CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Molnár Gyula: Botka lemondása után holnap átalakítják az MSZP választási bizottságát

2017. október 02. 11:30 - csú

molnar_gyula_botka_utan.PNGBotka László miniszterelnök-jelöltségről történt lemondása után Molnár Gyula, az MSZP elnöke tartott sajtótájékoztatót. (Mind a két eseményről ITT OLVASHAT FRISS HÍREKET, VÉLEMÉNYEKET).

A párton belül nem keresnek új miniszterelnök-jelöltet - jelentette be az MSZP elnöke.

Ezt a menetet elvesztettük - mondta sajtótájékoztatóján Molnár Gyula. Ezután bejelentette, hogy már holnap átalakítják az MSZP választási bizottságát, amelyet Botka László lemondása után valószínűleg ő vezet majd.

A szocialisták elnöke azt állította: Botka László azért áll félre, hogy személye ne legyen akadálya az összefogásnak. Nem hagyjuk magukra a szavazóinkat - jelentette be, és megismételte, hogy a választók többsége kormányváltást akar.  Leszögezte, hogy csak egy teljes körű demokratikus összefogás képes leváltani a kormányt. 

Molnár Gyula személyesen, valamint

az MSZP elnöksége nevében is megköszönte Botkának az elmúlt időszak küzdelmét. 

A saját lemondását firtató kérésére úgy válaszolt, hogy miután a miniszterelnök-jelölt nem tudja folytatni, a többi szereplőnek az a dolga, hogy „vigye tovább ezt a repülőgépet”. Egyelőre nem foglalkoznak azzal, hogy a párton belül új jelöltet találjanak, a 106 egyéni körzetre koncentrálnak. Úgy látja, nem érett meg az idő arra, hogy az MSZP jelöltje vezesse a demokratikus összefogást.

A szocialista párt egyedül nem tudja leváltani a hatalmat, csak összefogással és ebben a Demokratikus Koalíció is benne van, de „van élet Gyurcsányon kívül is” - mondta az MSZP elnöke.

Molnár Gyula - aki Botka László talán legnagyobb támogatója volt-  így reagált Facebook-oldalán a miniszterelnök-jelölt lemondására.

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8512918429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása