CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán nem fél a fiataloktól. Retteg tőlük

2017. szeptember 22. 03:21 - csú

karafiath_orsolya-255.pngCélja: bekerülni a Diktátorok Exkluzív Körébe.

Mit csinál, aki fél?

Ha kellőképpen intelligens, megpróbál szembenézni a problémával, és igyekszik megoldani azt.

Mit csinál, aki retteg?

Azon nemritkán debilizáló szorongás vesz erőt, csapkod és kapkod, a primitív, ősi megoldási módokat kapja elő, nekimegy mindennek, stratégia nélkül, fejjel rohan a falnak.

Aki nem képes jól kezelni a félelmét és az indulatait, az bűnbakot keres, másra mutogat, a maga oldalát nem figyelve mar abba, aki hibás vagy hibásnak tűnik. Az ilyen elszeparálódik, és így, elkülönülve duzzasztja az egóját, pumpálja a hamis öntudatát, ami a rettegett külső erő árnyékában a gyűlölettel táplálkozik.

Csak és kizárólag frontvonalakban gondolkodik, és a szövetségeseit is a hasonszőrűek köréből

mazsolázza.

A Velencei Biennálé egyiptomi pavilonjában látható kiállítás tételmondata ez: Life starts when fear ends, azaz:

az élet ott kezdődik, ahol a félelem véget ér.

Ez a kijelentés számomra – a nyilvánvaló igazsága mellett – a nyár kormányfői találkozóinak tükrében különös fénytörést kapott. Emlékszünk talán, hogy ha hatalmas hullámokat nem vetett is, de azért kis örvényeket kavart az a kormányfői kinyilatkoztatás, ami az egyiptomi elnök, Abdel-Fattáh esz-Szíszi júliusi látogatásakor hangzott el, miszerint Egyiptom politikai értelemben a szomszédunk.

Szép gondolat, ízlelgessük, és talán ne csodálkozzunk, hogy úgy általában a látogatás kapcsán rögvest fel is vetődött az ellenzékben, hogy bölcs vezérünk most már aztán tényleg

látványosan megtesz mindent, hogy bekerüljön a Diktátorok Exkluzív Körébe.

Látványos dörgölőzése Putyinhoz, Erdoganhoz és a többi gátlástalan jogtipróhoz immár elleplezhetetlen. Persze miért is kellene leplezni? Nem kell. Az ellenzék egyre halkabb, egyre kevesebb fórumon tudja hallatni a hangját. És aki szólni merne mégis, annak gyorsan a víz alá nyomják a fejét.

Kiknek a feje kell? A félelmeteseké. (Mindenkié, aki nem ők.)

És nem félnek megmondani, elmondani, erőteljesen artikulálni, az arcunkba ordítani, plakátokra írni, kitől kell félnünk. És a lista egyre bővül és bővül. Persze, alap, hogy egy para nem elég, egy hangulatkeltés nem hangulatkeltés.

Az uszítás is úgy a legszebb, ha azt mondjuk: ti uszítotok!

Ti csináljátok, mi, a NER, az együttműködők csak védekezünk, jogosan, mert ez a mi országunk, a miénk, a miénk, a miénk, ti ebben senkik vagytok. Azaz dehogy senkik, akkor elég lenne annyi, hogy lecsavartuk a hangotokat. Heccelni kell ellenetek, rátok kell hergelni azokat, akik még nem hergelődtek fel eléggé.

Nézzük, mitől fél megint a NER. Gyönyörű figyelni, ahogy a félelmének bokra lesz: az új rettenet is Soros köpönyegéből bújt elő. Joggal vicsorog a köz, hogy annyira örülnénk, ha Soros végre békén hagyna minket! Undorító, amit ez a spekuláns művel. A Nagy Manipulátor keze minden bábot megmozgat, lám, most éppen a Független Diákparlamentet rángatja dróton!

És ezek a mindenre kapható beteges fiatalok fel akarják forgatni a NER rendjét,

balhét akarnak, fejeket akarnak, vért, le velük!

A Független Diákparlament Szeretett Vezetőnk békés és jó világának harmóniáját akarja megtörni, népi idillünk pohárvizébe köp, ha nem figyelünk, le kell csapni ezekre, mindegy, milyen módon! Ha hazudni kell, hazudunk, ha még nagyobbat kell hazudni, még nagyobbat hazudunk. De tartok tőle, ez az undorító trükk most a visszájára fog elsülni. Világos, mint a nap, hogy – bár igencsak szelektív – azért csak-csak van drága vezetőnknek memóriája, és pontosan emlékszik arra, mire voltak ők képesek fiatalon.

ideje lecsapni a fejüket, míg nem késő.

Amúgy tényleg ennyire félelmetesek-e a fiatalok? Oh, igen, nagyon. Mostanra világos lett, hogy a régi arcok nem rúghatnak labdába, de az új fejek kiszámíthatatlanok. Egy-egy vicces demonstrációból, furcsa akcióból kiindulva kifordulhat minden. Turbóra is kapcsoltak, izzik a pártmédia, gyönyörű. „Ennél a konkrét esetnél tényleg azt érzem, hogy hülyét csinálnak saját magukból – nyilatkozta a lejárató cikkek kapcsán a szervezet egyik képviselője, Gyetvai Viktor – Ha az ember egy kicsit is tisztán tud látni, akkor nyilvánvaló számára, mekkora hülyeség, amikor azt írják, hogy itt Soros uszítja a diákokat, és majd erőszakos dolgok lesznek.”

Igaza van. Illetve igaza lenne. Épp arról van szó, hogy eltakarják a szemeket. Hogy ne lehessen tisztán látni. Hogy a NER katonáinak legyen oka összekapaszkodni, és eszközökben nem válogatva kidobni, kitaszítani a nemzetből azokat, akik nem őket szolgálják, azaz szerintük nem odavalók.

Karafiát Orsolya (Képünkön)

Forrás: 24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512876942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása