figyelembe a főváros településszerkezeti tervét, ami szerint

az úgynevezett Kis Galvani híd – ami a Csepel-szigetet és Pestet köti majd össze a Soroksári-Duna-ág felett –, a Kén utca felé folytatódik, és a Ferencvárosi pályaudvar sínei felett az Ecseri útba csatlakozik. Ezt figyelmen kívül hagyták a tervezési pályázat kiírásakor, és az Illatos út felé tervezték a kapcsolódó úthálózatot.

albertfalvai_es_galvani_hid_terve_1.jpgMiként arról korábban az index.hu is beszámolt az Illatos úti irány számos problémát felvet, tulajdonképpen a semmibe vezetve a híd forgalmát Pesten. A távlati közúti fejlesztések után is a majdani Körvasútsori körútra vinné a gépkocsikat, a főváros által preferált Galvani-körút helyett. (A Körvasútsori körút hídja az Albertfalvai híd lesz - majd egyszer.)

Forrás: Tenczer Gábor (index.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2212882052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása