CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila zsarolási történettel akarja elfedni a csepeli botrányt, szégyent

2017. október 10. 05:59 - csú

abel_sapkaban_te_szedd_1.PNGZavaros zsarolási történettel állt elő Csepel alpolgármestere, Ábel Attila arról, hogy miért írhatták el az aradi vértanúk kivégzésének dátumát azon a frissen elkészült emléktáblán, amelyet október 6-án koszorúzott meg többek között Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd kormánypárti polgármester. A szócsőben kozmetikáztak. Ábel szerint „Az emléktáblát a hiba miatt nem is avatták fel, ellentétben a sajtóban megjelenttel. Csak koszorúzás volt október 6-án.” A kritikus cikkek megjelenése után a Csepel.hu szerkesztői az „avattak” szót átírták, s helyette már az olvasható: „koszorúztak”.

Brutális hibák vannak a csepeli emléktáblán, amit Németh Szilárd avatott fel az aradi vértanúk napján - adtuk hírül hétfőn. A márványtáblán ugyanis 1849 helyett 1848-ra tették az aradi kivégzések dátumát, és más hibát is vétettek. A kínosnál is kínosabb botrány villámgyorsan végigjárta Csepelt és az internet világát. Az önkormányzat vezetői és propagandistái azonban struccként homokba dugták a fejüket, nem akarnak tudomást venni a történtekről és nem hajlandók bocsánatot kérni saját hibájukért. A szöveget ugyanis valaki megírta, valaki leellenőrizte, a gyártást valaki megrendelte, a táblát valaki átvette, valaki

felállíttatta. Nem és nem kér bocsánatot senki az önkormányzat vezetői közül, helyette Ábel támadásba lendül, mást vádol:

Szabó Zsoltnak, a Magyar Nemzet újságírójának Kérdésére, hogy miként történhetett meg az a szégyen, hogy az emléktábla szövege szerint az aradi tizenhármakat 1848. október 6-án végezték ki 1849 helyett, illetve a tizennegyedik vértanúnak is mondott Kazinczy Lajos tábornokról miért írták, hogy szintén 1848-ban, mégpedig október 25-én lett a Habsburg-megtorlás áldozata, Ábel Attila Fidesz–KDNP-s alpolgármester – aki szintén ott volt a megemlékezésen – válaszolt. Közölte: „Az aradi vértanúk csepeli emléktáblája helyszűke miatt eredetileg egy magánház kerítésén volt. Szomorú, de korunkra jellemző, hogy a magánház tulajdonosa pénzkereseti lehetőséget látott a táblában. Ezért nem elégedett meg azzal, hogy a kerület a kerítését is rendben tartotta, éves bérleti díjat követelt. A csepeli önkormányzat nem kíván semmilyen zsarolásnak sem engedni. A kerület vezetése határozott úgy, hogy egy emlékoszlopot állít az emléktábla helyett. Az idő rövidsége miatt hiba csúszott a szövegbe, amit sajnálunk. A hibát elkövető kollégánkat felelősségre vontuk. Azzal viszont nem értünk egyet, hogy a Magyar Nemzet vagy bármely más médium megalázza a hibát elkövető munkatársat, ezért a nevét nem közöljük.”

A pénteki eseményről és a súlyos ténybeli tévedésről még vasárnap délután számolt be a 444. Ábel Attila érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy az emlékoszlop a táblával nem több mint 370 ezer forint plusz áfa összegbe került. Hozzátette: „Az emléktáblát a hiba miatt nem is avatták fel, ellentétben a sajtóban megjelenttel. Csak koszorúzás volt október 6-án.”

Tény azonban, hogy még a „hivatalos csepeli sajtó”, a XXI. kerületi önkormányzat honlapja, a Csepel.hu is így számolt be a nemzeti gyásznap helyi eseményéről: „Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira emlékeztek, egyúttal egy emléktáblát avattak az Aradi vértanúk és a Szentmiklósi út kereszteződésében október 6-án.”  

Cikkünk megjelenése után a Csepel.hu szerkesztői az „avattak” szót átírták, s helyette már az olvasható: „koszorúztak”.

Forrás: mno.hu és csu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612945901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása