CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dr. Szabó Szabolcs feltételes támogatásáról döntött a csepeli MSZP

2017. szeptember 30. 05:25 - csú

szabo_szabolcs_a_facebookrol_1.jpg“Az MSZP Csepeli Szervezete Elnöksége úgy dönt, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon azzal a feltétellel támogatja Szabó Szabolcs (Együtt) jelöltségét a 17-es oevk-ben, ha a 2019-ben esedékes önkormányzati választáskor a választáson összefogásban induló baloldali pártok közül az egyéni körzetek arányos felosztása mellett a polgármester-jelölt állítás jogát is az MSZP Csepeli Szervezete kapja.”

A fenti közleményt jutatta el a 21ora.hu-nak az MSZP Csepeli Szervezete, amelynek elnöksége egyúttal felkérte Botka László miniszterelnök-jelöltet, Kunhalmi Ágnes budapesti elnököt és Tóth Józsefet, mint az összefogás budapesti feltételeinek tárgyalásáért felelős személyt, hogy a fenti feltétel írásos vállalását kérjék az összefogásban részt vevő pártszervezetek vezetőitől.

A döntésről Szenteczky János, a kerületi elnöke a 21ora.hu érdeklődésére elmondta, természetesen figyelembe vették, hogy a csepeli-soroksári választókörzetben is akkor van esély a Fidesz legyőzésére, ha egy demokratikus ellenzéki jelölt lesz a kormánypártival szemben.

“Döntésünkkel tiszteletben tartjuk azt az alapelvet, hogy a négy éve győztes

egyéni jelöltek, így Szabó Szabolcs is újraindulhassanak 2018-ban. Aktivistáink 2014 után ezúttal is mindent megtesznek majd azért, hogy Csepelen ne múljon a kormányváltás.”

Ugyanakkor az MSZP, amely ma is a legnagyobb és legszervezettebb ellenzéki erő Csepelen, és amely több cikluson át polgármestert adott a kerületnek, két egymás követő önkormányzati választáson nem tud, és nem is kíván lemondani a polgármester-jelölés jogáról – tette hozzá.

Szenteczky a 21ora.hu-val közölte azt is, hogy ők már decemberben leültek egyeztetni az együtt politikusával a lehetséges együttműködésről annak érdekében, hogy Csepelen és Soroksáron ismét egyetlen, győzelemre esélyes jelöltet tudjon állítani a baloldal.

“A tárgyalások rajtunk kívül álló okok miatt időközben abbamaradtak, így jelenleg is várjuk, hogy Szabó Szabolcs jelezze: akar-e, és ha igen, milyen formában kíván közösen kampányolni velünk”
– mondta.

Szenteczky a 21ora.hu-nak jelezte: tudomása szerint a 17-es számú egyéni választókerület másik érintett MSZP-s alapszervezete, a soroksári is a csepelihez hasonló döntést készül hozni Szabó Szabolcs jelölésével kapcsolatban.

Forrás: 21ora.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7012912415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.09.30. 20:36:26

Na ugye, megmondtam!

csepeliek.blog.hu/2017/09/20/horvath_gyula_a_bunbak#comment-form
László Tarjányi Nem olyan fontos Horváth Gyula, hogy ő legyen a bűnbak! Eddig sem ő volt, hanem Szenteczky! Nehogy már a DK-s nyúl vigye a puskát! Akkor sem sok vizet zavart, amikor Tóth Mihály mellett alpolgármester volt! Hány éves? 64, ilyen korban már nem szoktak karriert csinálni! Felesleges polgármesteri álmokat kergetnie! Furcsálanám ha az MSZP átengedné a DK-nak a közös polgármesteri jelöltséget, miután kénytelen Szabó Szabolcsnak átengedni a közös országgyűlési képviselőjelöltséget!
süti beállítások módosítása