Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Valaki mondja meg: Csepelen hova költöztetik a buszpályaudvart, és mi lesz a helyén?

2017.10.03. 05:34 csú

szent_imre_teri_autobusz-palyaudvar.PNGCsepelen tervek jönnek, tervek mennek, és minden marad a régiben. Alig néhány hete röppent fel a hír, hogy kerületünkben – közelebbről meg nem jelölt helyen ‑  stadiontemplomot építenek a 2020-as, hazánkban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A katolikus egyház vezetői azonban nem kérnek ebből a létesítményből, inkább más hasznosabb intézményekre – például betegápolásra ‑  fordítanák a milliárdokat. Mi lesz a folytatás? Nem tudjuk, de sejtjük…

Sokkal fontosabb ennél, hogy Csepel városvezetőin kívül másnak sejtése sem lehet arról, mi lesz a Szent Imre téri autóbusz-pályaudvarral. A buszvégállomás áthelyezését javasló polgármesteri előterjesztés mellékletét képező megállapodás tervezte szerint még korántsem dőlt el a buszpályaudvar áthelyezése: a terület „ a jelenlegi funkciójának csökkentése” is elképzelhető.

Borbély Lénárd egyébként a javaslat tárgyalásakor, a kérdésekre adott válaszában, a következőket mondta:

„ha megtörténtek az áthelyezések és a terület az önkormányzat tulajdonába, kezelésébe kerül, elkezdhetik tervezni … a továbbiakat.” Eddigi tapasztalataink szerint a Főváros nemigen adott ilyen frekventált területet a kerületi önkormányzat tulajdonába. A buszpályaudvar áthelyezése egy csepeli ingatlan feláldozását és fővárosi forrásokat is igényel. A most jóváhagyott terv elkészülte után derülhet ki, hogy a buszpályaudvar áthelyezése valóban közös érdeke-e a két önkormányzatnak, s mibe fog kerülni a csepelieknek. az viszont titok vagy még maguk a csepeli vezetők sem tudják, hogy hova helyezik át a buszpályaudvart és mi lesz a helyén?

V-A

A bejegyzés trackback címe:

http://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312869772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tarjányi László 2017.10.03. 22:40:31

A buszpályaudvart már a szocik is át akarták helyezni!

1. változat A buszok álláshelyeit szétszórták volna a Kossuth Lajos utcában, a II. Rákóczi Ferenc úton, és Szent Imre teret keretező utcákban. A felszabaduló területen bevásárlóközpont épült volna.

2. változat A busz álláshelyek fölé egy plázát építettek volna.

3. változat A buszok a Szövetség ABC helyére kerültek volna, s felette lett volna a bevásárlóközpont.

Én akkor kifejtettem a vonatkozó vitarendezvényen, ha elviszik a buszokat a Szent Imre térről, a pláza vevők nélkül marad!
A 2. és 3. változatra meg nem találtak volna beruházót.

Csepelen próbálkoztak a Szent Imre téren, a Kossuth utcában, majd később a strandnál fizetőparkoló létesítésével. Erre én kijelentettem szintén egy ilyen ülésen, Csepelen nincsen olyan autós, aki hajlandó lenne fizetni a parkolásért! Ugyanis a magyar lovas nemzet, s a ma emberének az autó a lova! Csődbe is ment minden ilyen próbálkozás!

Felesleges a mostani vezetésnek is ilyesmiken törni a fejét, gondolkozzanak inkább azon, milyen polgári foglalkozásból tudnának élni bukásuk után! Az emberek kényelmét, hogy könnyen átszállhatnak a Szent Imre téren, ne vegyék el!

Apropó, mi van a többmilliárdos birkózócsarnokkal, a Dagi Vendéglő/fideszes örömtanyával? A hitéleti stadiont meg közösen megfúrtuk a katolikus egyházzal!