CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hatalom nem szereti, ha kiröhögik

2017. október 04. 03:21 - csú

habony_orban_rogan_meszaros_gengszterek_-2017-09.PNGA magyar kormány Soros-plakátjai - amelyeket mostanra már a kínai sajtó is az európai antiszemitizmus jó példájaként mutat be - nyilván egyetlen törvényt sem sértenek, ha egyetlen kormányhivatal sem veszi a fáradságot, hogy kivezényelje ellenük a munkatársaiból verbuvált plakátkommandót. Nem úgy a Jobbik hirdetései, melyek eltávolítását a Pest Megyei Kormányhivatal elrendelte, mondván: "a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok". Hasonló sorsra jutottak korábban a Kétfarkú Kutyapárt ellen-kampányainak plakátjai is ("Hülye kérdésre hülye válasz"), pedig akkor még csak nem is létezett a mai szabályozás. Nem is jutott eszébe a hatalomnak a tiltott pártfinanszírozás. Akkor miért távolították el őket?

Csak. Nyilván nem tetszettek valakinek, mert hülyét csináltak a kormányból és az orbáni gyűlöletpropagandából. A

hatalom a legkevésbé azt szereti, ha alattvalói kiröhögik, vagyis meg kellett állítani őket. Ugyanígy meg kellene állítaniuk a Jobbikot és az ország plakáthelyeinek jelentős hányadával rendelkező Simicska Lajost is, s eddig úgy nézett ki, ez nem fog egykönnyen menni. (Nem is megy.) Pedig pont a Jobbik és az Orbán legbelsőbb köréhez tartozó üzletember hirdetései miatt kellett nyár elején a Ház rendkívüli ülésén új plakáttörvényt hozni - bocsánat, a településkép védelméről szóló törvényt módosítani. A "Ti dolgoztok, Ők lopnak"-féle szlogenek kiverhették a biztosítékot a rajtuk szereplőknél. Orbánnál biztosan, amit Simicska előre sejthetett, hiszen ezeréves barátság kötötte őket össze. Kevés - ma már nem létező - becsületére büszkébb, hiúbb ember van a kormányfőnél, de Rogán és Habony, akik szintén ott virítottak minden út szélén, versenybe szállhatnak vele.

Szóval kellett valami, hogy eltűnjenek ezek a tűrhetetlen hirdetések. De a településkép védelméről szóló törvényt kijátszották. A Jobbik ugyanis bevásárolt plakáthelyekből, így már nem kell listaáron vásárolnia. Vagy csak saját magától. Simicska pedig kiadta talányos közleményét, amelyben közölte, hogy cégei (Publimont, Mahír) nem fogadnak el politikai hirdetéseket. Persze nem ez a talány, hanem hogy azt írta: mivel a hatalom a nyílt erőszak útjára lépett "a kialakult helyzetre figyelemmel, minden további anyagi és személyes kockázatvállalást, mind a magam, mind a társaságaim vezetői részéről lehetetlennek tartok".

Amit sokan úgy értelmeztek, hogy Simicska feladta. Se egy g-zés, se egy ügynökvád nem hangzott el, Lajos visszavonult, nincs több kidobni való pénze, stb. Nehéz ezt elhinni, nem is hisszük; ez az ember nem nyugszik addig, amíg valamilyen módon nem törleszt Orbánnak. Mert elvette tőle a játékszerét, az általa kitalált, felépített és működtetett gazdasági birodalmat, amit ma volt gázszerelők kótyavetyélnek. A Fidesz több mint 20 éven keresztül Simicskából, az ő eszéből és a pénzéből élt, Orbánból is ő csinált miniszterelnököt - legalábbis így gondolhatja.

A kevésből, amit tudni lehet róla, az következik, hogy Lajos nem adja fel. Hajtja a sértettsége, űzi gazdasági karanténba kerülése. És nem szereti, ha őt nézik hülyének.

Simon Zoltán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5312912451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.10.04. 22:03:52

Orbán maga mondta Simicskáról, hogy ő volt közöttünk a legokosabb! ( Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom www.youtube.com/watch?v=GDZJUIwGogY ) Orbán agysejtjei annyira lepusztultak, hogy az egyetemet végzett barátját lecserélte a gázszerelőre! Similis simili gaudet - hasonló a hasonlónak örül!
süti beállítások módosítása