CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a Gubacsi híddal, mi lesz a szemészettel? Na, ezekről semmit sem tudhat meg a CSH friss számából

2017. október 09. 05:59 - csú

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos_1.pngValódi helyi hírek közlése helyett a a Fidesz kampányát, a csepeliek riogatását, hiszterizálását  szervezik a csepeliek közpénzéből

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 5-én megjelent 19. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A lap jól állhat az állítólag kiírt „Legjobb Önkormányzati Pártpolitikai Szócső” (LOPSZ) címmel meghirdetett hazai és határon túli versenyben. Legújabb számának aktuális rovatában majdnem minden Borbély Lénárdról és Németh Szilárdról, a Fidesz két politikusáról szól.

Borbély javasolta, Borbély sorolta, Borbély köszöntötte a résztvevőket, Borbély megállapodott, Borbély örömmel támogatta, kezdeményezte, Borbély utalt rá, hangsúlyozta, úgy döntött, Borbély megemlítette Németh Szilárd képviselőt stb.

Németh Szilárd  elmondta, példás összefogás, Csepel élen jár, migránsok,  Isten, haza, család. Bejelentette, hogy

„Brüsszel felgyorsítaná a Soros-terv végrehajtását”. Rámutatott, felhívta figyelmet. Hangsúlyozta, hogy meg kell védenünk az ország határait, ki kell állnunk stb.

Folytatódott a lapban a kormány által beharangozott, „Soros-tervről”  szóló, milliárdot felemésztő nemzeti konzultáció propagandája, most a Magyar Időktől és az origo.hu-tól átvett cikk alapján, csakúgy, mint a baloldal lejáratása, az Élesedő pozícióharc a csepeli baloldalon című cikkel.

Eközben a kiadó és a szerkesztősége most sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon korábbi kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni?  Ezért, illúziók nélkül, még egyszer megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni?

Változatlanul nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd beharangozott felújításáról, a tervezett Galvani hídról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése.  (Lásd: http://csepeliek.blog.hu/2017/09/04/csepeliek_fizetik_ki_a_cehhet_nemeth_szilard_kudarcaert_a_varoskep_kft-n_keresztul)

Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Csepel visszavásárolná az egykori Görgey iskolát

A cikk felcíme: Képviselő-testületi ülések szeptemberben. Ennek megfelelően a szerző, L.G., a szeptember 22-i rendkívüli és a szeptember 28-i rendes ülésről ad némi képet, leginkább a rendkívüliről, ahol mindössze a Csikó sétányi volt iskola épületének„visszavásárlása” volt napirenden. Az utóbbi, 28-i rendes ülésen, 20 napirendet tárgyalt a testület, amelyből az újságíró mindössze háromról írt, néhány mondatot.

Kimaradt a lapból több, a csepelieket is érdeklő téma:
> lemondott praxisjogáról egy csepeli gyermekfogorvos, mert nem talált vevőt praxisának megvásárlására. Fontos téma lett volna egy valóban közpénzből fenntartott önkormányzati lap újságírói számára, hogy miért nem lehet Csepelen egy fogorvosi praxist eladni, de valószínűleg erre sem kaptak engedélyt a tulajdonostól.

> Nem foglalkozott a lap a Vénusz utcai szemorvosi rendelőben működő céggel kötött szerződés felmondásával, amit az utolsó pillanatban, a helyszínem terjesztett elő a polgármester és az egészségügyi intézmény főigazgató főorvosa. Akik, többek között arra sem tértek ki, hogy a csepeli lakosságot érintő felmondást miért nem egyeztették előzetesen a szolgáltatást nyújtó céggel. Lehet, hogy a szakmailag előkészületlen döntésnek a csepeliek fogják meginni a levét? Javasolt cikk:

http://csepeliek.blog.hu/2017/10/05/miert_repulnek_csepelen_a_szemeszorvosok_noverek_muszerek

> Három rendeletmódosítás: a testület és a hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatainak módosítása; a településképi bejelentésről és a településképi kötelezettségről szóló rendelet és a 2017. évi költségvetési rendelet módosítása. Ez utóbbival kapcsolatban érdekes, hogy miért nem foglalkozik a sajtó például azzal, hogy módosították több, korábban jóváhagyott fejlesztés megvalósítási határidejét, vagy, hogy továbbra sincs belső ellenőrzési csoport, amelynek hiánya a tavaszi kétmilliárdos számviteli „elszámolásnál” ismét élesen vetődött fel.

Néhány tartalmi megjegyzés, először a Görgei iskolával kapcsolatban (mi i-vel írjuk, mert a Wikipédia és a magyar helyesírási szabályai szerint nem y-nal kell írni a Görgey nevet, hanem i-vel, ahogy maga Görgei Artúr is használta):

> „A telkekre több száz lakásos társasházakat terveztek.” Ki? Az önkormányzat vagy a tulajdonos? Az akkori önkormányzat vezetése nem tervezett több száz lakásos társasházat, a telket megvásárló tulajdonos terveihez pedig soha nem adott építési engedélyt.

