CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábeli zűrzavar vagy alpolgármesteri tudatos hazudozás Csepel múltjáról?

2017. október 13. 05:59 - csú

abel_attila_a_hir_tv_felvetelen-migrancsozas_1.PNGÁbel Attila csepeli alpolgármester megint hazudott egy nagyot. Most az aradi vértanúk emléktáblájának elírása apropóján, a saját tulajdonában lévő és általa működtetett fideszes hírblogon (http://csepel.info/?p=61611#more-61611). Bocsánatkérésbe csomagolta a hazugságait. Ami több dolog miatt is felháborító. Egyrészt a csepel.info-t zömében a fideszesek olvassák, azaz a többségében nem fideszes csepeliektől Ábel úr nem akar elnézést kérni. http://csepeliek.blog.hu/2017/10/09/brutalis_hibak_vannak_a_csepeli_emlektablan_amit_nemeth_szilard_avatott_fel_az_aradi_vertanuk_napjan#more12941347

Másrészt az aradi vértanúk emléktáblájának hibás szövege miatt szükségessé vált magyarázkodást arra használja, hogy a fideszes vezetést, önmagukat „fényezve”, hátrafelé mutogasson. Sőt! Hazugsággal próbálja elvonni a figyelmet az országos botránnyá vált kínos ügytől.

Ábel úr magyarázkodása végén azt állítja, hogy „2010-ig nem voltak fejlesztések, de

mégis eladósodott Csepel, most a temérdek fejlesztés mellett is kétmilliárdos a tartalék…” Erre szokták azt mondani, ehhez már pofa kell. Úgy látszik, van. Ábel úr tagja volt a 2010 előtti képviselő-testületnek is, tudta és tudja most is, mi történt a kerület fejlődése érdekében, akkor is, ha nem mindig értett vele egyet. Lehet persze mindent elfelejteni, letagadni, meghamisítani, újra írni a történelmet. Orbán Viktor, a Kedves Vezető és helyi vazallusai mindegyiket gyakorolják. Szemrebbenés nélkül. Igaz, nem csak 2010 óta, hanem az akkor megszerzett hatalom birtokában immár folyamatosan is. Most szintén ez történt, már nincs semmi meglepő benne.

Javaslom ezért Ábelnek, nemcsak írni – bár lehet, hogy nehezére esik –, olvasni is kellene. Adott esetben éppen az általa irányított és szerkesztett csepel.hu-t, ahol még, ha hiányosan is, de elérhetők a korábbi testületi jegyzőkönyvek, rendeletek, amelyekből megismerheti a 2010 előtti fejlesztéseket, az éves költségvetési adatokat. Azért ezt ajánlom figyelmébe, mert a kor „krónikásait”, a csepeli eseményeket megörökítő, riportokban, tudósításokban feldolgozó Csepel újságot 2010-ben, a CSEPP TV-t pedig egy évvel később, megszüntették, elhallgattatták. Természetesen Ábel úr támogatásával, szavazatával, aktív közreműködésével.

„A múltat végképp eltörölni” azonban sosem sikerül, bár mintha a fideszesek, köztük Ábel úr, újra énekelni akarnák. A csepeliek közül sokan emlékeznek a 2010 előtti eseményekre. A rosszakra és a jobbakra is. Így például tudják, hogy 2010 előtt is volt élet Csepelen, sőt fejlődött a kerület. Tudják, hogy az 1994-2010 közötti időszakban épült, többek között a II. Rákóczi Ferenc utcai 116 lakásos önkormányzati lakótelep; a Csepeli Piac; az új mentőállomás; a központi gyermekorvosi rendelő intézet; a Csepeli út Erdősor u.-Lámpás u. közötti szakasza; a Sétáló utca. Ebben az időszakban épült teljesen újjá, ~ 2 milliárd forintból a régi SZTK; átépült az Áruház tér; megújultak a Kossuth L. utcai üzletsor épületei, valamint több mint 40 játszótér. Kivilágítást kaptak a csepeli templomok, befejeződött, 1,1 milliárdért, az Ady lakótelep 10 emeletes házainak szigetelése, az Elefántos játszótér, és a mellette lévő üzletek felújítása. Az oktatási, művelődési, sport és ifjúsági létesítmények, bölcsődék, óvodák felújítására, fejlesztésére 2,7 milliárd forintot fordított az önkormányzat.

Templomot építettek, önkormányzati hozzájárulással, a csepeli görög katolikusok, új üzemcsarnokot hozott létre a Siemens; üzemet épített a Csepeli Szabadkikötőben a világ legnagyobb acélipari vállalata, az ArcelorMittal; jelentősen bővült a csepeli kereskedelmi hálózat, új bankok nyitottak Csepelen fiókot, több mint 1000 új lakással bővült a kerület lakásállománya stb.

Az úgynevezett északi pénzből 3,6 milliárd forintot hagyott örökül a szocialista önkormányzati vezetés a 2010-ben nyertes új vezetésnek, amelyből még 2016-ra is maradt felhasználható, fejlesztésre fordítható összeg. Viszont a „kétmilliárdos tartalék” pár hónappal előbb még négymilliárdos volt. Június végén megtudtuk, hogy tévedtek: csak két milliárd volt tartalékban. Lehet, hogy rövidesen kiderül, hogy még annyi sem volt? Kozmetikusok kezére adták a költségvetést?  

Nincsenek illúzióim. A hazugságok folytatódni fognak. Minél jobban vesztésre áll Németh Szilárd, annál több és nagyobb hazugságok, a múltat meghamisító, az ellenzék lejáratását célzó cikkek látnak majd napvilágot az előttünk álló kampányban a helyi önkormányzati és a fideszes médiában. Így volt 2014-ben is. Németh mégis vesztett Csepelen. Ábel Attilának ebben elévülhetetlenek az érdemei. Németh Szilárd mellett, ő is oka volt a Fidesz megszégyenítő csepeli vereségnek. Most, négy év múltán, ha hazudni akar - gazdáival együtt - Ábel is olyan mint a Bourbonok: semmit sem felejt, de semmit sem tanult...

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7312958357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.10.16. 23:00:30

László Tarjányi Ábel Attila újságírónak képzeli magát, holott geofizikus a diplomája. Vajon dolgozott-e egyetlen percet is a szakmájában? Kétlem, mert akkor nem állt volna Németh Szilárd csicskájának! A VITUKI-nál karolta fel, valószínűleg ő is azon 17-ek egyike, akivel anno megválaszttatta magát az addigi csepeli Fidesz-elnök helyére! Nos a fegyverhordozókat meg kell fizetni, Németh helyettese volt annak polgármestersége idején, de még sem merte rábízni a polgármesterséget, így lett hazudozásügyi alpolgármester! S nehogy félreálljon a szája, a két alpolgármester fizetését is egymillió fölé növelték! A többieket a képviselőség mellé tanácsnoki címmel ruházták fel, együttesen félmillió feletti jövedelemmel! Hogy is volt annak idején a fideszes propaganda, mennyit kerestek Csepel szocialista vezetői? A felét sem a mostaninak! Arról nem is beszélve, nem adtak minden csókosnak tanácsnoki címet és jövedelmet! Még lehetne beszélni a polgármester nagyszámú, külsős tanácsadójáról és azok jövedelméről is! Milyen tanácsokat adott Giró-Szász András Borbély Lénárdnak? Egyet én is adhatok, ingyen! Lépjenek le időben, mint Giró-Szász, aki még az érdekeltségeit is eladta (!), megúszva a felelősségre vonást! Aztán majd Orbán egymaga lehúzza a rolót!
süti beállítások módosítása