> „Az ellenzék riogatásnak és hisztériakeltésnek nevezte, hogy akár hajléktalanszálló is lehet a volt iskolából, ez ugyanis nem így működik,.” Minek lehet nevezni, ha a testületi döntés előtt, az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n azzal a címmel jelenik meg egy írás, hogy „Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából”? Riogatásnak, hisztériakeltésnek. Minek lehet nevezni, a cikk zöldkeretes írásának „Hajléktalanotthon lesz az egykori iskola épülete” címét és tartalmát, amelyben ismét a szerző emlegeti a hajléktalanszálló lehetőségét? Riogatásnak, hisztériakeltésnek. Ráadásul a felhozott példa össze sem hasonlítható a Csikó sétányi iskola helyzetével: a Fővárosi Közgyűlés saját tulajdonában akar hajléktalanszállót építeni, míg Csepel önkormányzata bármikor megakadályozhatja a jelenlegi tulajdonost céljai megvalósításában.

A téma kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk még a blogunkon megjelent két írást:

http://csepeliek.blog.hu/2017/09/24/csepeli_iskolapelda_rommal_es_a_regota_romos_helyi_kozelettel

http://csepeliek.blog.hu/2017/09/25/egyre_tobb_a_szemet_csepelen_es_csak_gyulik_gyulik_gyulik#more12893640

http://csepeliek.blog.hu/2017/09/29/zsarolas_megfelemlites_vadaskodas_csepelen#more12910114

A cikk hat mondatot szentelt a minden csepelit érdeklő témának, a Szent Imre téri autóbusz-pályaudvar áthelyezési terve 115 milliós tervezési költségének. Ha mégis többet szeretnének tudni a témáról, akkor ehhez javasoljuk olvasóinknak az alábbi cikk elolvasását:

http://csepeliek.blog.hu/2017/10/03/valaki_mondja_meg_csepelen_hova_koltoztetik_a_buszpalyaudvart_es_mi_lesz_a_helyen#more12869772

2) Élesedő pozícióharc a csepeli baloldalon

A politikai „elemzés” kategóriájába tartozó, ismeretlen szerző által eszkábált írásban a szerző saját teóriáját próbálja ráerőszakolni az olvasóra. Szedett-vedett állításai hamisan csengenek, nem egy közülük elég messze került a valóságtól. Ami egyértelmű célja: lejáratni a teljes ellenzéket, ellentétet gerjeszteni a baloldali pártok között, hazugságokkal befolyásolni a csepeli olvasókat. Ez utóbbira jellemző mondatok: „az elmúlt években baloldalra átállt Jobbik” vagy például, hogy Szabó Szabolcs „az illegális muszlim bevándorlók betelepítésének lelkes híve”.

3) Emlékmű a második világháborúban elesett magyar katonáknak

Nem a határon túli Várhosszúréten felavatott emlékművel van gondunk, hanem azzal, hogy miért fontos ez a Csepeli Hírmondónak. Biztosak vagyunk benne, hogy az olvasók tudják: közeledik az országgyűlési képviselőválasztás, a CSH-nak meg az a feladata, hogy Németh Szilárd minden mozgását, megszólalását, fellépését, sajtótájékoztatóját figyelemmel kísérje, arról tájékoztassa a csepelieket. Ő a Fidesz/KDNP képviselőjelöltje, s a lap, szerintünk a Fideszt  és nem a csepelieket szolgálja.

*****

További kimaradt események:

Szeptember:

16.

Egy új és igazságos választási rendszer bevezetésének tervéről írt alá megállapodást nyolc ellenzéki tömörülés Budapesten.

20.

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy leállították a Galvani híd és a hozzákapcsolódó útrendszer tervezését.

Lakossági fórum volt a Mátyás Király Általános iskolában, a Nyárfás és Borókás utcák közlekedésével kapcsolatos kérdésekről.

21.

Pályaorientációs nap volt a Karácsony Sándor Általános Iskolában. A programra a csepeli rendőrkapitányság munkatársait hívták meg.

Ülést tartott a Fővárosi Közgyűlés. Az ülésen döntöttek a csepeli buszpályaudvar áthelyezésével kapcsolatos tervezési költségek kérdésében, illetve több, Csepelhez kötődő személy kitüntetéséről. A közgyűlés döntése értelmében 

Dr. Hatala József, volt országos rendőrfőkapitánynak Pro Urbe Budapest díjat;

a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete a budapestiek esélyegyenlőségéért végzett munkája elismeréseként Zalabai Gábor díjat;

Galgócz-Deák Antal csepeli tűzoltókapitány a Főváros közbiztonsága érdekében végzett szolgálataiért Dr. Barna Sándor Emlékérmet;

Király István, és rajta keresztül az egész Halker-Király Team Kick-box Akadémia Papp László Budapest-Sportdíjat

kapott.

25.

Egy utas rosszulléte miatt néhány óráig pótlóbusz közlekedett a csepeli HÉV helyett.

30.

Csőtörés volt Csepelen a Kiss János altábornagy utcában. Az eltört nyomócsőből kifolyó víz  elárasztotta az utcát, illetve a Kossuth Lajos utca jelentős részét, a közöttük lévő lakótelepet.

Október:

2.

Jótékonysági hangverseny volt a Vienna Konservatórium és az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola hangversenytermében.

4.

Nyilvánosságra került, hogy lezárult a csepeli atlétikai stadion beruházása érdekében kiírt tervpályázat. A tervpályázatot a Duna Uszóarénát tervező cég nyerte meg.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a polgármesteri hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 88. hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6212941035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása